Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK HVAR: hoteli, apartmani, privatni smještaj

O

Hvar, jedan od najsunčanijih otoka na Mediteranu, zadnjih je godina postao i svjetska otočna top destinacija.

Atrakcije na Hvaru

Hotel Amfora Hvar

1. Hotel Amfora Hvar - Hotel Amfora na otoku Hvaru smješten je u blizini samog grada Hvara. Smješten u mirnoj uvali, okružen šumom borova i udaljen samo desetak minuta šetnje od povijesnoga grada Hvara, hotel Amfora je najuzbudljivije novo odmaralište na Jadranu.

Hotel Riva Hvar

2. Hotel Riva Hvar - Smješten uza samu rivu u povijesnoj jezgri grada Hvara, Riva – Hvar Yacht Harbour Hotel, prvi i jedini hrvatski član grupe Mali luksuzni hoteli svijeta, nudi vam sve prednosti jadranskog ambijenta. Potpuno preuređen 2006., smješten u predivnom stoljetnom zdanju, hotel Riva objedinjuje najbolje osobine dvaju oprečnih svjetova: šarm staroga i luksuz modernoga.

Hotel Palace Hvar

3. Hotel Palace Hvar - Kao najstariji hotel u Hvaru, The Palace – Hvar otmjeno je zdanje uokvireno gotičkom i renesansnom arhitekturom. Ljubitelji povijesti posebno će uživati u njegovoj središnjoj lokaciji koja pruža romantične poglede na drevnu pjacu i povijesne objekte poput Katedrale sv. Stjepana te na veličanstvene zalaske sunca ponad hvarskog zaljeva.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Hvaru

Hvar
Hvar zidine
Lavanda

Smješten u centralnoj Dalmaciji, između otoka Brača i otoka Korčule, otok Hvar spoj je lavande koja se tradicionalno uzgaja na Hvaru, plavetnila Jadranskog mora koje ga okružuje i obilje sunca koje ga obasipa, te Hvar čini atraktivnom turističkom destinacijom u centralnoj Dalmaciji tokom cijele godine.

Kultura i povijest Hvara

Ribar
Hvar
Arsenal

Grad Hvar i drugi gradovi i naselja na otoku imaju brojne spomenike arhitekture i likovne umjetnosti koji svjedoče o bogatim umjetničkim tradicijama otoka, gospodarskom prosperitetu njegovih stanovnika i o vezama koje je održavao s umjetničkim i kulturnim žarištima prošlih stoljeća. ( www.culturenet.hr )

Gradovi na Hvaru

Pakleni
Hvar
Hvar plaža

Hvar - Na otoku Hvaru nalazi se istoimeni gradić Hvar gdje se i nalazi poznato hvarsko kazalište, ali i gradić sa stoljetnom hotelskom i wellness tradicijom.

Jelsa - Nadalje tu je i Jelsa, još jedno malo mjesto na otoku Hvar sa isto tako stoljetnim hotelskim turizmom. Nalazi se na sjevernom dijelu otoka Hvara gdje je i Vrboska.

Stari Grad - Kao što i samo ime sugerira, najstarije mjesto na otoku Hvaru, bogato arheološkim ostacima rimskog i starokršćanskog doba, danas atraktivna turistička destinacija, ne samo na otoku Hvaru, nego i u cijeloj Dalmaciji.

Vrboska - Mjesto na otoku Hvaru, koje su u XV st. osnovali stanovnici Vrbanja, blizu susjednog mu mjesta Jelse. Nešto kasniji stanovnici osnovali su i Ribarski muzej. Mjesto krasi i tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled.

U ponudi ukupno 285 objekata.
Pokaži na karti
Hotel Amfora na otoku Hvaru smješten je u blizini samog grada Hvara. Smješten u mirnoj uvali, okružen šumom...
Udaljenost od plaže:

50 m

Sadržaji:
Odaberi
hvar
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.