Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

PLITVIČKA JEZERA: hoteli i privatni smještaj (Kontinentalna Hrvatska)

P

Najistaknutiji i najstariji nacionalni park u Hrvatskoj – Plitvička jezera – još je davne 1979- godine uvršten u UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Glavnu atrakciju ovog parka, jedinstvenog u svijetu, čini 16 malih kaskadnih jezera međusobno povezanih slapovima nastalih taloženjem sedre, posebne vrste vapnenca.

Atrakcije na Plitvičkim jezerima

Hotel Jezero Plitvice

1. Hotel Jezero Plitvice - Hotel Jezero nalazi se u najužoj zoni Nacionalnog parka Plitvička jezera, udaljen od najvećeg plitvičkog jezera Kozjak svega 300 m. Hotel Jezero raspolaže sa 229 smještajne jedinice, od toga 7 apartmana, 7 poluapartmana te 5 soba za osobe sa invaliditetom te mogućnost spojenih obiteljskih soba u nekoliko smještajnih jedinica. Sobe hotela su opremljene sa Sat TV, telefonom, mogućnosti modemskog korištenja Interneta. Većina soba ima mini bar, kupaonice su sa kadom ili sa tušem.

Hotel Bellevue Plitvice

2. Hotel Bellevue Plitvice - Hotel Bellevue Plitvice smješten je u naposrednoj blizini ulaza u nacionalni park Plitvička jezera. Hotel Bellevue Plitivice posluje kao garni hotel (usluga samo noćenje/doručak), sa ukupnim kapacitetom od 70 soba. Od toga je 48 dvokrevetnih, 16 trokrevetnih i 6 jednokrevetnih soba. Sve sobe imaju kupaonicu sa tušem i vanjsku telefonsku liniju. Gosti se mogu služiti caffe barom, TV salonom, a u toplijim mjesecima i vanjskom terasom.

Povijest i kultura Plitvičkih jezera

Plitvice
Plitvice
Plitvice

Park obuhvaća izvorišni dio rijeke Korane u prostoru okruženom gustim šumama bukve, jele i smreke, dijelom i u obliku izvorne prašume. Osim jezera i šuma, park krase i mnoge špilje, izvori, cvjetne livade, a među mnogim rijetkim očuvanim životinjskim vrstama ističe se smeđi medvjed.Ne zna se je li park ljepši u proljeće kada se rascvjeta cvijeće na njegovim livadama, za odraza jesenskog šarenila boja u jezerskim zrcalima ili, pak, za zimskog mira i ledom sputanih vodopada u snježnom krajoliku.

U Nacionalnom parku Plitvička jezera možete pješačiti, planinariti, voziti bicikl, skijati, veslati, kao i fotografirati ljepotu prirode koja čini samu srž ovog hrvatskog dragulja. Popularnosti ovog parka doprinosi uporaba specijalnih vozila za prijevoz posjetioca (panoramski 'vlakovi', elektrobrodovi) te povoljan geografski položaj.

U ponudi ukupno 5 objekata.
TZ Ličko-senjska Plitvička jezera
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.