Molimo odaberite datum putovanja za prikaz cijene
Check-in
Check-out

Opis:

Nacionalni park Risnjak nalazi se u zaleđu grada Rijeke i priobalnog područja Kvarnera. Zahvaljujući položaju na čvorišnom prostoru Gorskog kotara, u Risnjaku se isprepliću čak četiri vrste različitih klimatskih utjecaja - oštra alpska klima, blag utjecaj jadranskog podneblja, kontinentalna obilježja Panonske nizine te gorska svježina Dinarida. Upravo iz ovog razloga u Nacionalnom parku Risnjak susrećemo iznimne i vrijedne prirodne ljepote, netaknute gorske vrhove, prašumske predjele te specifični oblik i hidrografiju dinarskog krša.

Na zračnoj udaljenosti manjoj od 15 kilometara od mora, velebni masiv Risnjaka ističe se bijelom bojom svojih stijena nad zelenim goranskim šumama, a njegova je kruna Veliki Risnjak (1528 m), poznat kao jedan od najljepših hrvatskih vidikovaca s kojeg se pogled prostire na Kvarnerski zaljev, Klek, Velebit, Bjelolasicu, Kamniške i Julijske Alpe u Sloveniji...

Bez obzira na to hoćete li Nacionalni park Risnjak posjetiti kako biste prošetali 4200 metara dugačkom poučnom stazom Leska, obišli izvor rijeke Kupe – jednu od mnogih neriješenih krških zagonetki, čija je vodena masa oblikovala očaravajuće tirkizno jezero zeleno-plave boje ili pak uživali u bogatstvu flore i faune Čudesne doline leptira, ovaj hrvatski nacionalni park zasigurno ćete zauvijek pamtiti!

Za one koji se radije odlučuju za nešto aktivniji boravak u prirodi, tu su i planinarske staze koje vode do Snježnika, kamenitog vrha okruženog gorskim livadama, kao i najvišeg vrha Risnjaka do kojeg možete doći dužim ili kraćim, odnosno zahtjevnijim i manje zahtjevnim stazama.

Lokacija:

Mišljenje gostiju:

Ocjeni objekt

Sva polja su obavezna, osim ako je naznačeno.

(opcionalno polje)