Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

ŠIBENIK: hoteli, turistička naselja i privatni apartmani

Š

Šibenik je prekrasan grad koji se nalazi na ušću rijeke Krke te slovi kao središnji grad centralne Dalmacije. Nalazi se između Zadra I Splita na kamenitim obroncima krševite Dalmacije. Riječ je o gradu kamenih kuća I ulica s jednim od najrazvijenijih arhipelaga kojeg čine brojni otoci I otočići, uvale I plaže.

Preporučujemo:

Hotel Andrija

1. Hotel Andrija**** - Vrhunski hotel posebno preporučen obiteljima s djecom pošto su popratni sadržaji i aktivnosti namjenjeni prvotno djeci. U hotelu se nalazi veći broj prostranih soba od kojih su mnoge obiteljske kapaciteta 4 pa čak i 8 osoba u vidu spojenih soba. Vanjski bazen sa morskom vodom prepun je zabavnih sadržaja za najmlađe.

Hotel Jakov

2. Hotel Jakov**** - Još jedan odličan obiteljski hotel smješten u naselju Solaris, na poluotoku svega 50 metara od mora. U hotelu se nalazi veći broj obiteljskih soba za do 4 osobe. Oko hotela prostire se prekrasno dizajnirani bazen. Prehrana je moguća na bazi polupansiona. Uz hotel Jakov četiri zvjezdice nikada nisu izgledale bolje.

Solaris Villas Kornati

3. Turističko naselje Solaris Villas Kornati**** - Prekrasno turističko naselje dom je luksuznih i moderno opremljenih te klimatiziranih apartmana kapaciteta za 4, 5 ili 7 osoba. Naselje s jedne strane poluotoka okružuje pitoreskna marina, dok se s druge strane nalaze brojne plaže udaljene svega 50-100 metara.

Hotel Niko

4. Hotel Niko*** - Smješten također u naselju Solaris, hotel Niko predstavlja cjenovno prihvatljiviju opciju na jednako odličnoj lokaciji kakvu imaju susjedni hoteli. Udaljenost od mora i plaže iznosi svega 80m, dok gosti imaju pristup vanjskim bazenima. Prehrana je moguća na bazi polupansiona, a dodatnu zabavu pružaju razne sportske aktivnosti dostupne na razini naselja.

Hotel Jure

5. Hotel Jure**** - Prekrasan renovirani hotel nalazi se u neposrednoj blizini poznate Solaris plaže i plijeni pozornost odličnim cijenama te razinom kvalitete koju pruža. Uživajte u divnom grijanom vanjskom bazenu s barom, vrhunskoj hrani hotelskog restorana i raskošnosti hotelskih soba. Gostima se posebno sviđa što ih od vanjskog bazena i mora dijeli svega nekoliko metara!

Turizam u Šibeniku:

Šibenik centar
Tvrđava Sveti Nikola
Nacionalni park Krka

Plavo more, koje čini najveći turistički resurs Šibenske rivijere, mediteranska klima, slikoviti pejzaži brojnih otoka, te blizina dvaju nacionalnih parkova, slapovi rijeke Krke i Kornatski otoci, čine Šibensku rivijeru posebno atraktivnu turističku destinaciju. Mnogi šibenski otoci prometno su povezani s kopnom, tako da je vrlo jednostavan turistički obilazak. Najveći broj smještajnih kapaciteta nalazi se na lokaciji Solaris. Tamo se nalaze najveći i ponajbolji hoteli Šibenika i okolice zajedno s turističkim naseljem koje je dom apartmanima i mobilnim kućicama Solaris****. U strogom centru Šibenika na gradskoj rivi nalazi se hotel Jadran***, savršeno uklopljen u staru jezgru grada. Izvan Šibenika uz rijeku Krku smjestio se hotel Panorama**** s vanjskim bazenom s kojeg se pruža pogled na ušće rijeke Krke.

Povijest i kultura Šibenika:

Nacionalni park Kornati
Visovac
Šibenik Marina

U središtu Šibenika nalazi se poznata katedrala Sv. Jakova, trobrodna bazilika iz XVst, izrađena od bijelog bračkog kamena po idejama i nacrtima Jurja Dalmatinca. Dakako, i ovu je spomeničku baštinu prepoznao UNESCO. Također u neposrednoj blizini katedrale nalazi se i Šibenska gradska vijećnica, te Kneževa palača, dok se za najveći kulturni događaj u Šibeniku smatra Međunarodni dječji festival, koji se od 1960. godine održava, danas pod pokroviteljstvom UNICEF-a i UNESCO-a. Uz samu katedralu nalaze se 4 bunara, nekada velika spremišta vode, danas multimedijalni centar, gdje oni radoznali mogu vidjeti mnoge zanimljivosti o Šibeniku ispričane kroz njegovu povijest. Šibenik je također i grad koji je među prvima u Europi imao vodovod, a javnu gradsku električnu rasvjetu čak i prije Beča ili Pariza. Danas je Šibenik grad s puno dalmatinskog duha, pjesme, vina, s puno autothonog kako na otocima tako i u zaleđu, svakako destinacija vrijedna posjeta.

U ponudi ukupno 136 objekata.
sibenik
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.