Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK PAŠMAN: privatni apartmani

O

Smješten u Zadarskom arhipelagu i okružen lepezom malih otočića, jedan od većih hrvatskih otoka Pašman bogat je kulturnim nasljeđem kao i jedinstvenom prirodom među svim Jadranskim otocima. Otok ima bogatu ponudu privatnog smještaja u vidu privatnih apartmana raznih veličina i kategorija. Ponešto za svakoga!

Atrakcije na Pašmanu:

Bicikli

1. Razbacane po cijelom otoku nalaze se brdsko-biciklističke staze a posebno je interesantan pješačko-biciklistički izlet na brdo V.Bokolj s kojega se pruža zapanjujući pogled na susjedne otoke, Kornate, pašmanski kanal te Biograd i okolicu.

Sv. Kuzme

2. Benediktinski samostan Sv. Kuzme. Ovaj starosjedioc izgrađen 1059. godine na lokaciji bizantske utvrde i kasnije crkve - brdu Ćokovac, preživio je razaranja i renovacije te je kasnije pretvoren u crkvu gotičkog stila. U njemu se nalazi oslikano raspelo iz 15. stoljeća te sam predstavlja jedini aktivni samostan benediktinaca u Hrvatskoj i poznato glagoljaško središte. Rijeć Ćok u lokalnom dijalektu predstavlja pticu kos.

Sv. Duje

3. Franjevački samostan sv. Dujma s crkvom – sagrađen u 14 stoljeću, mijenjan kroz povijest, poklonjen franjevcima i danas stoji kao izniman spomenik, muzej te poznata turistička atrakcija na Pašmanu. Nezaobilazna zbirka starina uključuje samostanski klaustar, sliku Bogorodice te niz eksponenata koji pričaju o povijesti samoga otoka i ljudi koji su tamo živjeli.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Pašmanu

Pašman
Brod
Podmorje

Pašman je svakako bogat prekrasnim pješčanim plažama, borovim šumama, mnogim vrstama aromatičnog bilja svojstvenog mediteranu i posebno čistim morem zahvalnim jedinstvenoj morskoj struji koja mijenja smjer svakih 6 sati. Lokalni smještaj na ovom biseru Zadarskog arhipelaga svakako je na visokoj razini dok se o gastronomskim specijalitetima priča u domovima svih gostiju koji su ovdje boravili. Robinzonski turizam je rezerviran za južnu stranu otoka u odsutnosti prometnica i svih znakova civilizacije.

Ukoliko želite odsjesti u hotelskom smještaju svakako Vam preporučujemo da to napravite u mjestu Sv Filip i Jakov koje se nalazi na kopnu, direktno nasuprot Pašmana. Turističko naselje Croatia*** dom je raznovrsnih apartmana i vrlo čest odabir obitelji s djecom. Villu Donat**** s pripadajućom depadansom*** rado posjećuju svi koji žele biti smješteni u blizini najpoznatije plaže u mjestu. Hotel Alba*** diči se svojom lokacijom koja je u blizini plaže no i samog centra mjesta.

Kultura i povijest Pašmana

Pašman
Grad
Brod

Od ostataka Ilira, Rimljana i ostalih povijesnih putnika najpoznatiji su svakako Benediktinski samostan Sv. Kuzme i Franjevački samostan sv. Dujma sa crkvom sa unikatnom zbirkom starina.

Gradovi

grad1
grad2
grad3

Oko 3000 stanovnika tradicionalno u ribarstvu i poljodjeljstvu rado ugošćuju turiste u kvalitetnom smještaju I i II kategorije u što su uključene kuće za odmor, apartmani, pansioni, kampovi, restorani i konobe sa bogatom prirodnom gastronomskom ponudom

Tkon Na jugoistočnom djelu otoka Pašmana nalazi se Tkon, lokalni stanovnici mjesto nazivaju Kun a sebe Kunjanima pa je i poznata lokalna školjka po tome dobila naziv.

Neviđane Naselje i luka 3 km sjeverozapadno od naselja Pašman. Najviše orijentirano ribarstvu i turizmu ovo naselje datira iz daleke 1067. godine te obiluje brojnim povijesnim spomenicima.

Ždrelac Naselje koje je ime dobilo po uskom prolazu Ždrilu kojim je otok Ugljan razdvojen od Pašmana. Otoci su spojeni 210 metara dugim mostom, u samom mjestu nalazi se crkva sv. Luke a lijepe plaže i čisto more privlače brojne goste svake godine.

Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.