Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK KORČULA: hoteli, turistička naselja i privatni apartmani

O

Korčula ili Crna Korčula, kako su je zbog guste šume originalno nazvali prvi doseljenici otok je mora, sunca, kamena i vina. Tradicionalno se stanovništvo Korčule bavilo brodogradnjom i kamenoklesarstvom, djelatnosti koje jos i danas žive. Uz to korčulani njeguju i vinogradarsatvo tako da danas Korčula ima neka od najkvalitenijih vina poput Pošipa ili Grka.

Preporučujemo:

Hotel Liburna Korčula

1. Hotel Liburna**** - Nekoliko minuta pješice od centra grada Korčule, na samoj obali, okružen mediteranskom vegetacijom nalazi se ovaj prekrasan hotel. Hotel Liburna ima otvoreni bazen. Prava vas rekreacija čeka na dva zemljana teniska terena, terenu za mini golf, stolni tenis i boćanje. Plaža je udaljena svega 30 metara od samog objekta.

Hotel Marko Polo Korčula

2. Hotel Marko Polo**** - Hotel Marko Polo na otoku Korčula potpuno je renoviran 2006.g. Hotel Marko Polo sastoji se od tri etaže koje dva lifta povezuju s recepcijom, restoranom, kavanom, apetitiv barom, suvenirnicom i TV- salonom. Ispred hotela nalazi se prekrasan bazen na terasi s koje pogled puca na idilični zaljev.

Hotel Park Korčula

3. Hotel Park*** - Hotel Park je smješten na samoj obali, svega pet minuta šetnje od centra mjesta. Hotel Park sastoji se od dva paviljona spojena središnjom zgradom. Još dva paviljona nalaze se u neposrednoj blizini hotela. Objekt nudi izvrstan svještan po povoljnim cijenama.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Korčuli

Korčula grad
Korčula panorama
Korčula plaža

Specifičan položaj otoka s puno sunca i mora, bogata tradicija i kulturno nasljeđe pogodovali su turističkom razvoju otoka Korčule. Brojne pitome uvale, toplo more i sunce, zdrava mediteranska kuhinja, te gostoprimstvo domaćčina vjerovali su da otok Korčula postane turistički interesantna destinacija. Odaberite svoj hotel ili privatni apartman i uživajte na Korčuli!

Kultura i povijest Korčule

Korčula ronjenje
Korčula plaže
Korčula plaža

Na otoku je nekoliko malih otočkih mjesta, Korčula, Vela Luka, Žrnovo, Pupnat, Čara i Račišće, od kojih svako ima neku svoju priču, neki svoj šarm. Najpoznatije je svakako rodno mjesto Marca Pola, odnosno grad Korčula. Korčula je grad koji je među prvima u Europi donio Statut grada i otoka Korčule, kojim se već u 13. st. regulirao život u srednjevjekovnom gradu.Grad Korčula može se pohvaliti time da je uspjeo očuvati višestoljetnu tradiciju viteških igara zvanih Moreška koje se održavaju svake godine 29. srpnja na dan sv. Todora. Ukoliko želite udsjesti na centralnoj lokaciji svakako pogledajte Hotel Korčula De La Ville****, jedan od najstarijih te nedavno renoviranih hotela u mjestu. Poseban štih otoku daju novoizgrađeni Resort Port 9**** kao i susjedno apartmansko naselje Port 9****. Oba objekta nude luksuzne sobe i apartmane te mnoštvo dodatnih sadržaja. U mjestu Brna smjestio se prekrasni hotel Aminess Lume****.

U ponudi ukupno 273 objekata.
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.