Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:
K

Cestovne indikacije, trajektne, brodske, željezničke i avio veze s Hrvatskom

Pogledajte mogućnosti dolaska u Hrvatsku, Dalmaciju, Istru i na otoke. Pripremili smo Vam stranice za lakši cestovni dolazak u Hrvatsku osobnim vozilom ili autobusom. Ako dolazite u Hrvatsku avionom, vlakom ili brodom odnosno trajektom, pomoći će Vam stranice o rasporedu dolazaka autobusa, aviona, vlakova i trajekata, kao i linkovi na važnije putničke kompanije u Hrvatskoj.

Automobilom - cestovne indikacije, putevi i auto putevi

Automobil

Za ulazak i vožnju po Hrvatskoj, potrebna Vam je zelena karta osiguranja i važeća vozačka i prometna dozvola. Tijekom ljetnih mjeseci promet na graničnim prijelazima je gušći, što može izazvati kraće zastoje. 2005. godine dovršena je autocesta A1 Zagreb - Split. Ova autocesta dopunjava i čini vezu imeđu dva europska pravca: (E-59) Maribor - Zagreb - Split i (E-65) Rijeka - Split - Dubrovnik.

Benzinske crpke

Otvorene su od 7 do 17 ili 18 sati svaki dan, u ljetnoj sezoni do 22 sata. Dežurne benzinske crpke u većim gradovima i na većim međunarodnim cestama otvorene su 0-24 sata. Sve benzinske crpke prodaju: Eurosuper 95, Super 98, Eurosuper Plus 98, Normal i Euro Diesel gorivo, a u većim gradovima i plin.

Informacije o stanju na cestama

Informacije o stanju na cestama možete dobiti pozivom na 01/4640800 ili na: Hrvatski autoklub (HAK).

Cestovne indikacije

Za dolazak cestovnim putem iz smjera Italije moguće je na nekoliko načina. Za Zagreb: Trst/Villa Opicina/Ljubljana (SLO)/Zagreb(CRO) u dužuni od 242km; za Istru: slijedite smjer za Kopar - Pula; za Dalmaciju: preko Rijeke možete se uključiti na autoput A1 Zagreb-Split, Dalmatina, ili magistralnim obalnim putem do Zadra, Splita i Dubrovnika. Zanimljiva je, također, i lička magistrala.
Cjenik cestarine možete nać na: HAC.HR
.

Avionom - rasporedi poljetanja, aerodromi i zračni prijevoz putnika

Avion

Iz gotovo svih međunarodnih zračnih luka polijeću redovni letovi za Zagreb, odakle možete nastaviti let prema obali. Zračne udaljenosti Zagreba od nekih većih gradova u Europi: Beč 360 km, Pariz 1410 km, Bruxelles 1355 km, Prag 620 km, Budimpešta 350 km, Rim 880 km.

Brodom i trajektom - brodske i trajektne veze i kompanije

Brod

Redovite putničke i trajektne linije prometuju između talijanskih (Venecija, Trst, Ancona, Pescara i Bari) i hrvatskih luka. Dnevna trajektna linija spaja Rijeku i Split tijekom cijele godine. Linija nastavlja za Dubrovnik tri puta tjedno.

Redovne lokalne trajektne i katamaranske linije spajaju otoke (Cres, Lošinj, Rab, Pag, Ugljan, Pašman, Dugi otok, Iž, Šoltu, Brač, Hvar, Vis, poluotok Pelješac, Korčulu, Lastovo i Mljet) s kopnom.
Glavna hrvatska brodarska kompanija koja drži glavne trajektne i brodske linije u Hrvatskoj: Jadrolinija

Autobusom - cestovni prijevoz putnika autobusom

Autobus

Redovite međunarodne autobusne linije spajaju Hrvatsku s Austrijom, Italijom, Mađarskom, Francuskom, Njemačkom, Slovačkom, Bosnom i Hercegovinom i drugim zemljama. Ovaj način prijevoza je najjeftiniji dolazite li u Hrvatsku iz srednje Europe.

Polasci autobusa

Autotrans: polasci iz Rijeke

Zagreb: polasci iz Zagreba

SITA Padova: Rim - Zagreb, Torino - Zagreb

SAF Udine: polasci Trst - Pula, Rijeka, Split, Medjugorje

Eurolines: Venecija - Trst - Medulin i Napoli - Rim - Firenze - Rijeka - Split

Vlakom - željeznički prijevoz putnika, polasci i dolasci

Vlak

Željeznička mreža povezuje velike hrvatske gradove osim Dubrovnika. Direktne linije povezuju Hrvatsku sa Slovenijom, Mađarskom, Italijom, Austrijom, Švicarskom, Slovačkom, Francuskom, Njemačkom, Bosnom i Hercegovinom. Za sve ostale europske zemlje postoje indirektne linije.

Eurocity i intercity vlakovi

EC "Mimara": München - Salzburg - Villach - Ljubljana - Zagreb

IC "Croatia": Beč - Maribor - Zagreb

IC "Sava": München - Salzburg - Villach - Ljubljana - Zagreb - Beograd

IC "Kvarner": Budapest - Zagreb - Rijeka

IC "Podravka": Osijek - Našice - Virovitica - Koprivnica - Zagrab

"Olimpus": Zagreb - Beograd - Skoplje - Solun

brzi vlak: Zürich - Zagreb


Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.