Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

NOVIGRAD: hoteli, apartmani, privatni smještaj (Istra, Hrvatska)

N

Novigrad je malo mjesto na sjeverozapadu Istre, nastalo još u rimsko doba. Stari dio grada, opasan zidinama kao i njegov noviji dio smješteni su na malom poluotoku, na sjevernoj strani ulaza u prostrani zaljev luke Mirne na ušču rijeke Mirne, jedne od tri istarske rijeke.

Atrakcije u Novigradu

Hotel Laguna Novigrad

1. Hotel Laguna Novigrad - Hotel Laguna smješten je u borovoj šumi i pedesetak metara od mora i prostrane šljunkovite plaže. Hotel Laguna broji 220 novo uređenih soba uglavnom s balkonom i pogledom na more. Sve sobe hotela Laguna imaju klima uređaj, grijanje, kupaonicu, telefon, SAT-TV i sušilo za kosu.

Hotel Maestral Novigrad

2. Hotel Maestral Novigrad - U blizini antičkog gradića Novigrada na prekrasnom prostoru do samog mora nalazi se Hotel Maestral. Hotel raspolaže sa 348 sobe koje su uglavnom sa balkonom i pogledom na more. Sve sobe hotela imaju grijanje, kupaonicu, telefon, SAT-TV, sušilo za kosu i mini bar.

Turističko i kulturno središte

Povijest i kultura Novigrada

Novigrad
Novigrad zidine
Novigrad vatromet

Sam grad Novigrad čine prekrasne brojne male uličice, dučančići, a u središtu gradića su još i bazilika iz XIII st. i crkva Sv.Agate iz X st. U neposrednoj blizini centra nalazi se i rezidencijalna četvrt u baroknom stilu, sagrađena još 1762. godine.

Turizam u Novigradu

Novigrad noć
Novigrad sport
Novigrad zalazak sunca

Govoreći o turizmu, interesantno je da je Novigrad još 1845, zahvaljujući Pietru Kandleru imao svog turističkog vodića. Uobičajenu turističku ponudu upotpunjuje lov u dolini rijeke Mirne, kanu safari rijekom Mirnom. A tu su i tradicionalne manifestacije: Jazz festival Heineken music nights (u kolovozu), pučka fešta sv. Pelagija, zaštitnika grada; traje tri dana (koncem kolovoza). Danas je Novigrad prepoznatljivo mjesto u Istri s izuzetno kvalitetnom turističkom i gastronomskom ponudom, a za smještaj odaberite između hotela Laguna i hotela Maestral.

U ponudi ukupno 39 objekata.
Pokaži na karti
Hotel Laguna smješten je u borovoj šumi i pedesetak metara od mora i prostrane šljunkovite plaže. Hotel...
Udaljenost od plaže:

100 m

Sadržaji:
-10%
Odaberi
Pokaži na karti
U blizini antičkog gradića Novigrada na prekrasnom prostoru do samog mora nalazi se Hotel Maestral. Hotel...
Udaljenost od plaže:

100 m

Sadržaji:
Odaberi
pula
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.