Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

LOVRAN: Hoteli, apartmani i privatni smještaj u Lovranu (Kvarner, Hrvatska)

L

Turizam se u Lovranu počeo razvijati prije stotinjak godina, poduprijet razvojem turizma susjedne Opatije. Lovran je danas poznato turističko mjesto, a poznat je i po velikoj klinici za ortopediju.

Atrakcije u Lovranu

Hotel Bristol Lovran

1. Hotel Bristol Lovran - Na samoj lovranskoj šetnici, tik uz more, svojim otmjenim pročeljem i tajanstvenim zelenilom hotel Bristol poziva na miran i opuštajući odmor. Svojom otmjenom elegancijom, savršen je izbor za otkrivanje tradicionalnih lovranskih ljepota i posebnosti. Hotel Bristol ima klimatizirane zajedničke prostorije, te ima i vlastito kupalište, sa tuševima i mogućnošću najma ležaljki i suncobrana.

Hotel Park Lovran

2. Hotel Park Lovran - Hotel Park Lovran smjestio se u samom centru jednog od najljepših kvarnerskih gradića – Lovrana. Hotel Park karakterizira centralna gradska pozicija, odmah uz more, a podno padina Učke. U neposrednoj blizini nalazi se i polazišna točka svjetski poznate šetnice Lungomare, koja Vas sa svojih 12 km vodi do pitoreskong gradića Volosko, preko simpatične Ike i popularnih Ičića, te besmrtne Opatije.

Turističko i kulturno središte

Turizam u Lovranu

Lovran
Lovran
Lovran

Lovran se nalazi u podnožju planine Učka, a ime je dobio ime po mirisnoj biljci lovor, koja samoniklo raste sa mona njegovom području. Lovran se nalazi 5 km od Opatije , na jugoistočnoj obali Istre. Zaštitnik Lovrana je Sv. Juraj, čije ime nosi crkva koja se nalazi na glavnom trgu. Na trgu se nalazi i toranj u kojem se danas nalazi galerija. Vrlo su turistički atraktivna dobro očuvana gradska vrata 'Stubica' i Lovranska Luka Mandrać. Grad je pun prekrasnih parkova i vrtova.

Povijest i kultura Lovrana

Lovran
Lovran
Lovran

Lovran je ime dobio po Laurel Nobilis(lovor) u sedmom stoljeću. Okružen je obrambenim zidinama i ima 3 vrata koja su noću zatvorena. Godine 1873. sagrađen je prvi turistički objekt u Lovranu: Villa Fernandea - depandanse Belvedere. Između Ike i Lovrana nalaze se mnoge vile, s elementima gotičkog i venecijanskog stila. Među njima su: Villa Santa Maria, Villa Frappart i Villa Nicola (sada nosi ime Villa Magnolia).

U ponudi ukupno 51 objekata.
Pokaži na karti
Hotel Park Lovran smjestio se u samom centru jednog od najljepših kvarnerskih gradića – Lovrana. Hotel Park...
Udaljenost od plaže:

100 m

Sadržaji:
-5%
Odaberi
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.