Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK LOŠINJ: hoteli, apartmani i privatni smještaj

O

Otok Lošinj sastavni je dio cresko-lošinjske otočne skupine i čini zapadni niz Kvarnerskih otoka unutar Kvarnerskog zaljeva. Otok Lošinj je jedanaesti otok na Jadranu po veličini. Od hotelskog smještaja posebno su istaknuti hotel Apoksiomen i hotel Aurora.

Atrakcije na Lošinju

Hotel Aurora Losinj

1. Hotel Aurora Lošinj - Hotel Aurora nalazi se na Malom Lošinju u prekrasnoj Sunčanoj uvali okružen plavetnilom mora i zelenilom stoljetne borove šume. Udaljen svega 50 m od mora, te 50 m od sportskih sadržaja i 2 km od centra Malog Lošinja (ca. 20 minuta lagane šetnje). Hotel je otvoren gotovo cijele godine.

Hotel Vespera Losinj

2. Hotel Vespera Lošinj - Hotel Vespera smješten je u Sunčanoj uvali, jedinstvenom skladu zelenila šume, 50 metara od mora i 2 km od centra grada. Otvoren je od proljeća do jeseni. Idealan za obiteljski odmor.

Hotel Bellevue Losinj

3. Hotel Bellevue Lošinj - Skriven u prirodnoj hladovini, neposredno uz šetnicu koja povezuje najpoznatiju jadransku plažu Zlatni rat s pitoresknim dalmatinskim mjestom Bol, smješten je hotel Riu Borak. Tek korak od mora i prekrasnih otočkih plaža, okružen borovima i ukrasnim mediteranskim raslinjem, hotel Borak nudi široku lepezu sadržaja koji će udovoljiti svim željama gostiju.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Lošinju

Lošinj panorama
Lošinj centar
Lošinj grad

1892. godine Veli i Mali Lošinj proglašeni su klimatskim liječilištima, što je otoku otvorilo put u novu granu turizama. Oko otoka Lošinja živi kolonija dupina koja nam govori o čistoći mora. Od hotelskog smještaja posebno su istaknuti hotel Apoksiomen i hotel Aurora.

Kultura i povijest Lošinja

Mali Lošinj
Mali lošinj panorama
Lošinj delfini

Cresko-lošinjsko otočje zvalo se u antičko doba zajedničkim imenom Apsyrtides. Ime je vezano uz legendu o mitskom junaku Apsyrtu. Otoci Cres i Lošinj su u svojoj davnoj prošlosti činili cjelinu, ali su zbog potreba trgovine i Jantarskog puta razdvojeni umjetno prokopanim kanalom kod Osora. Crkvice, samostani, renesansne zgrade, bazilike i antički ostatci nalaze se posvuda na otoku. O bogatom kulturnom životu svjedoči i otkriće dragocjene skulpture, nađene 1991. godine u lošinjskom podmorju, koja predstavlja grčkog atleta APOKSIOMENA, djelo čuvenog kipara Lizipa iz 4. stoljeća prije Krista.

Gradovi

Lošinj
Otok Susak
Susak

Mali Lošinj Je najveće naselje i luka na otoku. Smješten je u uvali Augusta, najvećoj zatvorenoj uvali ovoga otočja.

Veli Lošinj Smješten je u uskoj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja. U uskim uličicama Velog Lošinja, vide se raskošne vile nekadašnjih kapetana. U vrtovima tih vila skupljeno je 80-tak vrsta različitog bilja.

U ponudi ukupno 122 objekata.
Pokaži na karti
Hotel Vespera smješten je u Sunčanoj uvali, jedinstvenom skladu zelenila šume, 50 metara od mora i 2 km od...
Udaljenost od plaže:

50 m

Sadržaji:
Odaberi
kvarner lošinj
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.