Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK BRAČ: hoteli, turistička naselja i privatni apartmani

O

Brač, najveći otok u Dalmaciji kao i jedan od najvećih u Jadranskom moru nalazi se između grada Splita i otoka Hvara. Brač je u svijetu postao poznat po bijelom bračkom kamenu od kojeg su napravljene neke od najpoznatijih svjetskih građevina poput Bijele kuće, Reichstag u Berlinu ili Parlamenta u Beču. Danas je Brač jedno od najpopularnijih turističkih središta Dalmacije što potvrđuje iznimno bogatom ponudom raznolikog smještaja. Vrhunski hoteli, luksuzna turistička naselja i privatni apartmani raspoređeni po cijelome otoku.

Preporučujemo:

Hotel BLUESUN GRAND HOTEL ELAPHUSA - Bol

1. Bluesun Grand Hotel Elaphusa - Bol**** - Jutro okupano sunčanim zrakama, mirisi mediteranskog bilja, sjena stoljetnih borova – san je koji se ostvaruje u Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu na Braču. Tek kratka šetnja dovest će vas do glasovite plaže Zlatni rat, a kristalno čisto more mami vas da zaronite i osjetite osvježenje.

Hotel BLUESUN HOTEL BORAK - Bol

2. Bluesun hotel Borak - Bol*** - smješten na odličnoj lokaciji uz more i šetnicu koja Vas vodi direktno do megapopularne plaže Zlatni rat, hotel Borak neće razočarati niti jednog od svojih posjetitelja. Šarena paleta usluga, unutarnji i vanjski bazen i bogata animacija samo su neki od razloga zašto je ovaj hotel omiljen među svim naraštajima.

Hotel Resort Velaris - Supetar

3. Bluesun resort Velaris - Supetar*** - resort se sastoji od nekoliko paviljona u kojima su locirane udobne sobe hotelskog tipa. Uživajte u bistrome moru koje je udaljeno svega tridesetak metara ili u vanjskom bazenu koji poziva na opuštajuće plivanje. U resortu su dostupne sobe sa tri i sa četiri zvjezdice.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Braču

Brač
Surfanje Brač
Bol

Danas otok Brač ima bogatu turističku ponudu u ljetnim mjesecima. Mjesta poput Bola, Supetra, Milne, Sumartina tipična su dalmatinska otočka mjesta i turistička središta na otoku Braču gdje može izabrati smještaj u nekom od hotela, apartmana ili turističkih naselja. Želite li se zabaviti na jednoj od najpoznatijih plaža na Jadranu, u Bolu, osjetiti sve ljetne radosti i provesti vaše ljetovanje na jednom od najatraktivnijih otoka Dalmacije, Brač je otok koji će svakako ispuniti vaša očekivanja. U susjedstvu se nalazi Split, Hvar, Korčula do kojih vrlo jednostavno možete napraviti izlet. Šaroliko ponudu privatnih apartmana pronaći ćete uz No Name apartmane Bol gdje će svatko pronaći nešto po svome ukusu.

Kultura i povijest Brača

Brač ronjenje
Brač
Bol

Posebna atrakcija na otoku Braču je Zmajeva špilja u selu Murvice, koja je u XV st. bila hram glagoljaških svećenika, a i danas još živi legenda ili mit o jednookom divu Orkomarinu. Nadalje, interesantna je i špilja Kopačina, gdje su nađeni najstariji tragovi pretpovijesnog čovjeka na otoku Braču. Također su zanimljiva umjetna jezerca (Nerežiške vode) iz doba austro-ugarske koja su danas dom mnogobrojnih zlatnih ribica. Brač je otok knjige što potvrđuje iznimno visok broja knjiga po stanovniku otoka, ali i Pustinja Blaca gdje se nalazi bogata knjižnica s brojnim rukopisima na poljičkom (hrvatska ćirilica).

U ponudi ukupno 273 objekata.
otok
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.