Molimo odaberite datum putovanja za prikaz cijene
Check-in
Check-out

Opis:

Brijuni su skupina od 14 otoka i otočića, a smješteni su uz zapadnu obalu Istre, nedaleko od Pule. Ukupne površine od svega 7km2, brijunski su otoci poznati po očuvanoj sredozemnoj vegetaciji, pa tamo možemo pronaći stabla hrasta crnike visoka i do 15 m, makiju poput zelenike i planike do čak 12 m visine te razgranate borove i čemprese.

Na najvećem otoku, Velom Brijunu, nalazi se pejzažni park s mnoštvom eukaliptusa, libanonskih cedrova, bambusa i palmi, a tu je i safari park u kojem mirno obitavaju divlje životinje poput jelena, fazana, paunova, muflona ili zebri.

Brijunski akvatorij značajan je morski park, a u njemu su sadržani gotovo svi izvorni elementi eko sustava Jadrana. Okolicu akvatorija Brijuna katkad posjećuju dupini i kornjače, dok je podmorje nastanjeno brojnim vrstama spužvi, ježinaca, riba i rakova.

S obzirom na to da je prvi čovjek na Brijunima boravio od srednjeg neolitika, ovaj nacionalni park obiluje i vrijednom kulturnom i povijesnom baštinom. U ovom kontekstu, osobito je zanimljiv period rimskog i bizantskog razdoblja iz kojeg ostaju arheološki lokaliteti poput Gradine, Rimske vile u uvali Verige, bizantskog Kastruma ili bazilike Sv. Marije.

Zbog izuzetne ljepote otoci su još od početka stoljeća omiljeno ljetovalište svjetskih državnika i aristokracije, što samo još jednom dokazuje istinsku vrijednost i ljepotu ovog bisera među nacionalnim parkovima Hrvatske.

Lokacija:

Mišljenje gostiju:

Ocjeni objekt

Sva polja su obavezna, osim ako je naznačeno.

(opcionalno polje)

Nacionalni park BRIJUNI - Fažana - Mišljenje gostiju

matej geljić

4.0

onako

22.11.2018

Domagoj

5.0

Postovani, Molio bih vas za cijenu jedne noci dvokrevetne sobe. Netko mi je rekao da je cuo preko radija da je 150 kn po osobi. Zahvaljujem uz srdacan pozdrav!

02.03.2018