Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

DALMACIJA - ljetovanje, smještaj, hoteli i apartmani

D

Dalmacija je posebno privlačna zbog jedinstvenog mora, priobalja i arhipelaga, koje čine brojni otoci, njih ukupno 1208, predivnih divljih i uređenih plaža, te prelijepih mjesta smještenih na samoj obali, kao što su Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Dubrovnik, itd. Zbog svega toga i puno šire Dalmacija je poznata kao biser Jadrana. Sama regija smještena je između otoka Paga na sjevernom dijelu Jadrana i Dubrovnika na jugu Hrvatske.

Atrakcije u Dalmaciji

1. Dioklecijanova Palača - smještena je u staroj jezgri Splita, a dao ju je sagraditi sam Car Dioklecijan u 3.st., kao bi se u nju povukao pred starost. U Palači se nalazi Katedrala Svetog Duje, koji je i zaštitnik grada Splita, i Peristil, koji se zadnjih godina intenzivno obnavljaju. Danas se ljeti u tom dijelu odvijaju brojne turističke manifestacije, programi i događaji od kojih su neke Dioklecijanove večeri i večeri tradicionalne muzike. Vrijednost Dioklecijanove palače, kao svjetsko kulturno nasljeđe prepoznao je i sam UNESCO, koji je istu i zaštitio 1979. godine.

Dioklecijanova palača
Trogir

2. Zidine grada Trogira - mali srednjovjekovni gradić smješten na moru, svega nekoliko kilometara sjeverozapadno od Splita, bogatog renesansnog izgleda i kulturne ostavštine. Izuzetno su sačuvane i Trogirske zidine koje su u to doba štitile sam Kaštel, koji je danas isto tako zaštićen od strane UNESCO-a. U gastronomskom smislu gradom odišu stare konobe gdje se služe domaća vina i svježa riba.

Nacionalni park Kornati

3. Nacionalni Park Kornati i Nacionalni Park Krka - opće je poznato da Kornatsko otočje je jedno od najrazvijenijih na svijetu, a sam Nacionalni Park čini dio od 140 otoka i otočica uglavnom nenaseljenih, gdje je u povijesti a dijelom i danas, domaće stanovništvo imalo ispašu za stoku i maslinike. Danas Kornati predstavljaju nezaobilaznu metu nautičkog turizma Hrvatske.
Krka, jedna od najljepših kraških rijeka u Hrvatskoj, te plijeni ljepotom slapova nastalim procesom sedimentacije. Osim toga, samo ušće rijeke Krka panoramski je spektakl na grad Šibenik, blizu kojeg se i sama ulijeva.

Dubrovnik

4. Zidine grada Dubrovnika - Dubrovnik je okružen sa 2km kamenih zidina, koje su u povijesti služile za obranu grada, dok je sam grad prepun povijesnih i kulturnih znamenitosti, a ljeti obiluje turističkim programima u staroj jezgri grada, od kojih su najpoznatije Dubrovačke ljetne igre.

Neretva

5. Ušće rijeke Neretve - Neretva je svakako jedna od najznačajnijih rijeka u južnoj Dalmaciji, koja svojom plodnom dolinom značajno utjeće na razvoj te regije.

Sjeverna, srednja i južna Dalmacija

SJEVERNA DALMACIJA: odmor i ljetovanje u sjevernoj Dalmaciji

Dalmacija
Kornati
Trogir

Sjeverna Dalmacija odnosi se na dio Dalmacije između otoka Paga na sjeverozapadu i gradića Primošten na jugoistoku. Njezino je središte grad a Zadar, a zanimljivi dio turističke ponude čine i ostala manja mjesta iz doba Rimskog carstva. Osim brojnih otoka i otočića koji čine jedinstvenim taj dio Dalmacije, nalazimo i dva nacionalna parka, slapovi Krke i Kornatsko otočje.


CENTRALNA DALMACIJA: odmor i ljetovanje u centralnoj Dalmaciji

Centralna Dalmacija
Split
Makarska

Centralna Dalmacija odnosi se na dio između rijeke Krke na sjeverozapadu i Makarske rivijere na jugu. Najznačajnije središte centralne Dalmacije je svakako Split. Izuzetno priobalje, brojni otoci i čisto more, Dalmaciju čini izuzetno privlačnom i atraktivnom turističkom regijoml. Smještaj u Dalmaciji čine hoteli, apartmani, privatne kuće, residence, turistička naselja, camping, bungalow, itd. Mnogi od ovih turističkih struktura raspolažu sportskim sadržajima, bogatom gastronomskom ponudom, kao i raznim zabavnim sadržajima.


JUŽNA DALMACIJA: odmor i ljetovanje u južnoj Dalmaciji

Centralna Dalmacija
Split
Makarska

Južna Dalmacija odnosi se na najjužniji dio hrvatskog priobalja čije je glavno turističko središte Dubrovnik, poznat i po svojim zidinama. Od prirodnih ljepota ističe se rijeka Neretva i njezino ušće, kao i Nacionalni Park Mljet.

U ponudi ukupno 4555 objekata.
dubrovnik dalmacija Šibensko-Kninska
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.