Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK CRES: hoteli, apartmani i privatni smještaj

Otok Cres nalazi se u Kvarnerskom zaljevu, te je odvojen od otoka Lošinj umjetnim kanalom kojeg su izgradili Rimljani. Južni dio otoka Cresa prekriven je stijenama, dok je druga polovica puna borove i hrastove šume. Otok Cres će vas zasigurno iznenaditi svojom izvronošću i mirnoćom, budući da ga turisti rijetko posjećuju.

Atrakcije na Cresu

Hotel Zlatni Lav Martinščica

1. Hotel Zlatni Lav Cres - Martinšćica je romantično ribarsko mjesto, smješteno na jugozapadnoj strani otoka Cresa. Otok Cres, drugi po veličini jadranski otok, osvaja svakog posjetitelja očaravajućom igrom mediteranske vegetacije, krških stijena i plavog mora. Ovdje susrećemo iznimno bogatstvo biljnog svijeta – preko 1300 vrsta, brojne životinjske vrste, a tu je svoje stanište našla i vrlo rijetka ptica – bjeloglavi sup.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Cresu

Cres marina
Lubenice
Bjeloglavi sup

Otok Cres je najveći otok Jadrana. Povezan je trajektom sa Istrom (linija Brestova - Porozina) i otokom Krkom (trajekt Valbiska - Merag). Važan prirodni fenomen na otoku je slatkovodno Vransko jezero (Vrana). Otok Cres je poznat kao stanište zaštićene vrste bjeloglavih supova, lešinara koji su nažalost ugrožena vrsta.
Na otoku preporučujemo posjet gradskom muzeju Osor, mjestu u neposrednoj blizini mosta koji povezuje Cres i Lošinj. Jedna od najljepših plaža na otoku Cresu, ali možda i u cijeloj Hrvatskoj, je plaža Sveti Ivan kod Lubenica. Lubenice su jedan od prvih naseljenih mjesta, izgrađene na stijeni 387m iznad mora, poput grada iz bajki. Još jedno mjesto ne smijete propustiti, a to je Valun: malo mjesto okruženo šljunčanim plažama i uvalama. Ipak najvažniji i najpoznatiji grad otoka s velikom marinom je definitivno grad Cres.

Kultura i povijest Cresa

Lubenice, Sv. Ivan
Osor
Sveti Ivan plaža

Gradovi na otoku Cresu uglavnom su omeđeni starim gradskim zidinama. Otok Cres je bio naseljen od davnina, što potvrđuju nalazi sa ruševina drevnog dvorca grada Cresa. Postoje mnoge stare kuće na brijegu i u centru grada. U kulturnoj jezgri grada Cresa ističe se crkva Sv. Martina s franjevačkim samostanom iz 16. stoljeća i dvorac obitelji Sforza iz 17. stoljeća.
Ne propustite blagdan Svete Marije Snježne 5. kolovoza u gradu Cresu, Osorske glazbene večeri i Eko-centar Caput Insulae u Belom gdje se možete diviti bjeloglavim supovima.

U ponudi ukupno 52 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.