Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

NOVIGRAD: hoteli, turistička naselja i privatni apartmani

N

Novigrad je maleni pitoreskni gradić na sjeverozapadu Istre nastao još u rimsko doba. Stari dio gradića koji je opasan zidinama kao i njegov noviji dio smješteni su na poluotoku na sjevernoj strani ulaza u prostrani zaljev ušća rijeke Mirne, jedne od tri istarske rijeke. Luka je dobrim zaštićena prekrasnim lukobranom koji je kao stvoren za večernju šetnjicu. Mjesto se nalazi otprilika na pola puta između Poreča i Umaga.

Preporučujemo:

Hotel Maestral

1. Hotel Aminess Maestral**** - Vrhunski hotel smješten svega 100m od mora svoje goste oduševljava prostranim sobama za 2-4 osobe, vanjskim i unutarnjim bazenom, bogatom wellness zonom, te raznim mogućnostima rekreacije za one željne nešto aktivnijeg odmora. Hotel je otvoren cijele godine te je tako odličan odabir za duži ljetni boravak ili vikend boravak za vrijeme hladnijih mjeseci.

Camping resort Aminess Maravea

2. Aminess Maravea Camping Resort**** - Koji kilometar sjevernije od Novigrada u naselju Mareda smjestio se resort koji mami uzdale svojim mobilnim kućicama. Vrhunske mobilne kućice za do 6 osoba opremljene su svime što Vam može biti potrebno za kvalitetan i opuštajući odmor. Resort je smješten 150m od mora i plaže te sadrži vanjski bazen s morskom vodom i bogati animacijski program za djecu i odrasle.

Hotel Maestral

3. Hotel Nautica**** - Smješten u lučici u centru Novigrada okružen jedrilicama nalazi se hotel Nautica koji je posebno uređen u stilu jedrenjaka a obnovljen 2016. godine. Vrhunska lokacija, bogata lepeza wellness usluga, prostrane sobe te odlična hrana hotelskog restorana Navigare dovovljni su da upravo ovaj hotel bude Vaš dom za vrijeme slijedećeg posjeta Novigradu.

4. Hotel Laguna*** - vrlo popularan hotel smješten u borovoj šumi i pedesetak metara od mora i prostrane šljunkovite plaže. Hotel krasi vanjski bazen zanimljivog dizajna s morskom vodom i dječjim odjeljkom kao i široka ponuda sportskih i rekreativnih sadržaja. Objekt je vrlo popularan kod obitelji i svih željnih smještaja u kvalitetnom hotelu s tri zvjezdice u Novigradu.

Turističko i kulturno središte

Turizam u Novigradu

Novigrad
Novigrad zidine
Novigrad vatromet

Govoreći o turizmu, interesantno je da je Novigrad još 1845, zahvaljujući Pietru Kandleru imao svog turističkog vodića. Uobičajenu turističku ponudu upotpunjuje lov u dolini rijeke Mirne, kanu safari rijekom Mirnom te istraživanje podmorja Novigrada. Danas je Novigrad prepoznatljivo mjesto u Istri s izuzetno kvalitetnom turističkom i gastronomskom ponudom. Ukoliko želite boraviti u luskuznom hotelu u samome srcu Novigrada svakako provjerite ponude hotela Nautica****. Van samog centra mjesta nalaze se hoteli Aminess Maestral**** i Aminess Laguna***, svaki sa svojim posebnostima koji iz godine u godinu bilježe sve veći broj gostiju. U naselju Mareda svoj ljetni dom će pronaći svi ljubitelji odmora uz boravak u vrhunsko opremljenim mobilnim kućicama resorta Maravea**** u blizini kojih se nalaze i mobilne kućice kampa Kastanija***.

Povijest i kultura Novigrada

Novigrad noć
Novigrad sport
Hotel Laguna

Sam grad Novigrad čine prekrasne brojne male uličice, dučančići, a u središtu gradića su još i bazilika iz XIII st. i crkva Sv.Agate iz X st. U neposrednoj blizini centra nalazi se i rezidencijalna četvrt u baroknom stilu, sagrađena još 1762. godine. Svakako ćete na svakome koraku osjetiti ćete ribarsku dušu ovog istarskog dragulja.

U ponudi ukupno 30 objekata.
pula
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.