Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK RAB: hoteli, apartmani i privatni smještaj

O

Otok Rab smješten je u Kvarnerskom zaljevu između otoka Krka na sjeverozapadu i otoka Paga na jugoistoku. Na otoku Rabu nekoliko je manjih mjesta, koja su uglavnom smještena ne njegovoj južnoj strani. To zbog toga što je sjeverni dio otoka izložen buri, dok je dio okrenut na jug ugodnije klime, te se u tom dijelu nalazi i možda najljepša šuma crnike na Mediteranu.

Atrakcije na Rabu

Hotel International Rab

1. Hotel International Rab - Hotel Rab Rab, poseban je po upečatljivoj atmosferi, kao i promenadi duž more i velikom parku koji ga okružuje, zahvaljujući kojim je, zajedno s blagom klimom otoka Raba, idealan za starije građane u proljeće ili jesen. Po ljeti, zbog atraktivne noćne zabave mnogih klubova i živahnoj mediteranskoj atmosferi idealan je za mlađe goste i goste željne zabave.

Turističko naselje San Marino Rab

2. Turističko naselje San Marino Rab - Hotelsko naselje San Marino nalazi se u vrlo živopisnom i raznolikom Loparu na otoku Rabu, poznatom po pješčanoj plaži – 'Rajskoj plaži', dugoj 1,5 km. Pijesak, plitka i topla voda, gusta šuma koja nudi hlad, naročito su privlačni onima koji dolaze s malom djecom, dok su plaže Sahara, Ciganka i Stolac otvorene naturistima.

Hotel Padova Rab

3. Hotel Padova Rab - Hotel Padova na otoku Rabu smješten u uvali Prva Padova, direktno na moru. Hotel se nalazi direktno uz more u uvali Prva Padova blizu starog grada. Udaljenost pješice do grada cca 5-10 minuta ili putem taxi-brodica (uz naknadu). Lijepe šetnice se nalaze u neposrednoj blizini hotela Padova. Hotel je pogodan u proljetnim i jesenskim mjesecima za boravak sportaša i seniorskih grupa. Hotel ima vlastitu lučicu pogodnu za privez manjih brodova i jahti.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Rabu

Rab panorama
Rab zidine
Rab plaža

Na otoku Rabu nalazi se nekoliko manjih mjesta, sela i zaseoka. Jedno od njih je istoimeno mjesto Rab poznato po svoja 4 zvonika, koja su na neki način postala simbol grada Raba, dok je njegov zaštitnik Sv. Kristofor. Grad Rab krase srednjovjekovne zidine kojima je ograđen, kao i gotička bazilika Sv. Marije čije motive rapske žene prenose na poznatu rapsku čipku.
Čisto i bistro more, sugestivna priroda, te gostoprimstvo stanovnika otoka Raba prepoznatljiva su obilježja koji će vaš boravak na Rabu učiniti posebnim. Rab je otok različitosti i suprotnosti. Na sjeveru brdski masiv i ogoljeli okoliš od bure, na jugu pješčane plaže, sljunčane ili pak stjenovite. Tako će svatko na Rabu pronaći neki vlastiti kutak za sebe.

Događaji na Rabu

Rab panorama
Rab crkve
Lopar

Posebna atrakcija na Rabu su Viteški turniri samostreličara koji se održavaju u čast zaštitnika grada Raba sv. Kristofora čiji se relikvij čuva u Gradskom muzeju Sakralne umjetnosti. Po završetku turnira i svečanog zatvaranja ´Rapske fjere´ je ponoćni vatromet.

Gradovi na Rabu

Lopar
Rab plaža
Rab diving

Rab je tipični srednjevjekovni grad okružen rimskim zidinama. Rab se rodio i razvio se oko središnjeg trga gdje se nalazi bazilika Santa Maria čiji su prozori inspiracija poznatoj paškoj čipki.

Lopar je mali turistički gradić na Rabu poznat po brojnim pješćanim plažama, njih čak 22. Najveća i najpoznatija strong>plaža u Loparu je 1,5 km duga "Rajska plaža" uz koju je smještena većina hotela i apartmana, te poznato turističko naselje "San marino" sa najvećim autokampom na otoku. Osim rajske plaže preporučujemo i plažu "Sahara" i "Ciganka", a ima i puno manjih plaža u brojnim uvalama i sve su pješćane. U samom mjestu Lopar nalazi se crkva Sv.Ivana Krstitelja, zaštitnika župe Lopar, a na obližnjem brežuljku u borovoj šumi smjestila se crkva Blažene Djevice Marije iz 14. stoljeća. Lopar je poznat i po rapskim samostreličarima koji ljeti na brojnim manifestacijama privlače interes turista. Lopar je pogodan za odmor obiteljima s djecom i mladima željnim aktivnog provoda, sporta i zabave.

U ponudi ukupno 242 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.