Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

DUBROVNIK: hoteli, apartmani i privatni smještaj (Dalmacija, Hrvatska)

D

Dubrovnik, grad je na samom jugu Hrvatske i Dalmacije. Dubrovnik je grad jedinstvene političke i kulturne povijesti, , svjetski poznate spomenične baštine i ljepote, te jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova Sredozemlja. Bijeli grad u kamenu opasan gotovo 2km dugačkim dubrovačkim zidinama, kulama, tornjevima, podijeljen Stradunom (glavna ulica u Dubrovniku), a štiti ga Sv.Vlaho, glavni zaštitnik Dubrovnika i UNESCO.

Atrakcije u Dubrovniku

ARHEOLOŠKI MUZEJ NARONA - VID

1. Arheološki muzej Narona - Vid - Ostaci grada Narone koji čine temelj Arheološkog Muzeja Narona, nalaze se 4 km sjeverozapadno od središta grada Metkovića, nedaleko od Dubrovnika, na području mjesta Vid. U Vidu je izgrađen Arheološki muzej Narona kao prvi muzej u Hrvatskoj koji je izgrađen na samom lokalitetu.

ETNOGRAFSKI MUZEJ - DUBROVNIK

2. Etnografski muzej - Dubrovnik - Novi stalni postav Etnografskog muzeja Dubrovnik otvoren je 1991.godine; i nalazi se u samom centru Dubrovnika. Fundus Etnografskog Muzeja sadrži oko 5000 predmeta. U zgradi iz 1590. godine, koju je sagradila dubrovačka vlada u najstarijem dijelu grada, na otočiću Lave, čuvale su se gradske rezerve žita u 15 velikih bunara-spremnika uklesanih u kamenu u prizemlju.

FRANJEVACKI SAMOSTAN - DUBROVNIK

3. Franjevacki samostan - Dubrovnik - Franjevački Samostan nalazi se u Dubrovniku, a prvi put se spominje u 1235. godine, i ukazuje samostan sv. Tome u predgrađu Pile koji je srušen prilikom navještaja rata sa srpskim kraljem Urošem II. Milutinom 1317. Samostanu je nadograđena biblioteka u XVII.st. i sjemenište teologa 1896., a crkva je barokizirana poslije potresa 6. travnja 1667.

KULTURNO POVIJESNI MUZEJ - DUBROVNIK

4. Kulturno povijesni muzej - Dubrovnik - Kulturno povijesni muzej smješten je u Kneževu dvoru, prekrasnoj gotičkoj palači koja je nekoć bila upravno-administrativno sjedište Dubrovačke Republike. Unutar Kulturno povijesnog muzeja, koji je inače sastavni dio Dubrovačkih muzeja, nalaze se ambijentalno postavljene dvorane s očuvanim antiknim namještajem te uporabnim predmetima, kao i slike uglavnom hrvatskih i talijanskih majstora.

MUZEJ VISIA DUBROVNIK 5D THEATRUM - DUBROVNIK

5. Muzej Visia Dubrovnik 5d theatrum - Dubrovnik - Visia Dubrovnik 5D Muzej, smješten je u Dubrovniku, u kojoj se na inventivan način spajaju elementi zabavnih parkova poput Disneylanda i Gardalanda s elementima suvremenih muzeja.

Turističko i kulturno središte

Povijest i kultura Dubrovnika

Dubrovnik Banje
Dubrovnik centar
Dubrovnik zidine

Dubrovnik je grad, koji je dugo vremena kroz povijest zadržao neovisnost kao pomorska republika. Osim zidina za to je zaslužna i tvrđava Ravelin iz XVI st., danas multifunkcionalni kulturni centar u Dubrovniku. Svake se godine u Dubrovniku održavaju Dubrovačke ljetne igre. Posjetiti svakako valja Dubrovački muzej, gdje je i pomorski i etnografski muzej.

Turizam u Dubrovniku

Dubrovnik centar
Dubrovnik noćna slika
Dubrovnik plaža

Dubrovnik je grad prelijepih šljunčanih plaža ali i divljih južno dalmatinskih grebena i grad koji Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Pregled ostalih događanja na: Turistička zajednica Dubrovnika

U ponudi ukupno 169 objekata.
TZ Dubrovačko - Neretvanske dubrovnik
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.