Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK ČIOVO: privatni apartmani

O

Ako volite bogatu mediteransku vegetaciju, povijesnu baštinu koja datira još od antike te krajolik razasut obiljem malih otočića i lijepim plažama Čiovo je odredište za Vas. Spojen mostom s kopnom otok postaje omiljena destinacija za nekoliko satoi, dana ili pak tjedana obzirom da nudi sve što je potrebno za ugodan i opuštajući odmor. Najbliža mjesta kopnu su Trogir i Seget Donji gdje se nalazi veći broj smještajnih kapaciteta područja.

Atrakcije na Čiovu

Atrakcije

1. Ribarske fešte, diving centar, izleti brodicama, sportski tereni, povijesni spomenici tu su kao svojevrsan miks moderne turističke ponude i drevne duhovne baštine. Za spomenuti su svakako brojne prekrasne uvale, mnoštvo netaknute mediteranske prirode, plaže i podvodni svijet koji buja.

Sv. Ante

2. Samostan Sv. Ante Iznad pećine koja je nekoć bila sklonište pustinjaka izgrađen je Franjevački samostan sv. Ante, koji je sačuvao dostojan prikaz 17. st. Unutar se nalazi kruna izrađena od pozlaćenog srebra i dragulja Kip sv. Magdalene Ivana Duknovića iz 14. st. te galerija slika sa najpoznatijim djelom Jacopa Palme Mlađeg koja datira iz 17. st.

Milicevo

3.Jedna od najpoznatijih plaža na otoku je svakako Milićevo u Okrugu Gornjem. Na ovoj plaži dugoj skoro 2 km brojni su restorani i barovi te bogata ponuda sportsko-rekreativnih sadržaja kao što su vožnja u tubama, najam skutera, let padobranom. Na kraju plaže nalazi se lučica sa prijevozom brodićem do Trogira. Mnogi ovu plažu opisuju i kao hrvatsku Copacabanu.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Čiovu

ciovo1
ciovo2
ciovo3

Otok Čiovo je svojevrsni dio grada Trogira s kojim je spojen mostom, bogat je brojnim sadržajima za turizam i rekreaciju kao i zanimljivim povijesnim spomenicima. Ovaj Dalmatinski dragulj oduševiti će sve posjetitelje svojom prirodom, domaćom gastronomskom ponudom i pružiti Vam priliku da lako istražite ostatak južne Hrvatske. U susjednom Trogiru čeka Vas mega popularni hotel Medena*** zajedno sa turističkim naseljem Medena*** koji Vam nude vrhunsku lokaciju i uslugu po vrlo prihvatljivim cijenama. Do Trogira se nalazi Seget Donji koji je ujedno i dom apartmanskog turističkog naselja Belvedere*** gdje ćete pronaći i mobilne kućice****.

Kultura i povijest Čiova

ciovo4
ciovo5
ciovo6

Još od starih Rimljana koji su ga nazivali Boa (Bua, Bavo) u 15 i 16. stoljeću na njemu se naseljava okolno stanovništvo u bijegu od Turaka. Tijekom toga razdoblja niču brojni svjedoci tradicionalnog duhovnog načina života od kojih su najznačajniji: Crkva Gospe od Prizidnica sagrađena 1546 na hridinama na jugu otoka. Selo Žedno u unutrašnjosti sa crkvom sv. Mavra u polju poznato kao okupljalište pustinjaka. Arbanija na moru sa dominikanskim samostanom sv. Križa izgrađenim u 15st. sa bogatom slikarskom baštinom. Franjevački samostan sv. Ante sa svojim izvornim izgledom čuva relikvije i umjetnine iz 17. stoljeća. Od manjih crkvica tu se nalaze crkve sv. Nikole, sv. Petra, sv. Andrije, crkva Gospe pokraj mora sagrađena u spomen pobjede nad Splićanima.

Gradovi

grad1
grad2
grad3

Čiovo, smješteno u središnjoj Dalmaciji broji oko 6000 stanovnika. Otok je brdovit sa najvišim vrhom Rudine (209 m). Na sjeveru nalazi se dio grada Trogira sa brodogradilištem dok se ostala naselja Arbanija i Slatine pružaju diljem sjeveroistočne obale. U unutrašnjosti nalazimo Žedno dok su Okrug Gornji i Okrug Donji smješteni na zapadnoj strani otoka.

OKRUG DONJI – dalmatinske konobe, restorani i drugi lokalni objekti u kojima se može uživati u domaćoj gastronomskoj ponudi zajedno sa neizostavnim ribarskim feštama i ljetnim manifestacijama čine okrug Donji interesantom turističkom lokacijom. Mnogi poklonici windsurfing-a i ronjenja biti će oduševljeni njegovim plažama.

ARBANIJA – maleno turističko naselje na sjeveru Čiova samo 4 km udaljena od Trogira. Ovdje se može uživati u istinski lijepoj prirodi i plažama sa mnoštvom uvala. Za sve ljubitelje mirnoga odmora a opet blizu civilizacije.

SLATINE – smješteno na obalama Kaštelanskoga zaljeva, nasuprot Splita, okruženo borovom šumom i brojnim uvalama Slatine također posjeduju sportske terene za mali nogomet i košarku uz nezaobilaznu gastronomsku ponudu. Odavdje je moguće organiziranim izletima posjetiti okolne otoke Šoltu, Brač i Hvar.

U ponudi ukupno 313 objekata.
dalmacija
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.