Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK HVAR: hoteli, apartmani, privatni smještaj

O

Hvar, jedan od najsunčanijih otoka na Mediteranu, te jedna od top otočnih destinacija svijeta. Smještajni objekti raznih tipova i kategorija, prekrasna priroda, odlična hrana i klima za poželjeti samo su neki od razloga zašto Hvar svake godine brani titulu izuzetno dobro posjećene destinacije.

Preporučujemo:

Hotel Amfora Hvar

1. Hotel Amfora Hvar - Hotel Amfora na otoku Hvaru nalazi se u blizini samog grada Hvara. Smješten u mirnoj uvali, okružen šumom borova i udaljen samo desetak minuta šetnje od povijesnoga grada Hvara, hotel Amfora je najuzbudljivije novo odmaralište na Jadranu.

Hotel Riva Hvar

2. Hotel Riva Hvar - Smješten na samoj rivi u povijesnoj jezgri grada Hvara, Riva – Hvar Yacht Harbour Hotel, prvi i jedini hrvatski član grupe Mali luksuzni hoteli svijeta, nudi vam sve prednosti jadranskog ambijenta. Potpuno preuređen 2006., smješten u predivnom stoljetnom zdanju, hotel Riva objedinjuje najbolje osobine dvaju oprečnih svjetova: šarm staroga i luksuz modernoga.

Hotel Palace Hvar

3. Hotel Pharos - iz hotela Pharos se pruža savršen panoramski pogled na hvarski zaljev i Paklene otoke (Paklenjaci). Sunčajte se terasi bazena hotela Pharos koliko vam je srcu drago dok uživate u ambijentu obližnjeg maslinika, osvježite se u bazenu, a zatim popijte popodnevni koktel nekoliko koraka dalje – u Poolside Bayview Baru.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Hvaru

Hvar
Hvar zidine
Lavanda

Smješten u centralnoj Dalmaciji između otoka Brača i otoka Korčule, otok Hvar spoj je lavande koja se tradicionalno uzgaja na Hvaru, plavetnila Jadranskog mora koje ga okružuje i obilje sunca koje ga obasipa, te Hvar čini atraktivnom turističkom destinacijom u centralnoj Dalmaciji tokom cijele godine.

Kultura i povijest Hvara

Ribar
Hvar
Arsenal

Grad Hvar i drugi gradovi i naselja na otoku imaju brojne spomenike arhitekture i likovne umjetnosti koji svjedoče o bogatim umjetničkim tradicijama otoka, gospodarskom prosperitetu njegovih stanovnika i o vezama koje je održavao s umjetničkim i kulturnim žarištima prošlih stoljeća. Ukoliko su povijest i kultura osnovni razlozi Vašeg dolaska na otok i u mjesto Hvar, najpraktičnije će biti odsjesti u hotelima Riva ili Adriana koji su locirani u centru mjesta, a sa svoje četiri zvjezdice svakako će ostaviti i više nego pozitivan dojam.

Gradovi na Hvaru

Pakleni
Hvar
Hvar plaža

Hvar - Na otoku Hvaru nalazi se istoimeni gradić Hvar gdje se i nalazi poznato hvarsko kazalište, ali i gradić sa stoljetnom hotelskom i wellness tradicijom. Odličan hotel Delfin smješten je nadomak mora, a gostima se posebno sviđa velika terasa s koje se pruža pogled na plavetnilo i usidrene čamce.

Jelsa - Nadalje tu je i Jelsa, još jedno malo mjesto na otoku Hvar sa isto tako stoljetnim hotelskim turizmom. Nalazi se na sjevernom dijelu otoka Hvara gdje je i Vrboska. Najpoznatiji hotel u mjestu je Adriatiq hotel Hvar***, a što se tiče privatnog smještaja pogledajte pobnudu No Name apartmana na otoku.

Stari Grad - Kao što i samo ime sugerira, najstarije mjesto na otoku Hvaru, bogato arheološkim ostacima rimskog i starokršćanskog doba, danas atraktivna turistička destinacija, ne samo na otoku Hvaru, nego i u cijeloj Dalmaciji. U vidu cjenovno prihvatljivog hotela rado ćemo preporučiti hotel Arkada koji s lokacijom uz more i velikim bazenom predstavlja odličan odabir za obitelji. Hotel Lavanda s pripadajućom depadansom nudi šarolik izbor smještajnih jedinica, ponešto za svakoga. Turističko naselje Trim nudi komforne bungalove dok privatni smještaj Starog Grada nudi zaista veliki izbor privatnih apartmana.

Vrboska - Mjesto na otoku Hvaru, koje su u XV st. osnovali stanovnici Vrbanja, blizu susjednog mu mjesta Jelse. Nešto kasniji stanovnici osnovali su i Ribarski muzej. Mjesto krasi i tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled. U neposrednoj blizini mjesta nalazi se Turističko naselje Senses okruženo borovom šumom i prekrasnom mediteranskom vegetacijom.

U ponudi ukupno 257 objekata.
hvar
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.