Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

DUGI OTOK: hoteli, apartmani i privatni smještaj

Dugi Otok je najveći otok u zadarskom arhipelagu. Dug je preko 45 km i širok u prosjeku 5 km. Dugi Otok je idealan odabir za ljubitelje jedrenja, budući da je okružen sa desetak malih otoka i s obzirom na blizinu kornatskog arhipelaga.Otok ima tri jezera, od kojih je posebno atraktivno slano jezero u parku prirode Telašćica na jugu otoka.

Atrakcije na Dugom Otoku

Hotel Agava Božava

1. Hotel Agava Božava - Hotel Agava Božava smješten je u prekrasnoj borovoj šumi na Dugom Otoku blizu Zadra. Hotel ima 18/3 apartmana (jedna dvokrevetna soba, dnevni boravak s pomoćnim ležajem), balkon s pogledom na more.

Hotel Lavanda Božava

2. Hotel Lavanda Božava - Hotel Lavanda kompletno je rekonstruiran, smješten je terasasto, odmah iznad samog mora (udjenost 20 m), u gustoj borovoj šumi. Hotel Lavanda sadrži 80 dvokrevetnih soba (58 soba sa mogućnošću dodatnog ležaja), balkonom s pogledom na more. Sve sobe hotela Lavanda klimatizirane su i imaju T/WC, telefon, SAT TV, hladnjak, sušilo za kosu.

Turističko i kulturno središte

Turistički centar

Dugi Otok panorama
Dugi Otok
Dugi Otok

U slučaju da se se odlučite provesti odmor na Dugom Otoku svakako ne smijete propustiti posjetiti: Park prirode Telašćica - prirodni rezervat sa slanim jezerom na jugu Dugog Otoka; svjetionik Veli Rat s panoramskim pogledom; otoke kornatskog arhipelaga; uvalu Saharun sa pješčanom plažom, plažu Mežanj; vrhove Velog Rata i Sali; izolirane uvale; podzemne galerije u Dragovama; grad Zadar - polasci trajektom iz mjesta Brbinj ili hidrogliserom iz mjesta Sali.

Gradovi

Dugi Otok
Dugi Otok
Dugi Otok

Sali - Sali je najveće mjesto na Dugom Otoku, a ime je dobilo po proizvodnji soli. Nalazi se na južnoj strani Dugog Otoka te je najbliže mjesto nacionalnom parku Kornati. Na udaljenosti 3 km se nalazi uvala Telasćica, proglašena parkom prirode, i slano jezero.

Božava - Božava je mjesto na Dugom Otoku u kojem se nalazi nekoliko hotela, restorana, trgovina i poštanski ured. Plaže su stijenovite ili betonirane. Božava je oaza mira, sa kristalno plavim morem i uvalama okruženim borovom šumom.

Brbinj - Mala luka na Dugom Otoku u koju pristaju trajekti iz Zadra. Brbinj je poznat je po uvalama punim maslina. Najpoznatije uvale su Jaz i Lučina.

U ponudi ukupno 103 objekata.
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.