Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

KRALJEVICA: smještaj u mjestašcu u blizini Krčkog mosta

K

Kraljevica je stari primorski gradić, smješten 20 kilometara južno od Rijeke. Nalazi se na ulazu u Bakarski zaljev u srcu Kvarnera. Danas je Kraljevica primorski gradić vrlo privlačan za život, ima 5000 stanovnika i pruža sve potrebne sadržaje na dohvat ruke. Dobra prometna povezanost i autobusne linije čine Kraljevicu turistički atraktivnom destinacijom.

Preporučujemo:

Hotel Uvala Scott Kraljevica

1. Turističko naselje Uvala Scott** - Jedno od najpopularnijih turističkih naselja Kvarnera nudi pregršt smještajnih jedinica u vidu standard i superior soba za do 3 osobe te apartmana kapaciteta za do 4 osobe. Neke od jedinica su klimatizirane, a sve se nalaze u kompleksu koji se nalazi svega nekoliko desetaka metara od mora i uređene plaže. Glavni aduti naselja svakako su lokacija i posebno prihvatljive cijene.

Turizam u Kraljevici

Kraljevica plaža
Kraljevica plaža
Kraljevica plaža

Zahvaljujući zemljopisnom položaju, prirodnim ljepotama i zdravoj klimi, Kraljevica je krajem 19. st. postala jedan od prvih centara zdravstvenog turizma. U Kraljevici je izgrađeno prvo kupalište na jadranu. Obala Kraljevice je vrlo razvedena s mnoštvo uvala, rtova i hridi pokrivena šumom i travom. Mediteranska klima sa velikim brojem sunčanih dana pogodna je za kupanje, a kvaliteta mora je vrlo visoka. Već spomenuto turističko naselje Uvala Scott** čini okosnicu smještajnih kapaciteta destinacije. Naselje je smješteno u uvali Dubno koja je uvala svojom ljepotom privukla i engleskog plemića Alexandra Scotta koji ju je početkom XIX stoljeća kupio i odabrao za mjesto stalnog boravka, sve do smrti 1860. godine. Kako je Kraljevica smještena nasuprot otoka Krka, brojni gosti dio svog odmora osim u Kraljevici provode i na otoku Krku, posebito u mjestu Omišalj. Tamo Vas čekaju popularni hotel Adriatic** te njegova depadansa Marina/Primorka** kao i luksuzni kamp Camping Omišalj*****.

Povijest i kultura Kraljevice

Kraljevica plaža
Kraljevica plaža
Kraljevica plaža

Kraljevica je nastala krajem 15. stoljeća. Krajolikom dominiraju dva srednjovjekovna kaštela s crkvom, ostavština hrvatskih plemićkih obitelji Zrinski i Frankopan. Grad Kraljevica se razvio uz stari Frankopanski kaštel sa župnom crkvom sv. Nikole. Za ljetnih mjeseci povijesni kašteli su središta brojnih kulturnih i zabavnih priredbi. Održavaju se razne kulture i sportske manifestacije kao Kraljevačko kulturno ljeto i Kraljevačka jedriličarska regata.

U ponudi ukupno 72 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.