Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

ŠIBENIK: hoteli, apartmani i privatni smještaj (Dalmacija, Hrvatska)

Š

Šibenik, grad na ušću rijeke Krke, središnji je grad centralne Dalmacije, nalazi se između Zadra i Splita, a smješten je na kamenitim obroncima krševite Dalmacije. Grad kamenih kuća i ulica, grad s jednim od najrazvijenijih arhipelaga, ispred kojeg su mnogobrojni otoci i otočići, uvale, bistro plavo more. Šibenik je također i grad koji je među prvima u Europi imao vodovod, a javnu gradsku električnu rasvjetu čak i prije Beča ili Pariza. Danas je Šibenik grad s puno dalmatinskog duha, pjesme, vina, s puno autothonog kako na otocima tako i u zaleđu, svakako destinacija vrijedna posjeta.

Atrakcije u Šibeniku

Nacionalni park Krka

1. Nacionalni park Krka - Krka je među rijekama hrvatskog krša svakako najčudesnija. Poznata je po brojnim vodopadima koji su, kao i kod Plitvičkih jezera, nastali taloženjem sedre, posebne vrste vapnenca.

Hotel Ivan Šibenik

2. Hotel Ivan Šibenik - Hotel Ivan kod Šibenika, nalazi se u sklopu hotelskog naselja Solaris Holiday Resort, na poluotoku, 50 metara udaljen od mora, okružen borovom šumom, udaljen 6 km od Šibenika. Hotelska ponuda: mjenjačnica, sef, aperitiv bar, pansionski restoran, á la carte restoran, kongresna dvorana, tri salona za sastanke, butik, prodavaonica rekvizita zas plažu, frizerski salon, terasa, suvenirnica s ponudom dnevnog tiska, bankomat, telefonske govornice, pristup internetu, pizzeria, kompleks vanjskih bazena s morskom vodom...

Hotel Jakov Šibenik

3. Hotel Jakov Šibenik - Položaj: u sklopu hotelskog naselja Solaris Holiday Resort, na poluotoku, 50 metara udaljen od mora, okružen borovom šumom, udaljen 6 km od Šibenika. Hotelska ponuda: recepcija, mjenjačnica, sef, aperitiv bar, pansionski restaurant, terasa s aperitiv barom i grillom, pristup internetu, parkiralište u blizini hotela, vanjski bazen s morskom vodom, dječje igralište. Plaža: vlastita, uređena, sitan šljunak...

Turističko i kulturno središte

Turizam u Šibeniku

Šibenik centar
Tvrđava Sveti Nikola
Nacionalni park Krka

Plavo more, koje čini najveći turistički resurs Šibenske rivijere, mediteranska klima, slikoviti pejzaži brojnih otoka, te blizina dvaju nacionalnih parkova, slapovi rijeke Krke i Kornatski otoci, čine Šibensku rivijeru posebno atraktivnu turističku destinaciju. Mnogi šibenski otoci prometno su povezani s kopnom, tako da je vrlo jednostavan turistički obilazak.

Povijest i kultura Šibenika

Nacionalni park Kornati
Visovac
Šibenik Marina

U središtu Šibenika nalazi se poznata katedrala Sv. Jakova, trobrodna bazilika iz XVst, izrađena od bijelog bračkog kamena po idejama i nacrtima Jurja Dalmatinca. Dakako, i ovu je spomeničku baštinu prepoznao UNESCO. Također u neposrednoj blizini katedrale nalazi se i Šibenska gradska vijećnica, te Kneževa palača, dok se za najveći kulturni događaj u Šibeniku smatra Međunarodni dječji festival, koji se od 1960. godine održava, danas pod pokroviteljstvom UNICEF-a i UNESCO-a. Uz samu katedralu nalaze se 4 bunara, nekada velika spremišta vode, danas multimedijalni centar, gdje oni radoznali mogu vidjeti mnoge zanimljivosti o Šibeniku ispričane kroz njegovu povijest.

U ponudi ukupno 161 objekata.
Pokaži na karti
Hotel Jure u svojem novom izdanju idealan je smještaj za moderne svjetske putnike, koji će Vam sigurno...
Udaljenost od plaže:

75 m

Sadržaji:
Odaberi
Pokaži na karti
Hotel Jadran smješten je u samom centru Šibenika, na obali, u staroj gradskoj jezgri, nadomak katedrale sv....
Udaljenost od plaže:

400 m

Sadržaji:
Odaberi
sibenik
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.