Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

LOVRAN: Hoteli, turistička naselja i privatni apartmani

L

Turizam se u Lovranu počeo razvijati prije stotinjak godina, poduprijet razvojem turizma susjedne Opatije. Lovran je danas poznata turistička destinacija s obiljem smještaja hotelskog tipa smještenog uz šetnicu pokraj mora.

Preporučujemo:

Hotel Excelsior

1. Remisens hotel Excelsior**** - Prekrasan hotel smješten uz more koji je s jedne strane okružen zelenilom šume a s druge plavetnilom Jadrana. Vrhunska usluga, odlična lokacija, wellness usluga uz unutarnji i vanjski bazen s morskom vodom, te raznolikost vrsta soba samo su neki od razloga zašto je Excelsior česta destinacija onih koji svoj odmor žele provesti u Lovranu.

Hotel Lovran

2. Hotel Lovran*** - Smješten u zelenom parku u srcu Lovrana ovaj hotel odiše prošlošću obzirom da je nastao spajanjem dviju starih vila u jedan objekt. Hotel se nalazi svega 50m od mora i 200m od uređene plaže. Čest je odabir onih u potrazi za hotelom u Lovranu s centralnom lokacijom no u blizini plaže. Svojim gostima hotel nudi uslugu noćenja s doručkom ili polupansiona.

Hotel Bristol

3. Smart Selection hotel Bristol*** - Elegantni hotel Bristol nalazi se na mirnoj lokaciji uz poznatu šetnicu, 50m od mora. Objekt je renoviran 2016. godine kako bi svojim gostima ponudio još bolju uslugu i svukupni dojam. Gostima su na raspolaganju prostrane dvokrevetne i trokrevetne sobe s pogledom prema parku ili s bočnim te direktnim pogledom na more.

Hotel Park

4. Hotel Park**** - Posebno popularan hotel smješten u samom centru Lovrana. Karakterizira ga centralna gradska pozicija odmah uz more, a podno padina Učke. Uživajte na obližnjoj plaži ili pak uz unutarnji bazen dok ste smješteni u komfornim sobama kapaciteta do 3 osobe.

Turizam u Lovranu:

Lovran
Lovran
Lovran

Lovran se nalazi u podnožju planine Učkana istočnoj obali Istre te je iznimno popularna turistička destinacija. Riječ je o malenom mjestu čiji teritorij kao i teren limitiraju širenje te je tako ponuda smještaja ograničena no probrana. Vrhunac ponude čine Smart Selection hotel Excelsior**** i Hotel Park****, dva vrhunska hotela smještena u zelenilu pokraj mora. Hoteli su vrlo sličnih karakteristika no hotel Park je manji stoga ga češće odabiru oni koji žele boraviti u manjem hotelu. Iako je impozantan veličinom, u hotelu Excelsior se svakog ljeta traži soba više. Okrunjeni sa tri zvjezdice su hotel Lovran*** i hotel Bristol***. Riječ je o manjim objektima sa centralnom lokacijom nedaleko od mora.

Nešto južnije od Lovrana u mjestu Moščenička Draga smješten je Remisens hotel Marina****. Specifičan je po tome što svojim gostima osim usluga polupansiona i punog pansiona za vrijeme nekih mjeseci nudi i bogatu all inclusive uslugu. Savršeno za bezbrižno uživanje u svome odmoru. Još koji kilometar južnije u malenom mjestu Medveja nalazi se turističko naselje Medveja*** koje je podijeljeno u dva dijela i to: Holiday resort Medveja*** (apartmani i mobilne kućice) te Holiday resort Medveja*** (sobe hotelskog tipa).

Povijest i kultura Lovrana:

Lovran
Lovran
Lovran

Lovran je ime dobio po Laurel Nobilis(lovor) u sedmom stoljeću. Okružen je obrambenim zidinama i ima 3 vrata koja su noću zatvorena. Godine 1873. sagrađen je prvi turistički objekt u Lovranu: Villa Fernandea - depandanse Belvedere. Između Ike i Lovrana nalaze se mnoge vile, s elementima gotičkog i venecijanskog stila. Među njima su: Villa Santa Maria, Villa Frappart i Villa Nicola (sada nosi ime Villa Magnolia). Zaštitnik Lovrana je Sv. Juraj, čije ime nosi crkva koja se nalazi na glavnom trgu. Na trgu se nalazi i toranj u kojem se danas nalazi galerija. Vrlo su turistički atraktivna dobro očuvana gradska vrata 'Stubica' i Lovranska Luka Mandrać. Grad je pun prekrasnih parkova i vrtova.

U ponudi ukupno 55 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.