Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

PULA: hoteli, apartmani i privatni smještaj (Istra, Hrvatska)

P

Pula je jedan od najstarijih gradova u Istri. Grad bogate povijesti, stare preko 3000 godina. Po veličini izgrađenih obala i po opremljenosti Pula je najznačajnija i najveća pomorska luka u Istri, a dobro zaštićeni Pulski zaljev ubraja je među najbolje prirodne luke na Jadranu. Pristup gradu moguć je svim vrstama prijevoza, a posebno valja naglasiti da je u neposrednoj blizini Pule (6 km) zrakoplovna luka opremljena i za međunarodni promet.

Atrakcije u Puli

Nacionalni park Brijuni

1. Nacionalni park Brijuni - Otočje Brijuni čine 3 veća otoka i 12 manjih otočića, smješteni na jugozapadnom dijelu obale Istre. Brijuni su posebni zbog svoje osebujne mediteranske vegetacije, safari parka gdje borave brojne egzotične životinje te arheološkim ostacima i nalazištima iz rimskog odnosno bizantskog doba.

Nasljeđe Austro-ugarske monarhije

2. Nasljeđe Austro-ugarske monarhije - Razgled austro-ugarske civilne arhitekture i vojnih fortifikacija, izlet brodom, razgled vojno-sakralnih objekata.

Amfiteatar u Puli

3. Amfiteatar u Puli -Pulska Arena zasigurno jedan od najznačajnijih spomenika kulturno-povijesnog nasljeđa u Istri iz doba Rimskog carstva.Amfiteatar u Puli isprva je služio kao svojevrsno kazalište gdje su se održavale borbe gladijatora, dok je danas pozornica za razna kulturna događanja, ponajviše za koncerte.

Turističko i kulturno središte

Turizam u Puli

Turističko naselje Verudela
Turističko naselje Verudela
Svjetionik Porer

Pula pruža velike mogućnosti za turistički odmor, jer je, uz dobro opremljene hotele i druge vrste smještajnih kapaciteta, turistička ponuda obogaćena mnogobrojnim terenima za sport, rekreaciju i zabavu, plesnim terasama, diskoklubovima, casinom, gostionicama i restauracijama, te organizacijom raznovrsnih izleta. U gradu postoje dvije marine te se razvija i nautički turizam. U okolici Pule smještajne kapacitete možete pronaći u turističkim naseljima poput Bi-Village, te mnogobrojnom privatnom smještaju. Nadomak Pule nalazimo dva prekrasna parka. Jedan je park prirode Kamenjak, južno od Pule, blizu mjesta Premantura, dok je drugi malo sjevernije od Pule a čini ga otočje Brijuni, koji je ujedno i Nacionalni park.

Povijest i kultura Pule

Amfiteatar u Puli
Forum
Zlatna Vrata

Da je grad bogate povijest, Pula pokazuje na svakom koraku, ponajviše u starom dijelu grada, njegovom centru, gdje se i nalaze veličanstvena dijela rimske kulture kao što je Arena i Slavoluk Sergijevaca, ali i prekrasna arhitektura novije povijesti, odnosno iz doba austro-ugarske kulture.

U ponudi ukupno 133 objekata.
pula pula
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.