Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

DUGI OTOK: hoteli, turistička naselja i privatni apartmani

Dugi Otok je najveći otok u zadarskom arhipelagu s dužinom preko 45 km i širinom u prosjeku 5 km. Otok je idealan odabir za ljubitelje jedrenja budući da je okružen sa desetak manjih otoka te da se nalazi u blizini kornatskog arhipelaga. Na otoku se nalaze tri jezera od kojih je posebno atraktivno slano jezero u parku prirode Telašćica na jugu otoka. Podvodni svijet otoka buja tako da je lokacija odlična za ronjenje i uživanje u ljepotama plavetnila.

Preporučujemo:

Hotel Agava Božava

1. Hotel Maxim**** - Hotel Maxim nalazi se na Dugom otoku u mjestu Božava. Objekt je kompletno renoviran i smješten direktno poviše mora. Raskošne superior sobe hotela oduševiti će sve koji žele u potpunosti uživati na svome odmoru. Okolna borova šuma nudi pregršt hlada za one najtoplije dane, dok je kristalno čisto more udaljeno svega desetak metara.

Hotel Lavanda Božava

2. Hotel Lavanda*** - Hotel Lavanda kompletno je renoviran, a smješten je 20-ak metara iznad mora u gustoj borovoj šumi. Objekt sadrži 80 dvokrevetnih soba (58 soba sa mogućnošću dodatnog ležaja) s balkonom i pogledom na more.

Turističko i kulturno središte

Turistički centar

Dugi Otok panorama
Dugi Otok
Dugi Otok

U slučaju da odlučite provesti odmor na Dugom Otoku svakako ne smijete propustiti posjetiti: Park prirode Telašćica - prirodni rezervat sa slanim jezerom na jugu otoka; svjetionik Veli Rat s panoramskim pogledom; otoke >kornatskog arhipelaga, uvalu Saharun sa poznatom pješčanom plažom, plažu Mežanj, grad Zadar - polasci trajektom iz mjesta Brbinj ili hidrogliserom iz mjesta Sali.

Gradovi

Dugi Otok
Dugi Otok
Dugi Otok

Sali - Sali je najveće mjesto na Dugom Otoku, a ime je dobilo po proizvodnji soli. Nalazi se na južnoj strani Dugog Otoka te je najbliže mjesto nacionalnom parku Kornati. Na udaljenosti od svega 3 km nalazi se uvala Telasćica koja proglašena parkom prirode, kao i slano jezero. Nezaboravno iskustvo svakako je boravak u apartmanima svjetionika Tajer.

Božava - mjesto na Dugom Otoku u kojem se nalazi nekoliko hotela, restorana, trgovina i poštanski ured. Plaže su stijenovite ili betonirane. Božava je oaza mira sa kristalno plavim morem i uvalama okruženim borovom šumom. Hotel Lavanda*** smješten je u borovoj šumi svega nekoliko koraka od mora. Hotel Maxim**** kompletno je renoviran te se također nalazi uz more s prekrasnom terasom s koje puca pogled na plavetnilo Jadrana. Hotel Agava*** čini nekoliko manjih zgrada, svaka sadrži prostrane obiteljske sobe za do 4 osobe.

Brbinj - Mala luka na Dugom Otoku u koju pristaju trajekti iz Zadra. Brbinj je poznat je po uvalama punim maslina od kojih su najpoznatije uvale Jaz i Lučina.

U ponudi ukupno 95 objekata.
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.