Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK KORČULA: hoteli, apartmani i privatni smještaj

O

Korčula ili Crna Korčula, kako su je zbog guste šume originalno nazvali prvi doseljenici otok je mora, sunca, kamena i vina. Tradicionalno se stanovništvo Korčule bavilo brodogradnjom i kamenoklesarstvom, koje jos i danas živi. Uz to korčulani njeguju i vinogradarsatvo, tako da danas Korčula ima neke od najkvalitenijih vina poput Pošipa ili Grka.

Atrakcije na Korčuli

Hotel Bon Repos Korčula

1. Hotel Bon Repos Korčula - Tri kilometra od mjesta Korčula, na otoku Korčuli, u mirnoj uvali znakovitog naziva Zaljev školjki smjestio se hotel Bon Repos. Hotel Bon Repos sastoji se od četiri paviljona čija imena simboliziraju četiri tipična starovjekovna mediteranska stabla: Jasmin, Cedar, Begonija i Čempres, kapaciteta 278 soba, ukupno 556 kreveta. U središnjem dijelu hotela nalazi se recepcija.

Hotel Marko Polo Korčula

2. Hotel Marko Polo Korčula - Hotel Marko Polo na otoku Korčula potpuno je renoviran 2006.g. Hotel ima 94 sobe, kapacitet 210 osoba. Hotel Marko Polo sastoji se od tri etaže koje dva lifta povezuju s recepcijom, restoranom, kavanom, apetitiv barom, suvenirnicom i TV- salonom.

Hotel Park Korčula

3. Hotel Park Korčula - Hotel Park nalazi se na otoku Korčuli. Smješten je na samoj obali, samo pet minuta šetnje od centra. Hotel Park sastoji se od dva paviljona spojena središnjom zgradom. Još dva paviljona nalaze se u neposrednoj blizini hotela.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Korčuli

Korčula grad
Korčula panorama
Korčula plaža

Specifičan položaj otoka s puno sunca i mora, bogata tradicija i kulturno nasljeđe pogodovali su turističkom razvoju otoka Korčule. Brojne pitome uvale, toplo more i sunce, zdrava mediteranska kuhinja, te gostoprimstvo domačina vjetovali su da otok Korčula postane turistički interesantna destinacija.
Želimo Vam ugodan boravak u hotelu Marko Polo u Korčuli ili u nekom od hotela i apartmana iz naše ponude koju možete pogledati dolje u nastavku.

Kultura i povijest Korčule

Korčula ronjenje
Korčula plaže
Korčula plaža

Na otoku je nekoliko malih otočkih mjesta, Korčula, Vela Luka, Žrnovo, Pupnat, Čara i Račišće, od kojih svako ima neku svoju priču, neki svoj šarm.
Najpoznatije je svakako rodno mjesto Marca Pola, odnosno grad Korčula. Korčula je grad koji je među prvima u Europi donio Statut grada i otoka Korčule, kojim se već u 13. st. regulirao život u srednjevjekovnom gradu. To je grad ´uklesan u kamenu´, poput Dubrovnika smešten na malom poluotoku opasan srednjovjekovnim zidinama. Grad Korčula može se pohvaliti da je uspijela očuvati više stoljetnu tradiciju viteški igara zvanih Moreška, koja se održava svake godine 29. srpnja na dan sv. Todora.

U ponudi ukupno 346 objekata.
Pokaži na karti
Hotel Marko Polo na otoku Korčula potpuno je renoviran 2006.g. Hotel ima 94 sobe, kapacitet 210 osoba....
Udaljenost od plaže:

100 m

Sadržaji:
Odaberi
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.