Zajamčena najugodnejša cena!
search results
Datum prihoda:
Datum odhoda:

KONTINENTALNA HRVATSKA - TEMATSKE RUTEBERBA GROŽĐA U MOSLAVINI


berba

Poznati vinogradski kraj – to je naša Moslavina! Vinovu lozu na ovome su području sadili Traćani, Kelti i Iliri, a moslavačka su vina još sredinom 19. stoljeća bila poznata i u austrijskome Beču. U današnje je vrijeme Moslavina snažno razvijen vinogradarski kraj i domovina autohtonih sorti vrhunske kvalitete, Moslavca i Škrleta. Na našem putovanju vodimo vas na pravu berbu grožđa, u samo srce Moslavine, gdje ćete imati priliku naučiti sve o tehnikama branja grožđa, uz stručno vodstvo iskusnih domaćina.

Doživite vino na drugačiji način i saznajte kako nastaje ovaj primamljivi alkoholni napitak čija bogata povijest seže tisućama godina u prošlost! Našu enološku avanturu dodatno ćemo začiniti mirisima i okusima bogatih domaćih jela, kao i nastupom folklornog ansambla u tradicionalnoj kleti.
Saznaj više


POTRAGA ZA TARTUFIMA


motovun

Istarska kuhinja bogata je raznovrsnim specijalitetima, ali tartufi su iskustvo koje jednostavno nesmijete nikako propustiti. O tartufima je mnogo toga rečeno, ali će oni svejedno zauvijek ostati misterij, a mi Vas vodimo u otkrivanje tog misterija. Krećemo iz Livada, svjetskog centra tartufa. U pratnji lokalnog tartufara odlazimo u potragu za kraljem istarske kuhinje. Nakon potrage uživati ćemo u fritaji s tartufima, domaćim fužima s tartufima i raznim drugim delicijama ovoga kraja. Posjetite pitoreskne gradiće na brežuljcima Motovun i Grožnjan, te grad tartufa – Buzet.
Saznaj više


ČUVARI TRADICIJE


motovun

U današnje, moderno vrijeme, vrijeme brzih promjena, povratak prošlosti i upoznavanje tradicije pružiti će Vam nezaboravan doživljaj.
Posjetiti ćemo tipična pitoreskna mjesta ovog brdovitog kraja, svako sa svojim ljepotama i očuvanim pričama o prošlosti. U Eko etno selu Strug uživati ćemo u čarobnim prizorima seoske idile i provesti ugodno vrijeme u druženju sa posavskim konjima. U Etno selu Stara Lonja razgledati ćemo drvene kućice uređene u svom autohtonom obliku, a u Parku prirode Lonjsko polje posjetiti Krapje – selo graditeljske baštine.
Kako bi doživljaj prošlosti bio potpun kušati ćemo jela naših starih i uživati u glazbi lokalnih svirača.
Saznaj više


SPORTSKE PRIPREME U SJEVEROISTOČNOJ HRVATSKOJ


djurdjevac

Đurđevac svojom posebnošću i blizini biserima netaknute prirode predstavlja idealno mjesto za sportske pripreme profesionalaca i rekreativaca. Svakodnevni treninzi uz podršku profesionalnih trenera te kondicijske pripreme učiniti će svakog sportaša spremnim za iznimne rezultate, a domaće sportske ekipe već čekaju na sparing mečeve. Za naše sportaše pripremiti ćemo i posebne menije prema uputama sportskih liječnika i trenera. U naš program biti će uključeni renomirani specijalisti fizijatri koji će Vam pomoći u ublažavanju ili potpunom otklanjanju pozitivnog sportskog umora, dok ćete u poznatom wellnessu u jedinstvenoj oazi mira i relaksacije vratiti izgubljenu snagu. Široka lepeza naših usluga pravi je izbor za Vaš klub!
Saznaj više


HRVATSKI DVORCI


varazdin

Posjetite s nama šest županija sjeverozapadne Hrvatske i otkrijte legende koje nas vraćaju u doba plemića i gospodara srednjega vijeka! Naše putovanje započinjemo u Starom gradu Medvedgradu s čijih se utvrđenih zidina pruža prekrasan pogled na Zagreb. Od hrvatskog glavnog grada, preko utvrda Velikog Kalnika i Konjščine, stižemo do Varaždina - 'hrvatskog Beča' i grada baroka, glazbe i cvijeća čije ulice odišu specifičnom atmosferom prisnosti i topline. Najljepši hrvatski dvorci, Trakošćan i Veliki Tabor, zauvijek će u našim srcima ostaviti neizbrisiv trag, kao i sjećanje na bajkovito lijep krajolik Hrvatskog Zagorja... Doček Gradskog notara u najpoznatijem varaždinskom restoranu te samoborske kremšnite također su dio našeg putovanja – putovanja na koje jednostavno morate otići!
Saznaj više


TREKKING I HIKING PO PLITVIČKIM JEZERIMA


plitvice

Plitvička jezera su nacionalni park koji je među prvima u svijetu uvršten na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine. Istražite s nama u laganim pješačkim turama svih 16 jezera u sastavu nacionalnog parka. Opuštajući šum jezera i zelenilo šume oduševit će vas već pri prvom susretu. Za one željne malo zahtjevnijih programa, pripremili smo penjanje na najviši vrh Seliški vrh (1279 m). Pješačka tura po Nacionalnom parku Sjeverni Velebit predstavlja novu avanturu koja će oduševiti sve posjetitelje željne raznolikosti i istraživanja. Zahtjevnost naših tura je prilagođena ovisno o fizičkoj spremi i godinama gostiju.
Saznaj više


OŽIVLJAVANJE GLAGOLJICE


hum

Jeste li ikad čuli za glagoljicu?
Pružamo Vam priliku da saznate sve o ovom staroslavenskom pismu nastalom u 9. stoljeću, koje se u hrvatskim krajevima zadržalo sve do 19. stoljeća. Naučite pisati ovim jedinstvenim pismom na našoj radionici glagoljice i razgledajte repliku glagoljaškog tiskarskog stroja. Posjet Roču otkriti će vam kako su stanovnici ovih prostora uspjeli sačuvati ovo staro pismo. Prošećite Alejom glagoljaša i kod svakog od devet spomenika saznajte nove pojedinosti o glagoljaškoj povijest. Za kraj posjetite najmanji grad na svijetu – Hum kojeg su prema legendi izgradili divovi.
Saznaj više


U POTRAZI ZA NETAKNUTOM PRIRODOM


eko

Pođite s nama u potragu za netaknutim dijelovima najljepših krajeva Hrvatske. Kroz naše putovanje upoznati ćete prirodna bogatstva jednog od najljepšeg hrvatskog Nacionalnog parka – Plitvička jezera. Šesnaest prekrasnih manjih i većih jezera svakog će posjetioca očarati svojom modro-zelenom bojom, a posjet ovom parku pod UNESCO-vom zaštitom biti će neponovljiv doživljaj prirodne ljepote. U Otočcu posjetite Etnografski i zavičajni muzej te stare mlinice, a u etno-selu Kuterevo neka nezaobilano mjesto bude utočište smeđih medvjeda.

Izbjegnite civilizacijsku vrevu, doživite jedinstvene trenutke, uživajte u prirodnim blagodatima koje se pružaju te kušajte specijalitete tipične za ovo područje.
Saznaj više


POD ZIDINAMA GARIĆ GRADA


garic

Usred Moslavačke gore blizu Podgarića nalazi se jedan od najstarijih srednjovjekovnih hrvatskih utvrđenih gradova u sjevernoj Hrvatskoj – Garić grad kojeg je godine 1256. dao ga sagraditi ban Stjepan Šubić, a nedaleko njega smješten je i Košuta grad. Otputujte u povijest i otkrijte legende koje nas vraćaju u doba Turaka, otputujte u srednji vijek. Posjetit ćemo Bjelovar, Popovaču, Čazmu te uživati u netaknutoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje. Nakon kulturnog uzdizanja opustite se i uživajte u autohtonim specijalitetima iz ovog podneblja.
Saznaj više


kontinentalna

Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Strinjam se, spet ne kažejo na to sporočilo.