Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK MURTER: turistička naselja i privatni apartmani

O

Otok Murter najveći je i kopnu najbliži otok šibenskog područja odvojen od kopna uskim Murterskim kanalom, preko kojega je u mjestu Tisno izgrađen pokretni most dužine 12 metara. Na otoku se posebno izdvajaju četiri mjesta; Murter kao najveće i najstarije naselje, Betina poznata kao mjesto neslužbenog početka drvene brodogradnje na Jadranu, Jezera kao najmanje naselje otoka te Tisno kao najmlađe naselje otoka. U svakome mjestu pronaći ćete nekolicinu privatnih apartmana, dok ćete u mjestu Jezera pronaći turističko naselje poznato po svojoj idealnoj lokaciji i komfornim apartmanima i sobama.

Preporučujemo:

Turističko naselje Jezera - apartmani

1. Turističko naselje Jezera village - Apartmani*** - prekrasno naselje nalazi se u blizini mjesta Jezera na otoku Murteru. Dom je komfornih soba i apartmana koje krase tri zvjezdice. U samome naselju pronaći ćete pregršt aktivnosti kako za djecu tako i za odrasle. Posjetiocima se posebno sviđa lokacija obzirom da se naselje nalazi na otoku koji je spojen mostom s kopnom tako da će se izbjeći sezonske gužve na trajektima.

Turističko naselje Jezera - sobe

2. Turističko naselje Jezera village - Sobe*** - u naselju Jezera village osim apartmanskog smještaja na raspolaganju je i smještaj u sobama. Odličan odabir za one koje žele pansionski hotelskog tipa. Sobe naselja smještene su odmah uz apartmanski smještaj naselja, a gostima koji odsjedaju u sobama dostupni su jednaki sadržaji kao onima koji odsjedaju u apartmanima.

Kamp Rehut

3. Kamp Rehut*** - manji kamp s ograničenim no svakako posebnim kapacitetima. U kampu ćete pronaći luksuzne mobilne kućice opremljene svime što Vam je potrebno za kvalitetan i opuštajući odmor. Dodajte k tome i prirodne ljepote otoka kojima je kamp okružen i odličan odmor je zajamčen!

Turističko i kulturno središte

Turizam na Murteru

Tisno most
Murter
Čigrađa

Smješten na vratima Kornatskoga otočja Murter je privlačna točka nautičara, ali i svih ljubitelja tihog odmora. Riječ je o otoku s s velikim brojem pjeskovitih plaža na svojim obalama (Čigrađa, Slanica, Podvrške...) i velikim brojem zanimljivih odredišta u svom susjedstvu (nacionalni parkovi: Kornati, Paklenica i Krka; parkovi prirode Telašćica i Vransko jezero; gradovi: Zadar, Šibenik i Split). Za smještaj u apartmanima pobrinuti će se turističko naselje Jezera Village*** dok će Camp Rehut zbrinute sve koji žele svoj odmor provesti u udobnosti luksuznih mobilnih kućica. Za one koji žele odjesti na obali ali u blizini Murtera toplo preporučujemo hotel Miran*** u Pirovcu odakle ćete vrlo brzo skoknuti na izlet do Murtera.

Kultura i povijest Murtera

Murter panorama
Ciganka
Kornati

Murter prvi put spominje poznati grčki filozof Ptolomej. Otok je poznat po ostacima rimskoga naselja Colentum, brojim ruševinama rimskih ljetnikovaca i mozaicima. Počeci turizma u Murteru sežu u tridesete godine prošlog stoljeća kada je u uvali Slanica izgrađena Češka vila. Danas ćete na otoku pronaći pregršt privatnih apartmana, turističko naselje, kamp i hotel. Obzirom da na otoku nema puno hotela lako je pronaći mjesto pod suncem koje nije u gužvi.

Gradovi

Tisno
Betina
Kornati

Tisno Je najmlađe naselje na otoku Murteru, a nastalo je na mjestu gdje otok Murter gotovo dodiruje kopno. Lokaciju krase neobično prostrani trgovi i pitureskna okolna priroda. U Tisnom će Vam vrhunski smještaj ponuditi hotel Borovnik****.

Betina Zbog položaja i arhitekture smatra se jednim od najljepših mjesta na Jadranu. Poznato je kao ribarsko mjesto i mjesto gdje je neslužbeno započela drvena brodogradnja Jadrana.

Jezera Mjesto je dobilo ime po lokvama koje se za jačih kiša stvaraju u kraškim udolinama. Turističko naselje Jezera village*** najveći je smještajni objekt sa sobama i apartmanima za svačiji ukus. U mjestu jezera pronaći ćete široku ponusu izleta na obližnje otoke i Kornate.

Murter je najveće i najstarije naselje na otoku. Zapadno od Murtera je uvala Slanica sa prekrasnim pješćanim plažama. U blizini navedene plaže pronaći ćete Kamp Rehut kao i mobilne kućice Lostura.

U ponudi ukupno 96 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.