Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

KARLOVAC: hoteli i privatni smještaj

K

Grad Karlovac smjestio se u srcu Hrvatske na sutoku četiri rijeke, atraktivna je destinacija za odmor i zabavu. Karlovac je primjer grada zasnovanog prema vodećim graditeljskim zamislima svoga vremena: renesansni, geometrijski pravilan lik šesterokrake zvijezde. Prekrasan pogled na Karlovac pruža se sa Starog grada Dubovca. Od povijesnih znamenitosti u Karlovcu se nalaze Vrbanićev perivoj (botanički vrt), Glavni gradski trg, Miljokaz.

Povijest i kultura Karlovca

Karlovac iz zraka
Karlovac zorin dom
Karlovac

Karlovac je nastao 13. srpnja 1579. godina. Primarno je osnovan kao tvrđava poradi zaštite od turskih osvajanja, u ravnici na utoku Korane u Kupu, podno stare gradine Dubovac. Ime dolazi od austrtijskog nadvojvode Karla. Građen je po zamisli idealnog renesansnog grada u obliku šesterokrake zvijezde sa središnjim trgom i ulicama koje se sijeku pod pravim kutom.

Do 1693. godine Karlovac je bio je pod vojnom upravom, a potom dobija ograničenu samoupravu dok slobodnim kraljevskim gradom postaje 1776. godine.

Tijekom 18. i 19. stoljeća, ponajviše zahvaljujući procvatu trgovine i lađarstva Kupom, Karlovac je slovio za jedan od najbogatijih i najrazvijenijih hrvatskih gradova. O tome svjedoči i podatak kako su početkom 19. stoljeća upravo Karlovčani plaćali najveći porez od svih hrvatskih gradova.

Grad Karlovac je u početku Domovinskog rata bio okupirani grad jer je u njemu i bližoj okolici tzv. JNA imala 19 vojnih objekata koji su svi bili zaposjednuti i u uporabi. Grad i okolica definitivno su oslobođeni 7. kolovoza 1995. godine.

U ponudi ukupno 5 objekata.
karlovačka Karlovac
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.