Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

Sakralna baština Hrvatske

Crkve, katedrale i bazilike u Hrvatskoj

U Hrvatskoj postoji impozantan broj crkva, katedrala te bazilika. Želite li vidjeti prelijepe crkve i katedrale u Hrvatskoj, Uniline Vam nudi bogat izbor ulaznica za crkve i katedrale.

Neke od najpoznatijih katedrala u Hrvatskoj su Trogirska katedrala Sv.Lovre koja je pod zaštitom UNESCO-a koja če Vas svojim jedinstvenim stilom od neoromantizma do baroka očarati. Gradnja katedrale Sv.Lovre ili Sv. Ivana započela je 1213. g i trajala je do 1251.godine. Sam zvonik katedrala gradio se gotovo 4 stoljeća dok unutrašnjost katedrale odiše mnogim kipovima i umjetničkim dijelima.

Poreč-Eufrazijeva bazilika
Eufrazijeva Bazilika, izgrađena je 553. godine, te je poznata i po nazivu Eufrazijana, a smještena je u staroj gradskoj jezgri u Poreču. Vitki raskošni mramorni stupovi koji nose trobrodnu katedralu te unutrašnjost i pročelje oslikanih predivinim mozaicima, spadaju u red najljepših djela bizantske umjetnosti, te če Vas njihova ljepota jednostavno osvojiti. Eufrazijevu baziliku čine još i atrij, krstionica, zvonik te ostaci mozaika i raznih sakralnih objekata iz 3., 4. i 5. stoljeća, kao i obljižni biskupski dvor u kojem je smještena sakralna zbirka Porečko-pulske biskupije. UNESCO je ovu predivnu baziliku uvrstio na popis svjetske kulturne i prirodne baštine 1997. godine.


Sakralna baština u Hrvatskoj

Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.