Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

RIJEKA: hoteli, apartmani i privatni smještaj u Rijeci (Kvarner, Hrvatska)

R

Rijeka je treći grad po veličini u Hrvatskoj te administrativno sjedište Primorsko - goranske županije. Zbog svojeg položaja Rijeka se već u 19. st razvila kao jedna od glavnih luka na Jadranu dok se novije vrjieme okreće razvoju turizma. Udaljena oko 130 km od Zagreba, glavnog grada Hrvatske, Rijeka je odlično povezana sa unutrašnjosti te u isto vrijeme pruža mogućnosti za zimski i ljetni turizam.

Smještaj u Rijeci

Hotel Best western Rijeka

1. Hotel Best Western Jadran Rijeka - Hotel Jadran je hotel na samoj obali mora. Iako je to hotel duge tradicije, nakon rekonstrukcije, ponovno je otvoren u prosincu 2005. godine. U 66 moderno uređenih i opremljenih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i tri luksuzna hotelska apartmana, od kojih je većina s pogledom na more i balkonom, ostvarena je povezanost ugođaja starog Mediterana sa suvremenom ponudom turistima i poslovnim gostima.

Hotel Continental Rijeka

2. Hotel Continental Rijeka - Hotel Kontinental najstariji je hotel na području današnje Rijeke koji još uvijek posluje,a kao hotel „Kontinental“ je i izgrađen te započeo svoju dugu povijest davne 1888. godine. Hotel je 2008. godine renoviran.Hotel, od obnavljanja 2008. godine, raspolaže s 65 soba i 4 apartmana.

Hotel Neboder Rijeka

3. Hotel Neboder Rijeka -Neboder je dio kompleksa Hrvatskog kulturnog doma i čini njegov najviši segment – zgradu visoku 14 katova koja dominira nad središnjim dijelom Rijeke, okrenutu prema moru.Položaj i visina hotela Neboder omogućavaju pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, od istočnog dijela Istarskog poluotoka i Učke, preko Opatije, središta i istočnog dijela Rijeke, do Kostrene, Kraljevice i Krka.

Turističko i kulturno središte

Turizam u Rijeci

Rijeka korzo
Rijeka luka
Rijeka panorama

U zadnje vrijeme Rijeka se sve više okreće turizmu. Idealan položaj grada koji se nalazi na obali a opet je samo nekoliko minuta vožnje udaljen od skijališta Platak jedinstven je u Europi. Poseban događaj u Rijeci dakako je tradicionalni Međunarodni riječki karneval poznat u svijetu koji svake godine okupi na tisuće maskiranih ljudi željnih dobre zabave i provoda. Riječki karneval jedan je od večih u Europi pa je tako Rijeka od 1995. godine članica Europske udruge karnevalskih gradova - FECC-a. Od kulturno povijesnih spomenika tu su Crkva Uznesenja Bl. Djevice Marije i Kosi toranj, Crkva sv. Jeronima, Kapucinska crkva Majke Božje Lurdske, Svetište Gospe Trsatske, Riječki Stari grad, Riječka katedrala sv. Vida, Trsatska gradina i ostale znamenitosti te brojni muzeji, izložbe i zbirke.
Za kvalitetni smještaj u Rijeci pobrinut će se hoteli visoke kategorije poput hotela Best Western Jadran.

Povijest i kultura Rijeke

Rijeka panorama
Trsat
Trsat

Rijeka se prvi puta spominje u dokumentima SV.Vida 1281.g o kojoj piše mletačko Veliko vijeće. Zbog razvijene trgovine materijalnih dobara Rijeka u 16.st doživljava trgovinski provcat te se unaprijeđuje kulturni i prosvjetni život grada. U 19 st. Rijeka doživaljava industrijski procvat pa se tako gradi tvornica papira - Hartera, Narodna čitaonica, plinara, Hrvatsko narodno kazalište Ivan pl.Zajc te se Rijeka spaja željeznicom sa Pivkom i Karlovcem.

U ponudi ukupno 25 objekata.
rijeka kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.