Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

KVARNER: ljetovanje, hoteli, privatni smještaj, apartmani

I

Kvarner je područje koje zbog svoje različitosti podneblja, od klime i vegetacije, spaja primorje, otoke i gorja, arhitekture i kulture tijekom tri stoljeća. Kvarner zajedno čine Opatijska rivijera, Vinodolska odnosno Velebitska obala južno sve do Karlobaga, dok su se u kvarnerskom zaljevu smjestili neki od najvećih hrvatskih otoka poput Krka, Cresa, Raba i Lošinja.

Atrakcije u Kvarneru

Nacionalni park Risnjak

1. Nacionalni park Risnjak -planinski masiv u blizini Rijeke, koji svoje ime duguje risu, životinjici kojoj je ta planina stalni dom. Osim risa u ovom dijelu svoja staništa ima i Smeđi medvjed, divlja mačka, bjeloglavi sup i mnogi drugi. Svojim prirodnim ljepotama koje se još ogledaju kroz preljepe kontinentalne šume, brojne potoke i izvore vode, preljepe panoramske vidike na cijeli Kvarnerski zaljev, ova regija iz godine u godinu privlaći sve veći broj turista i zaljubljenika avanturista.

Frankopanski dvorci

2. Frankopanski dvorci - Frankopani su zasigurno ostavili značajan trag hrvatskoj povijesti, kako na političkom djelu tako i na kulturnom. Iz njihova doba, srednjeg vijeka, ostavili su nam značajan broj dvoraca, koji su danas sastavni dio turističke ponude ovog kraja. Neki od njih su frankopanski dvorac na Krku i u Novom Vinodolskom.

Bašćanska ploča

3. Bašćanska ploča - predstavlja prvi pisani dokument s ovih prostora. Uklesan je glagoljicom na kamenu, a govori o Kralju Zvonimiru. Pronađena je 1851. godine u crkvici Svete Lucije u mjestu Baška na otoku Krku.

Plitvička jezera

4. Plitvička jezera - vjerovatno i najpoznatiji hrvatski Nacionalni park u svjetskim razmjerima, koji je također uvršten na UNESCO-v popis svjetski značajnih rezervata biosfere. Ljepota i privlačnost Plitvičkih jezera ogleda se kroz 16 sedimentnih jezera i mnogobrojnih slapova kojima su jezerca povezana. Park Plitvice bogat je špiljama, izvorima vode, te mnogobrojnom florom i faunom.

Nacionalni park Paklenica i Sjeverni Velebit

5. Nacionalni park Paklenica i Sjeverni Velebit - Paklenica je možda i najatraktivniji turistički dio južnog Velebita. U tom su dijelu i najviši planinski vrhovi Hrvatske. U tom, relativno malom dijelu, nalazimo prekrasne kamene reljefe, neke od poznatih špilja, speleoloških i alpinističkih meta poput Anica Kuka. Sjeverni Velebit je i najmlađi Nacionalni park Hrvatske (1999.g.). Ovaj tipično planinski parku obiluje neobičnim vapnenačkim formama stijena, bogatim prirodnim botaničkim vrtom, te možda i najvećom atrakcijom od svih, a to je Lukina jama, trenutno najdublja jama na svijetu.

Kvarner, otoci i Velebitsko Primorje

KVARNER I OTOCI: odmor i ljetovanje na kvarneru

Kvarnerski otoci
Crikvenica
Opatija

Kvarnersku regiju čini s jedne strane veliki Kvarnerski zaljev gdje su smješteni gradovi Rijeka, Opatija, Crikvenica, Novi Vinodolski, te s druge otoci Krk, Lošinj, Cres i Rab. Baš zbog svog zemljopisnog položaja Kvarner nudi specifičnu različitost sadržaja. U svom priobalnom i otočnom dijelu, upravo zbog mora, razvio se i turizam sa svojim smještajnim kapacitetima (hoteli, apartmani, privatne kuće, residence, turistička naselja, camping, bungalow, itd), dok već 20-ak km u svom kontinentalnom dijelu razvio se zimski i ruralni turizam.


VELEBITSKO PRIMORJE

Kvarner
Velebit
Velebitsko Primorje

Velebitsko priobalje je regija koja se proteže od Novog Vinodolskog pa južno do otoka Paga. Između se nalazi Senj, malo ribarsko mjesto poznato po buri, ali i po 45. paraleli koji kroz njega prolazi. Velebitski masiv koji dijeli mediteransku klimu od kontinentalne, jedan je od glavnih uzroka pojave snažne bure pogotovo u zimskim mjesecima. Ovaj je masiv 1978. godine zaštićen od strane UNESCO-a.

U ponudi ukupno 1212 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.