Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK PAG: hoteli, turistička naselja, privatni smještaj

O

Otok Pag, jedan je od većih hrvatski otoka, vrlo škrte vegetacije. Poznat je prije svega što se na njemu proizvodi poznati paški sir, te ne manje poznata paška čipka. Mostom je spojen na strani prema Zadru, a pristupiti mu se može i trajektom polazeći iz raznih destinacija od kojih je najbliža Karlobag.

Preporučujemo:

Hotel Pagus Pag

1. Hotel Pagus**** - U gradu Pagu na istoimenom otoku nalazi se hotel Pagus, koji raspolaže komfornim klimatiziranim sobama i vlastitom plažom te je idealan za ugodno obiteljsko ljetovanje. Bogata restoranska ponuda poznatih otočkih gastronomskih specijaliteta - paškog sira i paške janjetine, svakako će pridonijeti uživanju u boravku na ovom otoku, nadaleko prepoznatljivom po čuvenoj, ručno obrađenoj paškoj čipki.

Hotel Liburnija Novalja

2. Hotel Loža Novalja** -Hotel Loža nalazi se u samome centru mjesta Novalja na rivi uz more. Njegova centralna lokacija idealna je za posjet plažama, restoranovima, barovima te raznim atrakcijama koje Novalja nudi za vrijeme ljetnih mjeseci

Hotel Luna Lun

3. Hotel Luna Lun**** - Hotel Luna sagrađen je 2006/2007 i okružen mediteranskom vegetacijom 20 m od mora. Plaža hotela je šljunčana, udaljena cca 250 m, stjenovita 20 m. Hotel Luna raspolaže sa 93 sobe (39 dvokrevetnih, 44 s mogućnošću trećeg kreveta, 1 dvokrevetna s mogućnošću 2 dodatna kreveta, 4 spojene sobe, 3 apartmana, 1 junior suite, 1 soba za osobe s posebnim potrebama -1/4).

Turističko i kulturno središte

Turizam na Pagu

Paški most
Pag
Pag plaža

Tradicionalni motivi nisu jedini motivi na Pagu. Pag je otok kilometarskih šljunčanih i pješčanih plaža, kristalno čistog i bistrog mora, te krasnih morskih uvala, otok ´vrela života´ u ljetnim mjesecima. Vožnja Paškim cestama svakako je posebno iskustvo koje su iskoristile i mnoge automobilske kompanije koje su upravo na njima snimale razne reklamne spotove za nove limene ljubimce.

Kultura i povijest Paga

Novalja
Čipka
Novalja

Ruralnu sliku otoka čine i stada ovaca koja se mogu vidjeti svuda po otoku. Poseban štih i kvalitetu paškom siru daje upravo posebna ´škrta´ ispaša u suradnji s jodom. Osim toga na Pagu su i neke od najstarijih solana na ovom području gdje se još i danas može vidjeti tradicionalan način isušivanja mora radi dobivanja morske soli.

Gradovi na Pagu

Zrće
Pag
Pag plaže

Novalja - Novalja je glavno turističko središte otoka Paga. S kopnom je povezana trajektom i Paškim mostom na jugu. Novalju i njeno šire područje krase prekrasne prirodne plaže, pješčane ili šljunčane, i kristalno čisto more. Uz plaže su smješteni hoteli, apartmani i kampovi, a tu je i bogata ugositeljska ponuda te brojni rekreativni sadržaji. Najpoznatija je plaža Zrće koja ljeti postaje središte noćnog života u ovom dijelu Europe.
Preporučujemo posjet gradskom muzeju u kojem se nalazi podzemni vodovod iz antičkog doba koji je danas glavna turistička atrakcija u Novalji, a odlično mjesto za odsjesti je moderni hostel Zrće. Nedaleko od Novalje još je jedna atrakcija: paški trokut - trokutasti otisak u kamenu kojeg neki povezuju s pojavom NLO-a. Odaberite Novalju za svoju odmor i užiavjte u svim njenim čarima.

Pag - Istoimeno mjesto Pag na otoku Pagu, bogato kulama i utvrdama i baštinom prošlosti. U ponudi turističkog smještaja pronaći ćete vrhunski hotel Pagus**** u mjestu Pag, mnoštvo privatnih apartmana od kojih se posebno ističe ponuda No Name apartmana.

U ponudi ukupno 328 objekata.
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.