Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK MURTER: hoteli, apartmani i privatni smještaj

O

Otok Murter najveći je i kopnu najbliži otok na šibenskom području, odvojen od kopna uskim Murterskim kanalom, preko kojega je u mjestu Tisno izgrađen pokretni most dužine 12 metara.

Atrakcije na Murteru

Hotel Colentum Murter

1. Hotel Borovnik Tisno - Hotel Borovnik u Tisnom na otoku Murteru je hotel s dugom tradicijom i prvi hotel u Šibensko-kninskoj županiji koji je primao organizirano turisticke goste. Hotel Borovnik sagrađen je u samom centru mjesta Tisno na otoku Murteru koji je kopnom povezan pokretnim mostom. Tisno je poznato i atraktivno mjesto za odmor tijekom cijele godine, a hotel Borovnik vam van turističke sezone nudi organizaciju seminara, kongresa, vjenčanja ...

Turističko i kulturno središte

Turizam na Murteru

Tisno most
Murter
Čigrađa

Smješten na vratima Kornatskoga otočja, Murter je privlačna točka nautičara, ali i svih ljubitelja tihog odmora. Murter je otok s velikim brojem pjeskovitih plaža na svojim obalama (Čigrađa, Slanica, Podvrške...) i velikim brojem zanimljivih odredišta u svom susjedstvu (nacionalni parkovi: Kornati, Paklenica i Krka; parkovi prirode Telašćica i Vransko jezero; gradovi: Zadar, Šibenik i Split).

Od hotelskog smještaja posebno su istaknuti: hotel Colentum i hotel Borovnik.

Kultura i povijest Murtera

Murter panorama
Ciganka
Kornati

Murter put ga spominje grčki filozof Ptolomej. Poznat je po ostacima rimskoga naselja Colentum, brojne ruševine rimskih ljetnikovaca i mozaici. Počeci turizma u Murteru sežu u tridesete godine prošlog stoljeća, kada je u uvali Slanica izgrađena Češka vila.

Gradovi

Tisno
Betina
Kornati

Tisno Je najmlađe naselje na otoku Murteru, a nastalo je na mjestu gdje otok Murter gotovo dodiruje kopno. Tisno krase neobično prostrani trgovi.

Betina Zbog položaja i arhitekture smatraju jednim od najljepših mjesta na Jadranu. Poznato je ribarsko mjesto i brodogradilište.

Jezera Dobilo je ime po lokvama koje se za jačih kiša stvaraju u kraškim udolinama. U Jezerima se nude izleti brodovima na obližnje otoke i Kornate.

Murter je najveće i najstarije naselje na otoku. Zapadno od Murtera je uvala Slanica sa prekrasnim pješćanim plažama.

U ponudi ukupno 85 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.