Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK RAB: hoteli, turistička naselja i privatni smještaj

O

Otok Rab smješten je u Kvarnerskom zaljevu između otoka Krka na sjeverozapadu i otoka Paga na jugoistoku. Na otoku Rabu nekoliko je manjih mjesta koja su uglavnom smještena ne njegovoj južnoj strani pošto je sjeverni dio otoka izložen buri, dok je dio okrenut prema jugu ugodnije klime. Isti predio otoka krije možda i najljepšu šumu crnike na Mediteranu.

Preporučujemo:

Hotel International Rab

1. Hotel International*** - Hotel International Rab, poseban je po upečatljivoj atmosferi, kao i promenadi duž more i velikom parku koji ga okružuje, zahvaljujući kojim je zajedno s blagom klimom otoka Raba, idealan za starije građane u proljeće ili jesen. Ljeti, zbog atraktivne noćne zabave mnogih klubova i živahnoj mediteranskoj atmosferi idealan je za mlađe goste i goste željne zabave.

Turističko naselje San Marino Rab

2. Hotel Imperial**** - Valamar Imperial Hotel je hotel za odrasle, smješten pored prekrasnog gradskog parka u neposrednoj blizini plaže i živahne povijesne jezgre i kulturnih znamenitosti. Hotel je sagrađen 1927. godine i bio je jedan od prvih na otoku. Imperial Grand Hotel nudi izvrsne sadržaje, poput elegantnoh vanjskog bazena, Gin i Pool Lounge Bara, restorana Veritas i Wine Bara uz wellness centar s unutarnjim bazenom.

Hotel Padova Rab

3. Hotel Padova**** - Hotel Padova na otoku Rabu smješten u uvali Prva Padova i nalazi se tik uz more blizu starog grada. Udaljenost pješice do grada cca 5-10 minuta ili putem taxi-brodica (uz naknadu). Hotel ima vlastitu lučicu pogodnu za privez manjih brodova i jahti. Radi svoj prostranih soba i mnoštva dodatnih usluga čest je odabir obitelji s djecom.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Rabu

Rab panorama
Rab zidine
Rab plaža

Na otoku Rabu nalazi se nekoliko manjih mjesta, sela i zaseoka. Jedno od njih je istoimeno mjesto Rab poznato po svoja 4 zvonika, koja su na neki način postala simbol grada Raba, dok je njegov zaštitnik Sv. Kristofor. Grad Rab krase srednjovjekovne zidine kojima je ograđen, kao i gotička bazilika Sv. Marije čije motive rapske žene prenose na poznatu rapsku čipku. Čisto i bistro more, sugestivna priroda, te gostoprimstvo stanovnika otoka Raba prepoznatljiva su obilježja koji će vaš boravak na Rabu učiniti posebnim. Rab je otok različitosti i suprotnosti. Na sjeveru brdski masiv i ogoljeli okoliš od bure, na jugu pješčane, sljunčane ili pak stjenovite plaže. Na otoku ćete pronaći hotele raznih kategorija, razne tipove turističkih naselja i bogatu ponudu privatnog apartmanskog smještaja.

Događaji na Rabu

Rab panorama
Rab crkve
Lopar

Posebna atrakcija na Rabu su Viteški turniri samostreličara koji se održavaju u čast zaštitnika grada Raba sv. Kristofora čiji se relikvij čuva u Gradskom muzeju Sakralne umjetnosti. Po završetku turnira i svečanog zatvaranja ´Rapske fjere´ je ponoćni vatromet.

Gradovi na Rabu

Lopar
Rab plaža
Rab diving

Rab je tipičan srednjevjekovni grad okružen rimskim zidinama. Grad se rodio i razvio oko središnjeg trga gdje se nalazi bazilika Santa Maria čiji su prozori inspiracija poznatoj paškoj čipki.U samome Rabu ili u neposrednoj blizini postoji nekoliko smještajnih objekata. Za one željne boravka u hotelu s četiri zvjezdice toplo preporučamo hotel Arbiana**** smješten u centru mjesta. Cjenovno prihvatliva opcija uvijek je hotel International*** smješten uz šetnicu i more. Svi koji žele svoj odmor provesti u prekrasnim mobilnim kućicama svakako ne bi smjeli zaobići Padova premium camping resort****.

Lopar je mali turistički gradić na Rabu poznat po brojnim pješćanim plažama, njih čak 22. Najveća i najpoznatija strong>plaža u Loparu je 1,5 km duga "Rajska plaža" uz koju je smještena većina hotela i apartmana. Vrhunski kamp San Marino**** s luksuznim moblnim kućicama idealan odabir za obitelji. Hotel Plaža*** sa svojim prostranim sobama i suitevima također mami poglede obitelji i društava. Široku ponudu apartmanskog smještaja pronaći ćete uz No Name apartmane. Osim rajske plaže preporučujemo i plažu "Sahara" i "Ciganka". U samom mjestu Lopar nalazi se crkva Sv.Ivana Krstitelja, zaštitnika župe Lopar, a na obližnjem brežuljku u borovoj šumi smjestila se crkva Blažene Djevice Marije iz 14. stoljeća. Lopar je poznat i po rapskim samostreličarima koji ljeti na brojnim manifestacijama privlače interes turista. Lopar je pogodan za odmor obiteljima s djecom ponajviše radi pješčanih plaža s blagim nagibom.

Kampor je mjestašce udaljeno svega 12 kilometara od grada Raba. I tamo ćete pronaći dugačke pješčane plaže idealne za ljetno opuštanje kao i duge zimske šetnje. Uz mjesto smjestio se Lando resort sa svojim apartmanima za do 4 osobe. Od privatnog smještaja rado ćemo preporučiti boravak u apartmanima objekata Villa Lucija i Villa Tomislav.

U ponudi ukupno 272 objekata.
kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.