Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

SPLIT: hoteli, apartmani i privatni smještaj (Dalmacija, Hrvatska)

Split

Split je glavno urbano, kulturno i prometno središte Dalmacije iz kojega vode putovi kopnom i morem u brojna ljetovališta širom Dalmacije. Grad s 1700 godina postojanja uz mnoštvo arheoloških, povijesnih i kulturnih spomenika, među kojima posebno mjesto svakako zauzima čuvena Dioklecijanova palača, dio svjetske baštine UNESCO-a.

Atrakcije u Splitu

Hotel Slavija Split

1. Hotel Slavija Split - Hotel Slavija Split smješten je unutar Dioklecijanove palače stare 1700 godina, koja je pri UNESCO-u zaštićena kao spomenik nulte kategorije i kao takva upisana u registar svjetske kulturne baštine. Svoja vrata hotel je otvorio 1900. godine i najstariji je postojeći hotel u Splitu. Zgrada hotela datira iz XVII. St. Hotel Slavija se nalazi u samom srcu Dioklecijanove palače, u dijelu osobnih carskih odaja. I danas se u podrumu hotela mogu vidjeti najočuvanije rimske terme na Mediteranu.

Etnografski muzej Split

2. Etnografski muzej Split - Etnografski muzej Split smješten je unutar Dioklecijanove palače, u prostorima koje je car Dioklecijan koristio kao svoje privatne prostorije. Sastavni dio zgrade ovog impresivnog muzeja također je i crkva sv. Andrije de Fenestris, nastala u vrijeme Severa Velikog koji je adaptirao jednu od šest spavaćih soba (cubiculuma) smještenih na zapadnom dijelu carskog stana Dioklecijana.

Galerija Ivana Meštrovića Split

3. Galerija Ivana Meštrovića Split - Galerija Ivana Meštrovića, nalazi se u Splitu, sastoji se od kompleksa splitske rezidencije slavnoga kipara Ivana Meštrovića, građene od 1931. do 1939. godine, a nalazi se na južnim padinama Marjana, tik nad morem, nad skalinadom koju je projektirao sam Meštrović kako bi se spustio u svoju valu Ježinac.

Turističko i kulturno središte

Turizam u Splitu

Split panorama
Split
Bačvice

Ispred Splita proteže se Brački kanal, a iza njega uzdižu se planine Kozjak i Mosor i pogled na otoke redom, Brač, Hvar, Paklenjake, Šoltu, Korčulu, sve poznate dalmatinske otoke.
Split je i najvažnije središte Dalmacije koje od nedavno, osim zračne luke kraj Trogira i trajektne luke za brodske veze s otocima i autoputom je povezano sa sjeverom Hrvatske.
Turistička ponuda Splita interesantna je, posebna i zanimljiva i zbog splitske zelene tržnice. To je srce grada Splita, motivi izobilja raznih vrsta, okusa, mirisa, boja. Za one koji žele osjetiti na neki način duh grada Splita, njegova zelena tržnica je svakako nezaobilazno mjesto.
Želimo Vam ugodan boravak u Splitu, a za smještaju pobrinut će se osoblje hotela Slavija i drugih smještajnih objekata u našoj ponudi.

Povijest i kultura Splita

dioklecijanova palaca
Split povijest
Split sport

Danas "najlipši grad na svitu" posebno atraktivan, osim zbog Carske palače i Peristila (UNESCO), i radi jedinstvene rive ili šetališta uz more ispred Palače i Prokurativa, pa sve do Marjana.

U ponudi ukupno 166 objekata.
Pokaži na karti
Smješten u Podstrani, osam kilometara južno od Splita, hotel Le Méridien Lav okružen je s 800 metara plaže,...
Sadržaji:
-10%
Odaberi

split
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.