Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

POREČ: hoteli, apartmani i privatni smještaj (Istra, Hrvatska)

P

Poreč, još jedan od istarskih gradića duge povijesti, točnije 2000 godina, smjestio se na zapadnoj obali Istre, između rijeke Mirne na sjeveru i Vrsara na jugu, točnije u jednoj uvali prirodno zaštićenoj nasuprotnim otokom Sv.Nikola.

Atrakcije u Poreču

Eufrazijeva bazilika

1. Poreč - Eufrazijeva bazilika - Eufrazijeva Bazilika je Katedrala Uznesenja Marijinog, po njenom biskupu i graditelju poznatija i kao Eufrazijeva bazilika. Izgrađena je 553. godine, te je poznata i po nazivu Eufrazijana, a smještena je u staroj gradskoj jezgri u Poreču.Unutrašnjost i pročelje crkve oslikani su blještavim mozaicima i spadaju u red najljepših sačuvanih djela bizantske umjetnosti.

Baredine

2. Jama Baredine - Nova Vas (Poreč) - Podzemni svijet Jame Baredine riznica je jedinstvenih skulptura, stalaktita i stalagmita nastalih tijekom tisuća i tisuća godina čudesnom igrom prirode. Jama Baredine zaštićeni je geomorfološki spomenik prirode i prvi speleološki lokalitet Istre, a od ove godine ovdje možete razgledati i izložbu povijesnih traktora, postav o kruhu i ulju te vinoteku.

Događaji

3. Manifestacije u Poreču - Od ostalih zanimljivosti izdvajamo Parenzana tartufi tour, Vinistra (izložbu vina), te biciklističku utrku Istra Terra Magica Bike. U tijeku godine održavaju se mnoge priredbe: koncerti ozbiljne glazbe (od svibnja do rujna) u Eufrazijevoj bazilici, večeri jazz-a u lapidariju porečkog muzeja ili pak slikovite pučke fešte u obližnjem Taru.

Turističko i kulturno središte

Povijest i kultura Poreča

Poreč
eufrazijeva bazilika
Poreč zalazak sunca

Sam grad još uvijek njeguje rimsku ostavštinu, a najvažnije ulice castrum Poreča, Dekumanova i ulica Karda Maximusa, konzervirane su i sačuvane u izvornom obliku, ali ne i sadržaju, gdje danas ipak prevladava turistička ponuda, koja je dobila svoj snažniji zamah 70-ih godina prošlog stoljeća. Od bogate gotičke i barokne ostavštine, najvažnija je Eufrazijeva Bazilika iz V st., a koja je zaštićena i od strane UNESCO-a 1997. godine.

Turizam u Poreču

Poreč sport
Poreč diving
Poreč centar

Bogat turističkom tradicijom, Poreč nudi obilje turističkih sadržaja i raznovrsnost turističkih smještaja. Najveći smještajni kapaciteti Poreča, hoteli, apartmani i bungalovi, razvili su se oko dviju najljepših uvala, Plavoj i Zelenoj Laguni, gdje je i koncentriran najveći dio sadržaja vezanih za morske radosti kao što su kupanje, izležavanje na pijesku, ispijanje napitaka u beach barovima, skijanje na vodi, ronjenje, surfanje, izleti brodicama i sl. Za gurmane, Poreč ima izuzetnu ponudu koja ide od ribljih restorana, konoba, pizzeria i sl., a za one koji traže i noćni provod tu je i više noćnih lokala, disco barova itd.
Za izletnike tu je i jama Baderine, koju je svakako vrijedno pogledati, te Limski kanal.

U ponudi ukupno 85 objekata.
Pokaži na karti
Mirna zelena oaza poluotoka Lanterne čini apartmansko naselje Lanterna Poreč, udaljeno samo desetak...
Udaljenost od plaže:

100 m

Sadržaji:
Odaberi
pula pula
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.