Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

CRIKVENICA : hoteli, apartmani i privatni smještaj (Kvarner, Hrvatska)

C

Crikvenica, smještena u istočnom dijelu Kvarnerskog zaljeva, turistička destinacija Kvarnera koju u suštini čini kvarnerska rivjera koje su dio, osim Crikvenice, i mjesta Selce, Dramalj i Jadranovo.

Atrakcije u Crikvenici

Hotel Esplanade Crikvenica

1. Hotel Esplanade Crikvenica - Ako Vam se ne da previše hodati do plaže i želite provesti ugodan obiteljski odmor onda je za Vas idealan ovaj simpatičan i ugodan obiteljski hotel Esplanade u Crikvenici kojeg od glavne, pješčane plaže dijeli samo šetnica. Stari dio hotela Esplanade izgrađen je još u davnim 20-im godinama prošlog stoljeća, što mu daje prepoznatljivost i šarm svojstven zgradama tog perioda.

Hotel Varaždin Crikvenica

2. Hotel Varaždin Selce - Smješten na samom ulazu u Selce i u neposrednoj blizini plaže, hotel Varaždin nudi Vam brojne mogućnosti za ugodan odmor. Ljeti se možete osvježiti na otvorenim bazenima (s morskom vodom) a zimi u zatvorenom bazenu (s morskom vodom). Večer možete provesti u jednom od restorana i barova koji se nalaze u sklopu otvorenih bazena, a odmor upotpuniti masažom u kozmetičkom salonu.

Hotel Slaven Crikvenica

3. Hotel Slaven Selce - Hotel Slaven nastao je na mjestu bivšeg Hotela Rokan – najstarijeg hotela u Selcu. Ovaj simpatičan hotel smješten je preko puta glavne plaže u Selcu. Odličan izbor za obiteljski odmor. Odmah uz hotel Slaven možete se zabaviti uz mini-golf i stolni tenis, a u neposrednoj blizini djeca će sigurno uživati u spuštanju aquaganom i igrom u dječjem gradu.

Turističko i kulturno središte

Turizam u Crikvenici

Crikvenica plaža
Crikvenica Kvarner
Crikvenica more

Turistički je Crikvenica na interesantnoj lokaciji što je s jedne strane blizu najljepših kvarnerskih otoka poput Krka i Raba, a s druge isto tako u blizini Like, dakle Parka prirode Sjeverni Velebit i malo dalje prekrasnih Plitvičkih jezera.

Povijest i kultura Crikvenice

Crikvenica odmor
Crikvenica plaža
Crikvenica panorama

Crikvenica se razvila na mjestu rimske putne postaje Ad Tures, prirodnome izlazu ceste na more; bila je luka starih vinodolskih gradova. Već u XIV. st. postojala je mala crkva sv. Marije, koju su Frankopani, gospodari toga kraja, obnovili 1412., uz nju sagradili samostan i naselili pavline. Samostanski sklop pojačan je ugaonom cilindričnom kulom (Kaštel).Crkva ima gotičko svetište, a dograđena je barokna lađa (1659., 1704.). Glavni oltar s kipovima Pavla Riedla (1776.), i dva bočna oltara i propovjedaonica djela su pavlinskih kipara i drvorezbara. Iz prvotne jezgre oko luke Crikvenica se širila prema Kraljevici i Selcu. Brz razvitak potaknuo je turizam. God. 1893. sagrađen je hotel Therapia i izrađen urbanistički plan (arhitekt S. Höfler); podižu se vile, hoteli i parkovi. Na mjestu romaničke crkve sv. Antona, srušene 1933., sagrađena je istoimena neoromanička crkva. ( www.culturenet.hr )

U ponudi ukupno 134 objekata.
crikvenica kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.