Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

KRALJEVICA: hoteli, apartmani i privatni smještaj u Kraljevici (Kvarner, Hrvatska)

K

Kraljevica je stari primorski gradić, smješten 20 km južno od Rijeke. Nalazi se na ulazu u Bakarski zaljev u srcu Kvarnera. Danas je Kraljevica primorski gradić vrlo privlačan za život, ima 5000 stanovnika i pruža sve potrebne sadržaje na dohvat ruke. Dobra prometna povezanost i autobusne linije čine Kraljevicu turistički atraktivnom.

Smještaj u Kraljevici

Hotel Uvala Scott Kraljevica

1. Hotel Uvala Scott Kraljevica - Uvala Scott je turističko naselje smješteno u uvali Dubno u Kraljevici na Kvarneru. Ta je uvala svojom ljepotom privukla i engleskog plemića Alexandra Scotta koji ju je početkom XIX stoljeća kupio i odabrao za mjesto stalnog boravka, sve do smrti 1860. godine.

Turističko i kulturno središte

Turizam u Kraljevici

Kraljevica plaža
Kraljevica plaža
Kraljevica plaža

Zahvaljujući zemljopisnom položaju, prirodnim ljepotama i zdravoj klimi, Kraljevica je krajem 19. st. postala jedan od prvih centara zdravstvenog turizma. U Kraljevici je izgrađeno prvo kupalište na jadranu. Obala Kraljevice je vrlo razvedena s mnoštvo uvala, rtova i hridi pokrivena šumom, travom i šikarom. Mediteranska klima sa velikim brojem sunčanih dana pogodna je za kupanje, a kvaliteta mora je vrlo visoka.

Povijest i kultura Kraljevice

Kraljevica plaža
Kraljevica plaža
Kraljevica plaža

Kraljevica je nastala krajem 15. stoljeća. Krajolikom dominiraju dva srednjovjekovna kaštela s crkvom, ostavština hrvatskih plemićkih obitelji Zrinski i Frankopan. Grad Kraljevica se razvio uz stari Frankopanski kaštel sa župnom crkvom sv. Nikole. Za ljetnih mjeseci povijesni kašteli su središta brojnih kulturnih i zabavnih priredbi. Održavaju se razne kulture i sportske manifestacije kao Kraljevačko kulturno ljeto i Kraljevačka jedriličarska regata.

U ponudi ukupno 17 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.