Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

SAMOBOR: hoteli i privatni smještaj

S

Samobor je turistički najprivlačnije mjesto u Zagrebačkoj županiji i kolijevka hrvatskoga planinarstva. U Samoboru se od povijesnih znamenitosti nalaze Trg kralja Tomislava, Stari grad, Livadićevi dvori iz 17. stoljeća, Gradski muzej. Priredbe kao što su Samoborski fašnik i Rally oldtimera samo su dio bogate turističke ponude Samobora, a medu sladokuscima posebno su poznate samoborske kremšnite.

Povijest i kultura Samobora

samobor
samobor
samobor

Poveljom kralja Bele IV. 1242. Samobor je dobio status slobodnog kraljevskog trgovišta, što je usmjerilo njegov gospodarski i demografski razvoj tijekom povijesti. Grad je imao samostalnost i nezavisnost od feudalnih gospodara i banske vlasti te samostalnu unutrašnju upravu i sudstvo. Od 1809. do 1813. ulazi u sastav Napoleonovih Ilirskih pokrajina te se nalazi pod francuskom upravom.

Tijekom svoje povijesti, glavna djelatnost domicilnog stanovništva bilo je obrtništvo. Bakrena i željezna ruda vadila se od 16. stoljeća u Rudama pokraj Samobora. Osim rudnika u Rudama postojale su dvije manufakture stakla, a stanovništvo se bavilo i pravljenjem potaše, koja je bila važna sirovina za staklarsku i kemijsku proizvodnju.

U ponudi ukupno 1 objekt.
Samobor tz zagrebačke
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.