Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

FAŽANA: hoteli i privatni smještaj (Istra)

F

Fažana je mali ribarski i turistički gradić smješten nedaleko od Pule, nasuprot svjetski poznatog nacionalnog parka Brijuni. Sa svojim plažama, šetalištima, predivnom prirodom i mediteranskom klimom Fažana je idealno mjesto za rekreaciju i odmor. Vrhunski restorani na samoj obali nude domaće specijalitete od ribe i mesa koji će oduševiti sve gurmane. Za Vaš smještaj u Fažani pobrinut će se brojni hoteli na Fažanskoj rivijeri.

Atrakcije u Fažani

Brijuni

1. Nacionalni park Brijuni - Brijuni su skupina od 14 otoka i otočića, a smješteni su uz zapadnu obalu Istre, nedaleko od Pule. Ukupne površine od svega 7km2, brijunski su otoci poznati po očuvanoj sredozemnoj vegetaciji i safari parku u kojem mirno obitavaju divlje životinje poput jelena, fazana, paunova, muflona i zebri.

Akademija srdela

2. Mala ribarska akademija srdela - Manifestacija koja se održava cijele godine, gdje turisti i domaći stanovnici u Školi soljenja sardele mogu naučiti sve o srdeli, soljenju srdela i spravljanju raznih jela od srdela.

Potraga za izgubljenim blagom

3. Potraga za izgubljenim blagom - Potraga za izgubljenim blagom Fažane je namijenjena djeci. U Turističkoj zajednici Fažane dobiti će te kartu koja vas vodi u potragu za izgubljenim blagom i upoznavanje svih kulturnih, povijesnih i prirodnih znamenitosti Fažane.

Povijest i kultura Fažane

Fazana
Bi Village Fažana
Fažana Istra

Fažana je poznata još iz doba starog Rima po tvornici amfora i raznih posuda, proizvodnji maslinovog ulja i vinarstvu. Obala današnje Fažane je puna povijesnih ljetnikovaca i starih vila, njezina ljepota je bila prepoznata još od davnina. U Fažani obavezno treba posjetiti skulpture u Parku srdela – galeriji na otvorenom, u središtu same Fažane nalazi se župna crkva sv. Kuzme i Damjana iz 16.st s mnogim gotičkim i renesansnim elementima. Crkvica Sv. Marije Karmelske ukrašena je predivnim freskama, a mnogobrojne starorimske vile su nezaobilazan dio povijesti Fažane.

U ponudi ukupno 81 objekata.
fažana pula
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.