Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

RIJEKA: hotelski smještaj u najvećem gradu Kvarnera

R

Rijeka je treći grad po veličini u Hrvatskoj te administrativno sjedište Primorsko - goranske županije. Zbog svojeg položaja Rijeka se već u 19. st razvila kao jedna od glavnih luka na Jadranu dok se novije vrjieme okreće razvoju turizma. Udaljena oko 130 km od Zagreba, glavnog grada Hrvatske, Rijeka je odlično povezana sa unutrašnjosti te u isto vrijeme pruža mogućnosti za zimski i ljetni turizam.

Preporučujemo:

Hotel Jadran

1. Hotel Jadran**** - Hotel smješten na samoj obali mora. U 66 moderno uređenih i opremljenih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i tri luksuzna hotelska apartmana, od kojih je većina s pogledom na more i balkonom, ostvarena je povezanost ugođaja starog Mediterana sa suvremenom ponudom turistima i poslovnim gostima.

Hotel Continental

2. Hotel Continental*** - Najstariji hotel na području današnje Rijeke koji još uvijek posluje,a kao hotel „Continental“ je i izgrađen te započeo svoju dugu povijest davne 1888. godine. Hotel je 2008. godine renoviran, te od obnavljanja 2008. godine, raspolaže s 65 soba i 4 apartmana. Objekt ima centralnu lokaciju, savršenu za istraživanje Rijeke.

Hotel Neboder

3. Hotel Neboder*** -Neboder je dio kompleksa Hrvatskog kulturnog doma i čini njegov najviši segment – zgradu visoku 14 katova koja dominira nad središnjim dijelom Rijeke, okrenutu prema moru. Položaj i visina hotela Neboder omogućuju pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, od istočnog dijela Istarskog poluotoka i Učke, preko Opatije, središta i istočnog dijela Rijeke, do Kostrene, Kraljevice i Krka.

Turizam u Rijeci:

Rijeka korzo
Rijeka
Rijeka panorama

Rijeka, isprva poznata kao lučki i industrijski grad u posljednje se vrijeme sve više okreće ka turizmu. Jedinstveni grad koji se nalazi uz more te je istovremeno udaljen od skijališta (Platak) svega sat vremena vožnje. Posjetiocima Rijeke na raspolaganju je nekoliko hotela. Hotel s četiri zvjezdice kojeg toplo preporučujemo zove se Hotel Jadran**** s idealnom lokacijom tik uz more. Ukoliko želite imati sobu s najboljim pogledom u Rijeci svakako pogledajte ponudu hotela Neboder***. Hotel s centralnom lokacijom kao stvorenom za upoznavanje grada svakako je hotel Continental***. Na svega 30 minuta vožnje udaljena je bajna Opatija, isto kao i otok Krk, povezan s kopnom Krčkim mostom. U prostorima zračne luka Rijeka na otoku Krku pronaći ćete i Uniline rent-a-car poslovnicu. Svakako imajte na umu ponudu brojnih trajektnih linija u Rijeci iz koje ćete vrlo lako posjetiti ostatak Jadrana, a za početak skoknite trajektom na obližnji Cres ili Lošinj.

Povijest i kultura Rijeke:

Rijeka panorama
Trsat
Trsat

Rijeka se prvi puta spominje u dokumentima SV.Vida 1281.g o kojoj piše mletačko Veliko vijeće. Zbog razvijene trgovine materijalnih dobara Rijeka u 16.st doživljava trgovinski provcat te se unaprijeđuje kulturni i prosvjetni život grada. U 19 st. Rijeka doživaljava industrijski procvat pa se tako gradi tvornica papira - Hartera, Narodna čitaonica, plinara, Hrvatsko narodno kazalište Ivan pl.Zajc te se Rijeka spaja željeznicom sa Pivkom i Karlovcem. Poseban događaj u Rijeci dakako je tradicionalni Međunarodni riječki karneval poznat u svijetu koji svake godine okupi na tisuće maskiranih ljudi željnih dobre zabave i provoda. Riječki karneval jedan je od večih u Europi pa je tako Rijeka od 1995. godine članica Europske udruge karnevalskih gradova - FECC-a. Od kulturno povijesnih spomenika tu su Crkva Uznesenja Bl. Djevice Marije i Kosi toranj, Crkva sv. Jeronima, Kapucinska crkva Majke Božje Lurdske, Svetište Gospe Trsatske, Riječki Stari grad, Riječka katedrala sv. Vida, Trsatska gradina i ostale znamenitosti te brojni muzeji, izložbe i zbirke.

U ponudi ukupno 32 objekata.
rijeka kvarner
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.