Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

UPOZNAJ HRVATSKU - TEMATSKE RUTEHUM – NAJMANJI GRAD NA SVIJETU


hum

Jeste li znali da se do 19. stoljeća u Hrvatskoj koristilo staroslavensko pismo – glagoljica koje potječe iz 9. stoljeća? Bogata povijest glagoljice prikazana je u Aleji glagoljaša koja spaja gradić Roč sa najmanjim gradom na svijetu – Humom! Priča o povijesti srednjovjekovnih gradova Grožnjana, Motovuna i Pazina plijenit će vašu pažnju, dok uživate u prekrasnoj prirodi. Posjet Arheološkom muzeju u Puli potvrdit će sve ono što ste slušali o povijesti srednjovjekovnih gradova. Upoznajte se sa glagoljicom i ispišite svoje ime na tom fascinatnom pismu!
Saznaj više


TRAGOVIMA RIMLJANA U ISTRI


rimljani

Pođite s nama u avanturu otkrivanja sjaja Rimskog carstva! Iako je Rimsko Carstvo postojalo još od prije Krista, remek - djela nastala u tom vremenu još uvijek krase Istru. Vodimo vas na put gdje ćete upoznati arheološke lokalitete koji odišu specifičnom atmosferom i veličanstvenošću prošlih vremena! Drevni Rimljani, poznatim po uživanju u čarima i blagodatima života, za svoju razonodu i odmor sagradili su mnogobrojne villae rusticae na priobalju, te na Brijunima, današnjem nacionalnom parku. Doznajte kako su živjeli Rimljani, čime su se hranili, iz čega i čime su jeli, a iz čega su pili. Mnogobrojni su kulturno povijesni spomenici prkosno i ponosno ostali svjedočiti o tisućljetnoj bogatoj povijesti Istre, koja se ne može izbrisati, a ni zaboraviti!
Saznaj više


ARHEOLOŠKO BOGATSVO KONTINENTALNE HRVATSKE


varazdin

Kaže se da je povijest učiteljica života – ako je tako, onda će ovo putovanje mnoge naučiti! Upoznajte kontinentalnu Hrvatsku putem arholoških nalazišta – vodimo vas na putovanje kroz vrijeme lijepom Našom! Od Vukovara, Vinkovaca, Požege do Varaždina, Krapine, Zagreba i Karlovca: doživjet ćete i vidjeti sve naljepše što je vrijeme sačuvalo i sada pripovijeda zanimljivu priču o našoj povijesti. Od Vučedola preko Sopota i utvrde Ružice grada, pa sve do Čemernice i Gradca, te kao bisera hrvatskih muzeja – Muzeju Krapinskog pračovjeka u Krapini. Pođite s nama na putovanje kroz povijest kontinentalnom Hrvatskom!
Saznaj više

HRVATSKA OBALA – BOGATSTVO ARHELOŠKIH NALAZIŠTA


np

Vrijeme je za upoznavanje prelijepe i zanimljive hrvatske obale i povijesno – arheoloških lokaliteta – krećemo iz bisera hrvatske obale – Dubrovnika, nastavljamo put Šibenikq i Splita te Metkovića, slijedi Zadar i Senj – te na kraju Rovinj i Pula. Imat ćete priliku upoznati neke od povijesno najznačnijih i najzanimljivijih znamenitosti naše zemlje. Na našem izletu posjetit ćemo neke od najznačajnijih arheoloških nalazišta i muzeja u ovom dijelu Europe – od Arheološkog muzeja u Naroni, stonskih zidina i arheološkog nalazišta Bribirska glavica, pa sve do tvrđave Nehaj, brončane gradine Monkodonja i bisera hrvatske arheološke baštine – Arene u Puli.
Saznaj više


ENO OTKRIVANJE UNUTRAŠNJE ISTRE


eno

Još u doba antike Istra je bila poznata kao kraj prelijepih vinograda i izvrsnih vina. Nekada u amforama, a danas u bačvama i bocama najbolja istarska vina stižu na stolove vinskih znalaca diljem Europe, što je samo još jedan dokaz kvalitete ovog autohtonog istarskog proizvoda. Na našem putovanju vodimo vas u Motovun, piktoreskan istarski gradić čija atraktivnost leži u istinskom srednjovjekovnom ambijentu, ali i pogledu na vinorodna polja i obližnju Motovunsku šumu. Ovaj će gradić biti naša baza za izlete u okolicu uz brojne degustacije svih tipičnih sorti vina najvećeg jadranskog poluotoka, Istre - istarske malvazije, muškata, refoška, terana, merlota, cabernet sauvignona...
Saznaj više


ENOLOŠKA AVANTURA PO SJEVEROZAPADNOJ HRVATSKOJ


eno

Pođite s nama u jedinstvenu enološku avanturu kroz blage brežuljke zelenilom okupanog Međimurja te vinogorje Varaždina i kušajte najkvalitetnija autohtona vina sjeverozapadne Hrvatske! Naše putovanje započinjemo u Čakovcu, središnjem gradu Međimurske županije o čijoj bogatoj povijesti saznajemo više u Muzeju Međimurja, smještenom unutar palače Starog grada Zrinski. Okolica Čakovca poznato je vinorodno područje pa ovdje posjećujemo vinske podrume brojnih međimurskih obitelji gdje kušamo autohtona vina poput zelenog silvanca i muškata žutog. Priču o enologiji nastavljamo unutar Varaždinske županije...
Saznaj više


JESENSKA DALMATINSKA VINSKA PRICA


vino

Plod penjačice, vinove loze, ukusno je grožđe, voće prepuno vitamina, minerala te drugih za čovjeka iznimno zdravih sastojaka. U Dalmaciji - prema povijesnim izvorima davnoj postojbini vinove loze - Hrvati su preuzeli znanja o uzgoju i obradi loze od Grka i Rimljana te su ih i sami nastavili intenzivno razvijati, što ne iznenađuje s obzirom na tamošnje iznimno povoljne klimatske uvjete – obilje sunčanih i toplih dana, kao i pogodni sastav zemlje – koji pogoduju vinovoj lozi. Od davnina pa do danas čitava povijest Dalmacije usko vezana uz proizvodnju vina, a s vremenom je vinogradarstvo postalo jedna od glavnih grana proizvodnje u Dalmaciji. Na našem putovanju vodimo vas u najljepše gradove Dalmacije - Dubrovnik, Split i Trogir..
Saznaj više


OTOČKA ENOLOŠKA AVANTURA


vino

Sunce, more, brod i vino – ključne su riječi kojima možemo opisati naše nezaboravno putovanje hrvatskom obalom. Okosnica naše avanture bit će vino, ukusni napitak koji se u Hrvatskoj pravi još od antike i doba starih Grka i Rimljana. Tragovima vina krećemo se od Splita, prema Hvaru i Jelsi gdje imamo priliku kušati najpoznatija dalmatinska vina kao što su dingač, plavac, vugava i plančić, a potom, putem Zadra i degustacije domaćih privlačkih vina, dolazimo do Zlatnog otoka, Krka, smještenog u samom središtu prekrasnog Kvarnerskog zaljeva....
Saznaj više


BELI U PROLJEĆE I JESEN - DOM BJELOGLAVOG SUPA


bjeloglavki

Krenite sa nama u pratnji stručnih vodiča u avanturu promatranja bjeloglavih supova – jedne od najvećih ptica koje lete! Na otoku Cresu, u mjestu Beli, nalazi se jedna od posljednjih staništa i najveća kolonija ove zakonom zaštićene vrste u ovom dijelu Europe – čak 250 jedinki.
Saznaj više


ORNITOLOŠKO BOGATSTVO UNUTRAŠNJOSTI ISTRE


cesljugar

Jeste li znali da od 114 vrsta ptica koje se smatraju ugroženima na europskoj razini, čak njih 83 dolazi na područje Istre? Ta velika raznolikost vrsta koje ovdje obitavaju skupa sa raznolikom florom i faunom koju susrećemo, čini ovu turu nezaboravnim iskustvom!
Saznaj više


ORNITOLOŠKA RAZNOLIKOST – NEISTRAŽENI LIKA & GORSKI KOTAR


cesljugar

Krenite sa nama u pratnji stručnih vodiča u avanturu promatranja ptica u tri nacionalna parka i jednom parku prirode! Raznolikost i brojnost vrsta ptica koje obitavaju na ovom području čini ovo područje fascinantnim. Kad uz to dodamo i ljepotu netaknute prirode te bogatstvo flore i faune, znamo da će ovaj doživaljaj za vas ostati jedno nezaboravno iskustvo!
Saznaj više


BIRDWATCHING - SLAVONIJA IZ PTIČJE PERSPEKTIVE


slavonska

Krenite sa nama u pratnji stručnih vodiča u avanturu promatranja ptica u tri parka prirode i europsko selo roda - Čigoč! Jeste li znali da je Čigoč jedino mjesto u Europi koje ima više roda koje obitavaju na području sela nego stanovnika koji u njemu žive? Park prirode Lonjsko polje slobodno se može nazavati fenomenom budući da je najveće plavno područje u Europi i da u njemu obitava čak 243 različite vrste ptica!
Saznaj više


LIVADE, MOTOVUNSKA ŠUMA – TARTUFARSKI CENTAR SVIJETA (POKAZNO TRAŽENJE TARTUFA)


motovunskas

U Istri se tartuf vadi još iz davnina, a za njega su znali još i Rimski carevi, kao i Austrougarski plemići koji su ga uvelike konzumirali, ne samo zbog izvanrednog okusa, već i zbog afrodizijskih karakteristika koje mu se pripisuju. Osim bijelog tartufa, u Istri se mogu naći još i tri vrste crnog tartufa. Dolina rijeke Mirne, odnosno Motovunska šuma u Livadama dobro je znan tartufarski centar, a tamo vas vodimo u potragu za ovim gomoljačama svjetskoga glasa! Svakoga dana u društvu iskusnih tartufara, uz pomoć posebno dresiranih pasa, tražit ćemo tartufe koje ćemo kasnije i sami pripremati.
Saznaj više


BOGATSTVO OKUSA UNUTRAŠNJE ISTRE


tartufi

Istra, najveći poluotok Jadranskog mora, diljem svijeta čuvena je po svojoj gastronomiji. Počevši od čuvenog crnog i bijelog tartufa koji raste na sivoj i glinenoj zemlji sjevernih predjela središnje Istre, preko južnih i zapadnih obronaka tzv. Crvene Istre gdje stoljetne masline šire svoje grane, a grozdovi malvazije i terana rastu u izobilju na vinovim lozama... Ukratko, Istra je pojam za prave gurmane, pa nas ne čudi što se mnogi u nju vraćaju kako bi ponovno okusili prekrasnu hranu i piće kakvu spravljaju samo pravi Istrani. Na našem putovanju vodimo vas u unutrašnjost Istre, na seoska domaćinstva i u konobe gdje se svakodnevno spravljaju neka od najpoznatijih istarskih jela.
Saznaj više


OČARAVAJUĆI OKUSI HRVATSKOG ZAGORJA


strukli

Doživite ljepotu Hrvatskog zagorja, prekrasnog kraja unutar Krapinsko-zagorske županije i otkrijte čaroliju okusa o kakvoj ste dosad mogli samo maštati! Na našem putovanju pružamo vam istinske gastronomske vrhunce koji će oduševiti i najzahtjevnije gurmane! Čuveni zagorski štrukli, zagorska juha od krumpira ili zagorska purica? Ne brinite se, nećete morati birati – naši ljubazni domaćini spremno će spraviti sve za dobronamjernike željne životnih radosti i užitaka u dobrom jelu i pilu!
Saznaj više


OTKRIVANJE GASTRO UŽITAKA U VARAŽDINU


varazdin

Dođite s nama u Varaždin, grad koji je za Hrvatski kontinent ono što je Dubrovnik za područje Mediterana! Zahvaljujući nevjerojatno bogatoj i iznimno očuvanoj kulturnoj i povijesnoj baštini, Varaždin je kandidiran i za grad pod zaštitom UNESCO-a, a njegovom sjaju i raskoši doprinose i manifestacije poput Varaždinskih baroknih večeri te Špancifesta. Na našem putovanju otkrit ćemo vam varaždinsku gastronomiju, još jedno obilježje ovog grada baroka, glazbe i cvijeća!
Saznaj više


VELEBIT KROZ POVIJEST


velebit

Ljubitelj ste prirode i zaljubljenik u geomorfološke tvorevine nastale kroz tisuće godina povijesti Zemlje? Ova je tura upravo ono što ste tražili. Ovaj program spaja netaknutu prirodu i fenomenalne tvorevine koje će krasiti vaše mnogobrojne fotografije. Pridružite se našim stručnim pratiteljima koji će vas provesti kroz sve ljepote parka prirode Velebit, nacionalnog parka Paklenica i po mnogima najljepše hrvatske rijeke – rijeke Zrmanje
Saznaj više


TEČAJEVI GEOLOGIJE NA OTOKU RABU


loparske

Uvijek vas je zanimala geologija i povijest Zemlje, ali niste imali priliku o tome više naučiti? Ovo vam je prava prilika! Na prekrasnom otoku Rabu, okruženi netaknutom prirodom čini vam se kao da je vrijeme stalo. Naši će vam stručni predavači dočarati kako je Zemlja nekad izgledala, pod kojim utjecajima danas izgleda ovako i otkriti vam osnove geologije. Da ne bismo samo učili, pripremili smo za vas i ukusne degustacije autohtonih proizvoda. Nema boljeg mjesta za to od otoka Raba, geološkog i geomorfološkog fenomena u europskim okvirima. Pođite s nama na avanturu i okrijte zašto!
Saznaj više


GEOLOŠKO PUTOVANJE KROZ POVIJEST


lopar

Jeste li znali da je planina Papuk nekada bila otok u Panonskom moru i da su na njemu obitavali nosorozi, a oko njega plivale divovske morske psine? Upravo ostatke ovih praživotinja moguće je razgledati u izložbenom prostoru geoparka Papuk. Poslušajte uvod naših stručnjaka iz područja geologije u edukacijskom centru u Velikoj, te se nakon toga uputimo zajedno u geo avanturu jedinim geoparkom u Hrvatskoj.
Saznaj više


GEOLOŠKA RAZNOLIKOST NACIONALNOG PARKA


brijuni

Zaljubljenik ste u geološke, geomorfološke i hidromorfološke fenomene nastale kroz Zemljinu povijest? Pođite s nama i otkrijte zadivljujuće tvorevine nastajale tisućama godinama pod raznim utjecajima. Hajdučki i Rožanski kukovi, svih 16 Plitvičkih jezera i geovrt Lopar, prizori su i fotomotivi od kojih zastaje dah! Naši će vam stručni vodiči tijekom ugodne šetnje prekrasnim krajolikom ukratko objasniti proces nastajanja i utjecaje pod kojim je nastala svaka od navedenih tvorevina. Stvorite trajne uspomene i fotografijom ovjekovječite različite oblike koje je priroda stvorila kroz tisuće godina povijesti Zemlje!
Saznaj više


FLORA I FAUNA LIKE I GORSKOG KOTARA


gorski

Na našem putovanju vodimo vas u najljepše krajeve Hrvatske – Liku i Gorski kotar – regije Hrvatske čije bogatstvo prirodnih izvora rađa naprosto očaravajuću biljnu i životinjsku raznolikost! Naše putovanje započinjemo u Nacionalnom parku Risnjak, štenjom stazicama koje vode kroz šume bukve, johe, jele i smreke, dok nam naš vodič priča priču o jednoj od narjeđih i najskrivenijih zvijeri u Europi – Risu. Od planinskih masiva Risnjaka i snježnika te najšumovitijeg područja zapadne Hrvatske, Gorskog kotara, produžit ćemo prema Lici i mnogim mjestima gdje sklad flore i faune svakoga posjetitelja redovito ostavlja bez daha. Za početak zaustavit ćemo se u etno-selu Kuterevo gdje ćemo posjetti utočište smeđih medvjeda, a potom odlazimo u NP Sjeverni Velebit gdje obitavaju endemi poput hrvatske sibireje ili velebitskog zvončića. Idealno za ljubitelje prirode! Ne propustite!
Saznaj više


AKTIVNI ODMOR U GORSKOM KOTARU (KANUING I RAFTING)


gorski

Oduvijek ste se željeli okuštati u kanuingu i raftingu? Imamo pravu stvar za vas! Vodimo vas u Gorski kotar – Zeleno srce hrvatske, oazu u kojoj se prekrasna brda i planine, bistra jezera i sunčane livade, impresivne šume i rijeke stapaju u jedinstven krajolik. Iz gotovo bajkovitog Broda na Kupi upuštamo se u nezaboravnu kajaking i rafting avanturu na rijeci Kupi! Veslat ćemo u bistroj i zelenoj vodi, odmarati se na šljunčanim i pjeskovitim plažama, a potom i spuštati Kupinim brzacima. Osim brojnih avantura na vodi, na našem odmoru očekuju nas i aktivnosti na čvrstome tlu - ugodno pješačenje kroz Nacionalni park Risnjak, kao i vožnja bicikla u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Ljepota prirode, mirisi i okusi bogate goranske gastronomije te čuveno gostoprimstvo Gorana samo su dodatan razlog da posjetite Hrvatsku! Dođite!
Saznaj više


PLANINARSKIM PUTEVIMA GORSKOG KOTARA


gorski

Pridružite nam se u ugodnoj šetnji planinarskim stazama u jednom od najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj! Vodimo vas u Nacionalni park Risnjak gdje ćemo se kretati 4200 metara dugačkom poučnom stazom Leska, ali i obići izvor rijeke Kupe - jednu od mnogih neriješenih krških zagonetki, čija je vodena masa oblikovala očaravajuće tirkizno jezero zeleno-plave boje! Velebni masiv Risnjaka ističe se bijelom bojom svojih stijena koje se uzdižu nad zelenim goranskim šumama, a njegova je kruna Veliki Risnjak, poznat kao jedan od najljepših hrvatskih vidikovaca s kojeg pogled pada na Kvarnerski zaljev, Klek, Velebit, Kamniške i Julijske Alpe... Naše putovanje prilagodili smo i onima kojima je ovo prvi planinarski izlet u životu, a sigurni smo – ne i posljednji. Stoga ugrabite ranac i vreću za spavanje te nam dozvolite da vam pokažemo ono najljepše od Hrvatske!
Saznaj više


TAJNE KARLOVAČKIH UTVRDA


gorski

Pođite s nama u šetnju kroz srednji vijek i doživite nezaboravno putovanje koje ćete zauvijek pamtiti! U našem su fokusu najljepši utvrđeni gradovi kontinentalne Hrvatske koji nam donose pregršt neobičnih iznenađenja. Uživajte u gastronomiji minulih vremena dok vas na srednjovjekovnoj gozbi zabavljaju dvorske lude, a narednog se dana zabavite na edukativnim tečajevima i radionicama! Kako bismo i bolje upoznali hrvatsku povijest na našem putovanju posjećujemo i dvorac, nekoć u vlasništvu Zrinskih i Frankopana, a zatim i Wasseburg smješten u Ribniku. Niz upečatljivih iskustava nadopunit ćemo i poslasticama živopisnog seoskog domaćinstva, degustacijama kvalitetnih vina, ali i posjetom krškoj ljepotici, špilji Vrlovci. Uistinu primamljivo, zar ne?
Saznaj više


UTVRDE SJEVEROZAPADNE HRVATSKE


gorski

Posjetite s nama šest županija sjeverozapadne Hrvatske i otkrijte legende koje nas vraćaju u doba plemića i gospodara srednjega vijeka! Naše putovanje započinjemo u Starom gradu Medvedgradu s čijih se utvrđenih zidina pruža prekrasan pogled na Zagreb. Od hrvatskog glavnog grada, preko utvrda Velikog Kalnika i Konjščine, stižemo do Varaždina - hrvatskog Beča i grada baroka, glazbe i cvijeća čije ulice odišu specifičnom atmosferom prisnosti i topline. Najljepši hrvatski dvorci, Trakošćan i Veliki Tabor, zauvijek će u našim srcima ostaviti neizbrisiv trag, kao i sjećanje na bajkovito lijep krajolik Hrvatskog Zagorja... Doček Gradskog notara u najpoznatijem varaždinskom restoranu, degustacija domaćeg piva te samoborske kremšnite također su dio našeg putovanja – putovanja na koje jednostavno morate otići!
Saznaj više


ŠETNJA KROZ POVIJEST KONTINENTALNOM HRVATSKOM


bastina

Prirodne ljepote, bogata kultura i dinamična povijest; sve je ovo dio naše upečatljive avanture! Vodimo vas u najljepše gradove hrvatskog kontinenta, kao i glavni grad Hrvatske – Zagreb. Posjećujemo Medvedgrad, impozantnu gradinu iz 13. stoljeća, a razgledavamo i sisački Stari grad, jednu od najpoznatijih vojnih utvrda u Europi čiji oblik trokuta s tri kule redovito oduševljava posjetitelje Siska. Sisak postaje našom bazom u Moslavini, a svakodnevno odlazimo na prekrasne izlete. U Parku prirode Lonjsko polje upoznajemo selo Krapje i saznajemo sve o drvenoj posavskoj arhitekturi, a u Lekeniku obilazimo i najveću zbirku kaktusa i sukulenata. Tijekom posjete Starom gradu Zrinskom u Hrvatskoj Kostajnici, kao i Spomen-području Jasenovac otkrivamo i više o brojnim povijesnim zbivanjima koja su ostavila traga na današnjem tlu Hrvatske. Ne propustite!
Saznaj više


PRVI U SVIJETU – STOPAMA NIKOLE TESLE


nikola

Nikola Tesla zauvijek je promijenio svijet! Zahvaljujući ovom briljantnom znanstveniku i njegovim inovacijama danas u našim domovima, školama i tvornicama kola izmjenična električna struja koja pokreće mnoštvo uređaja i aparata. Ovaj zaboravljeni genij godinu dana prije W.K. Röntgena otkrio je rendgenske zrake, a neonsko je svijetlo upotrebljavao četrdeset godina prije njegova industrijskog otkrića! Dođite s nama u Gospić i pridružite nam se u nezaboravnoj avanturi u Ličko-senjskoj županiji i saznajte sve o još nerastumačenim tajnama Nikole Tesle! Naše putovanje čija je okosnica priča o čovjeku kojeg su nazivali neokrunjenim kraljem elektriciteta i magnetizma te gigantom znanosti, zaokružit ćemo izletima u okrilje netaknue prirode – Nacionalni park Plitvička jezera te Park prirode Velebit. Ne propustite!
Saznaj više


PRVI U SVIJETU – PUTEVIMA IZUMITELJA TORPEDA I PENKALE


torpedo

Pođite s nama na nezaboravno putovanje u Rijeku i Zagreb te saznajte sve o tome kako su nastali torpedo i kemijska olovka! Našu avanturu koja nas vodi tragovima čuvenih izumitelja, Slavoljuba Penkale i Ivana Vukića Lupisa, započinjemo u Rijeci - trećem po veličini gradu u Hrvatskoj i središtu Primorsko-goranske županije. Ovdje saznajemo sve o Lupisu, znanom po izumu torpeda koji je, u svojoj usavršenoj verziji, postao standardno naoružanje razvijenijih ratnih mornarica. Potom se zapućujemo prema hrvatskoj metropoli – Zagrebu gdje iz prve ruke razgledavamo neke od Penkalinih revolucionarnih izuma poput mehaničke olovke s grafitnom jezgrom, termos-boce ili rotacijske četkice za pranje zuba. Pridružite nam se i iskoristite ovu savršenu priliku da posjetite Hrvatsku te saznate sve o Penkali i Lupisu - ljudima koji su svojim izumima osvojili svijet!
Saznaj više


PRVI U SVIJETU – PRIČA O KRAVATI


kravata

Jeste li znali da postoji čak 85 načina za vezivanje čvora kravate? A jeste li znali da kravatu u modu nisu uveli Francuzi, već Hrvati? Pridružite nam se na putovanju kroz hrvatsku povijest i saznajte sve o tome kako je svijet upoznao kravatu – danas sveopći simbol uglađenosti i kultiviranosti!Naša priča vodi nas u 17. stoljeće, kada su hrvatski vojnici gurnuti u tragediju europskog tridesetogodišnjeg rata, pod vodstvom svojih banova, stigli i do Pariza. Hrvatsku pukovniju Royal Cravates odmah su zapazili modno osviješteni Parižani, pa se na dvoru Louisa XIV uskoro počeo nositi novi modni predmet a la Croate – cravate, odnosno kravata! Kako je priča o kravati vezana uz priču o ljubavi saznajte u hrvatskoj metropoli, Zagrebu, gdje nas očekuju naši domaćini iz Academie Cravatice koji će nas pobliže naučiti ama baš sve o kravati. Dođite i svežite i sami kravatu oko vašeg nezaboravnog iskustva u Hrvatskoj!
Saznaj više


U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH – BICIKLIZAM I FIZIOTERAPIJA


biciklizam

Jeste li znali da je biciklizam jedan od najzdravijih sportova uopće? Nalazi se na popisu Olimpijskih sportova od prvih suvremenih Igara u Ateni 1896. godine. Pođite na avanturu biciklom kroz pitomu Istru, zelenu i plavu Rijeku te nedirnutu prirodu Like. Otkrijte na dva kotača sve čari srednjovjekovnih gradova unutrašnjosti, turističkih središta na zapadnoj obali Istre te predivnu zelenu Hrvatsku skrivenu u neistraženim prostranstvima Like. Nakon avanture na dva kotača, uživajte u slasnim autohtonim jelima i pićima ovoga podneblja. Prepustite se stručnim rukama naših fizioterapeuta koji će vaše bolne mišiće pripremiti za nastavak ove uzbudljive i nezaboravne avanture.
Saznaj više


PROLJETNO – JESENSKE TREKKING TURE PO BIOKOVU


biokovo

Pridružite se našim profesionalnim instruktorima na laganim šetnjama obroncima Biokova. Šetnja uređenim planinarskim stazama na nadmorskoj visini preko 1000m izuzetno povoljno utječu na zdravlje i kondiciju ljudi. Otkrijte raznoliku ljepotu Parka prirode Biokovo sa najvišim vrhom Sv. Jure (1762 m). Naizgled siromašno i golo Biokovo je bogato biljnim i životinjskim vrstama. Panorama koja se pruža na primorska mjesta i otoke, obrađena polja maslina, terase sa škrtom zemljom samo su neki od fotomotiva. Zahtjevnost naših tura je prilagođena ovisno o fizičkoj spremi i godinama gostiju.
Saznaj više


FIZIOTERAPIJA U ISTRI


fizioterapija

U današnje vrijeme pojavljuje se sve više modernih bolesti povezanih s ubrzanim tempom života i nedostatkom fizičke aktivnosti. Naš program u suradnji sa renomiranim specijalistima fizijatrima namijenjen je ublažavanju ili potpunom otklanjanju negativnih utjecaja modernog života. Dok uživate u razgledima najljepših turističkih središta na Jadranu i autohtonoj hrani i piću, učinite nešto dobro za svoje zdravlje. Široka lepeza tretmana iz područja fizioterapije je pravi izbor za vaše zdravlje!
Saznaj više


HIKING – OTRIVANJE PAKLENICE


paklenica

Paklenica je jedan od najrazličitijih nacionalnih parkova u Hrvatskoj, posebno ako ste zainteresirani za hiking ili penjanje. Nacionalni park Paklenica je smješten u jugoistočnom dijelu Velebita i uključuje jednu od najvećih šuma na mediteranu. Pridružite se našim profesionalnim instruktorima na laganom penjanju Paklenicom. Boravak na nadmorskoj visini preko 1000m izuzetno povoljno utječu na zdravlje i kondiciju ljudi. Otkrijte raznoliku ljepotu nacionalnog parka Paklenica sa najvišim vrhom Vaganski vrh (1757 m). Kanjoni Mala i Velika Paklenica predstavljaju zadivljujuće fotomotive. Zahtjevnost naših tura je prilagođena ovisno o fizičkoj spremi i godinama gostiju
Saznaj više


TREKKING + HIKING PO PLITVIČKIM JEZERIMA


plitvice

Plitvička jezera su nacionalni park koji je među prvima u svijetu uvršten na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine. Istražite s nama u laganim pješačkim turama svih 16 jezera u sastavu nacionalnog parka. Opuštajući šum jezera i zelenilo šume oduševit će vas već pri prvom susretu. Za one željne malo zahtjevnijih programa, pripremili smo penjanje na najviši vrh Seliški vrh (1279 m). Pješačka tura po nacionalnom parku sjeverni Velebit predstavlja novu avanturu koja će oduševiti sve posjetitelje željne raznolikosti i istraživanja. Zahtjevnost naših tura je prilagođena ovisno o fizičkoj spremi i godinama gostiju.
Saznaj više


OSTAVŠTINA FRANJEVACA – SAMOSTANI I CRKVE


bastina

Franjevci su crkveni red kojeg je osnovao Sv. Franjo iz Asiza u Italiji. On je, prema pisanim izvorima, bio bačen protivnim vjetrovima te je boravio i na hrvatskoj strani Jadrana, najvjerojatnije u Dubrovniku. Od tada započinje franjevačka prisutnost u našem narodu, pa su danas franjevci u Katoličkoj crkvi u Hrvata najbrojniji red. Na našem putovanju vodimo vas kroz najljepše franjevačke samostane i crkve u Dalmaciji, regiji nadaleko poznatoj po suncu, toplom moru, maslinama, vinu, ribama, pjesmama i slikovitim ribarskim mjestima s kamenim kućama! Od Franjevačkog samostana Male Braće, jednog od najznačajnijih dubrovačkih lokaliteta gdje se nalazi najbogatija knjižnica grada Dubrovnika, preko Samostana Sv. Križa na najmanjem, najgušće naseljenom i najnižem otoku Sredozemlja - Krapnju, ali i znamenitosti poput trogirskog Kamenlarga ili Dioklecijanovog mauzoleja u Splitu... Obavezno dođite!
Saznaj više


SAKRALNO BOGATSTVO KONTINENTALNE HRVATSKE


Zagreb

Hrvatska je nadaleko poznata kao zemlja s tisuću prekrasnih otoka. Međutim, osim duž hrvatskog priobalja, nečuvene ljepote i bogatstva skrivaju se i na kontinentalnom području. Među ovim ljepotama, svaki će vjernik ili zaljubljenik u arhitekturu i umjetnost, prepoznati uvijek jednako zanimljivu sakralnu baštinu. Na našem putovanju vodimo vas u obilazak ključnih duhovnih središta Zagreba, Samobora i Varaždina, kao i u čuveno hodočasničko središte u Mariji Bistrici. Od zagrebačke katedrale, najvećeg spomenika vjere u Hrvata, preko Gospe Remetske i Marijina Dvora u Lužnici, pa sve do Uršulinske crkve i samostana u Varaždinu te crkve Sv. Ane u Samoboru – sve su to etape našeg putovanja kojeg ćemo se zauvijek sjećati. Dođite, pomolite se u društvu ljubaznih domaćina i otkrijte koliko je uistinu snažan duh Hrvatskog naroda!
Saznaj više


BISERI SAKRALNE BAŠTINE


bastina

Pridružite nam se na putovanju kroz neke od najljepših hrvatskih regija – Istru i Kvarner i pronađite vlastiti duhovni mir u okrilju najljepših crkava i samostana s ovih područja! Našu sakralnu turu započinjemo u Rijeci gdje, izneđu ostalog, posjećujemo Kapucinsku crkvu Gospe Lurdske koja raskošnim neogotičkim pročeljem plijeni pozornost na trgu Žabica u rijeci. Naš su sljedeći korak ljepote krčke crkvene arhitekture - Samostan Navještenja Marijina na otočiću Košljunu, dražesnih kapelica i očaravajućeg klaustara te Krčka katedrala, vizualno najdomljivija građevina grada Krka. Od Krka, pa do Svete Eufemije u Rovinju, porečke Eufrazijeve bazilike i čudesnih vodnjanskih mumija... Dođite i napunite svoje baterije ljubavlju i pozitivnom energijom!
Saznaj više


U MILOSTI MAJKE BOŽJE BISTRIČKE


bastina

Iskusite jedinstveno duhovno iskustvo i posjetite najpoznatije marijansko svetište u Hrvata - vodimo vas u Mariju Bistricu, zasigurno najljepše mjesto za hodočašće koje će zauvijek ostati u vašem sjećanju! Priča o ovom čudesnom mjestu neraskidivo je vezana uz kip Crne Bogorodice s Djetetom, a mi ćemo vam o tome otkriti sve detalje. Osim Marije Bistrice, koju godišnje pohodi oko 800.000 hodočasnika, odvest ćemo vas u obilazak svih znamenitih crkava Krapine – grada krapinskog pračovjeka upisanog na svjetsku mapu najvažnijih arheoloških nalazišta! U atmosferi svojstvenu za sveta mjesta, imat ćete priliku pomoliti se u čuvenoj krapinskoj crkvi Majke Božje Jeruzalemske, kao i dobiti duhovni savjet uz čašicu razgovora s uistinu ljubaznim svećenikom i mještanima. Od Krapine pa do Čakovečkih znamenitosti i prekrasne crkve Sv. Jerolima smještene na brdašcu iznad Štrigove – sve je to dio našeg i vašeg duhovnog putovanja! Neka vas Spiritus movens navede u Hrvatsku!
Saznaj više


BERBA GROŽĐA U MOSLAVINI


bastina

Poznati vinogradski kraj – to je naša Moslavina! Vinovu lozu na ovome su području sadili Traćani, Kelti i Iliri, a moslavačka su vina još sredinom 19. stoljeća bila poznata i u austrijskome Beču. U današnje je vrijeme Moslavina snažno razvijen vinogradarski kraj i domovina autohtonih sorti vrhunske kvalitete, Moslavca i Škrleta. Na našem putovanju vodimo vas na pravu berbu grožđa, u samo srce Moslavine, gdje ćete imati priliku naučiti sve o tehnikama branja grožđa, uz stručno vodstvo iskusnih domaćina. Doživite vino na drugačiji način i saznajte kako nastaje ovaj primamljivi alkoholni napitak čija bogata povijest seže tisućama godina u prošlost! Našu enološku avanturu dodatno ćemo začiniti mirisima i okusima bogatih domaćih jela, kao i nastupom folklornog ansambla u tradicionalnoj kleti.
Saznaj više


IVANJSKI KRIJES


bastina

Od davnina u svim krajevima Hrvatske postoje običaji vezani uz paljenje vatre uoči svetkovine rođenja sv. Ivana Krstitelja. Ovi Ivanjski običaji osobito su izraženi u Ivanskoj, općini unutar Bjelovarsko-bilogorske županije koja dan svog zaštitnika, sv. Ivana Krstitelja, redovito obilježava pravim narodnim slavljem! Na našem putovanju vodimo vas na Ivanje, gdje ćete, zajedno s mještanima Ivanske, doživjeti vrhunac slavlja - paljenje Ivanjskog krijesa! Događaj kojeg ćete zauvijek pamtiti zaokružit ćemo brojnim duhovnim iskustvima – razgledima najljepših crkava Bjelovarsko-biklogorske županije te hodočašćem u marijansko svetište u Paulovcu! Gastronomski užici, topli prijem naših domaćina i blagostanje koje pruža već i sam pogled na prekrasnu prirodu bilogorskog kraja na ovome putovanju zasigurno neće izostati. Pridružite nam se i vi!
Saznaj više


ODA RADOSTI - TAI CHI


bastina

Tai Chi Chuan kineska je borilačka vještina koja se temelji na umirujućim i blagim pokretima. Smisao ove vještine jest pokrenuti Chi, vitalnu energiju koja treba slobodno cirkulirati našim tijelom kako bismo u cijelosti mogli koristiti vlastite potencijale. Pridružite nam se na Tai Chi seminaru u Daruvaru i saznajte zašto je Tai Chi iz godine u godinu sve popularniji! Oktijte zašto taoistički mudraci Tai Chi nazivaju Eliksirom mladosti te na koje sve načine ovaj masovni oblik rekreacije može unaprijediti upravo vaše zdravlje. Prema istraživanjima znanstvenika, prakticiranje Tai Chi pokreta u kombinaciji s meditacijom u 70-godišnjaka podiže razinu T-stanica za čak 50%. Ne oklijevajte – u društvu našeg iskusnog Tai Chi majstora upustite se u istinski opuštajuće Thai Chi iskustvo, jer to je ono što – vama treba! Naš je seminar otvoren za sve vježbače, kako početnike, tako i one s više iskustva u vježbanju, bez obzira na dob ili fizičko stanje.
Saznaj više


OLDTIMER TRACTOR MEETING AND RALLY – GAREŠNICA


garic

Pođite s nama na jedinstvenu manifestaciju koju ćete zauvijek pamtiti! Vodimo vas na čuveni Oldtimer Tractor Meeting and Rally u simpatičan gradić Bjelovarsko-bilogorske županije – Garešnicu! Našu manifestaciju organizira old timer klub Kurbla koji od svog samog osnutka 2005. godine intenzivno radi na promociji tehničke kulture, očuvanju starih automobila, motocikala, radnih i poljoprivrednih strojeva, kao i prikupljanju, restazriranju i izložbama starodobnih vozila u Hrvatskoj i inozemstvu. Oldtimer Tractor Meeting and Rally iz godine u godinu sve je popularniji među zaljubljenicima starih mašina, što i ne čudi s obzirom na to da je čitav događaj uklopljen u prirodne ljepote istočnih obronaka Moslavačke gore. Dođite u Garešnicu, kupite ili prodajte dijelove svojih limenih ljubimaca te sudjelujte u natjecanju u spretnosti tijekom vožnje; zasigurno ćete se izvrsno provesti!
Saznaj više


POD ZIDINAMA GARIĆ GRADA


bastina

Oduvijek ste željeli posjetiti Hrvatsku i obići njene utvrđene gradove? Obožavate šetati, a osobito vas privlače boravak u prirodi, krckanje grančica pod nogama i svjež šumski zrak? I ne sumnjamo – zacijelo je vaš odgovor na ova pitanja pozitivan! Stoga smo upravoza vas skrojili simpatično putovanje o kojem ste dosada samo sanjali! Vodimo vas u Garić grad, jedan od najstarijih hrvatskih burgova čija je vlasnica svojedobno bila i čuvena Crna kraljica – Barbara Celjska! Našu šetalačku pustolovinu započinjemo u piktoresknom izletištu, Podgariću, nadaleko dobro znanom po čuvenom Spomeniku revolucije Dušana Džamonje, slavnog akademskog kipara. Garić grad, Jelengrad i Košuta grad, pa Pavlinski samostan i mnoge druge građevine naći će se na našem putu kojeg ćemo začiniti i posjetom etno selu Krapje u Park prirode Lonjsko polje. Požurite, prošetajte s nama te, u okrlju prirode, i sami postanite dio burne hrvatske povijesti!
Saznaj više


RADOST ŽIVOTA


bastina

Ljekovita svojstva termalnih izvora s područja Daruvara spoznali su još stari Rimljani, pa se Daruvar nekoć nazivao Aquae Balissae, jakim vrelima. Ne čudi nas stoga što su današnje Daruvarske toplice suvremeni centar za očuvanje zdravlja u kojeg često navraćaju i slavni sportaši poput Ivice Kostelića ili Mirka Filipovića. Osobito važno mjesto u našim toplicama u današnje vrijeme zauzimaju programi Radost života pomoću kojih se iznimmno uspješno liječi nepolodnost! I sve to putem isključivo prirodnih ljekovitih faktora – termalne vode iz grupe akratotermi te mineralnog blata fango, uz neizostavnu masažu. Koliko je ova metoda uspješna svjedoči i činjenica da je preko 70% pacijentica nakon tretmana zatrudnjelo, a tu su i stručnjaci koji tvrde da umjetna oplodnja i fizikalni tretman imaju jednaku uspješnost u liječenju steriliteta. Dođite i uvjerite se i sami - Daruvarske vas toplice zasigurno neće razočarati!
Saznaj više


RAKIJA – PRIRODNI LIJEK IZ VESELOG STROJA


rakija

U pitomom slavonskom mjestu Siraču, gdje proizvodnja i uživanje u kvalitetnoj rakiji ima stogodišnju tradiciju, svake se godine održavaju Dani šljiva. Tijekom ove živopisne manifestacije - na kojoj se u neograničenim količinama mogu kušati proizvodi načinjeni od šljiva, najveća je gužva uvijek upravo kod proizvođača rakija i kotlova gdje se rakija peče. Rakija, koja se smatra nacionalnim pićem i prirodnim lijekom južnih Slavena, žestoko je piće slično brandyju i votki, a najpopularnija među rakijama jest šljivovica koju ćemo na Danima šljiva piti vrlo, vrlo često! Pođite s nama na Dane šljiva i otkrijte tradicionalnu siračku gostoljubivost te se zabavite uz svirku slavonskih tamburaša te pjesmu i ples kulturno-umjetničkih društava. Nakon dobre zabave slijede opuštajući wellness tretmani u spa centru Termalnog vodenog parka Aquae Balisseae, kao i obilazak ergele Lipicanera! Ne propustite!
Saznaj više


UGLJENJARENJE NA MOSLAVAČKOJ GORI


bastina

Dođite s nama u Čazmu i upoznajte zaboravljene hrvatske obrte i umijeća! Vodimo vas na ugljenjarenje u Martincu gdje ćete imati prilike promotriti ugljenarsko umijeće na djelu! Saznajte sve o ugljenarenju, postupku dobivanja ugljena paljenjem drveta, a potom se upoznajte i s načinima na koji se ugljen može upotrijebiti kako bi se spravila domaća hrana poput mesa pod pekom. Slijedi prigodna misa u Kapeli sv. Martina i početak proslave blagdana Sv. Martina, Martinje! Od krštenja mošta u vino i ugodnog druženja s mještanima Martinca, pa sve do obilaska Bjelovara, jedne od najljepših hrvatskih građevina - Crkve Sv. Marije Magdalene te jahanja ili vožnje u kočijama od Čazme do Lonjskog polja – sve je ovo dio naše moslavačke avanture koja nas vraća unatrag u vrijeme minulih stoljeća... Garantiramo - iz Čazme ćete otići samo s najljepšim uspomenama!
Saznaj više


VJERSKI PUT U PAULOVAC


bastina

Još davne 1946. dogodio se važan vjerski i povijesni događaj za bilogorski kraj – u šumi, nedaleko ciglane u Paulovcu, sedmorici vidjelica ukazala se Blažena Djevica Marija! Otad pa naovamo Paulovac je postao marijansko svetište u koje mnogi navraćaju kako bi pronašli oazu mira i svima nama toliko potrebnu utjehu i duhovni mir. Pođite s nama na naše zajedničko hodočašće u Paulovac i doživite istinsko duhovno iskustvo! Naše će hodočašće okruniti sveta misa kod svetišta u kapelici Majke Božje Paulovečke, kao i ugodno druženje s članovima Udruge vjernika za izgradnju crkve u Paulovcu. Istinsko duhovno iskustvo dodatno ćemo produbiti posjetom crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije koju su u Novoj Rači još 1312. izgradili templari, ali i razgledom Romske kuće, opuštanjem uz domaću hranu i piće te pjesmu i ples lokalnog folklornog ansambla!
Saznaj više


BILODRAVSKA BICIKLISTIČKA RUTA


biciklizam

Otkrijte ljepotu Bjelovarsko-bilogosrke županije vozeći se na biciklu, u pratnji našeg iskusnog vodiča! Upravo su najljepša područja od Bjelovara do Drave, ona koja prolaze bilogorskim krajem, kroz vinorodna i šumska područja, a povezana su 45 kilometara dugačkom biciklističkom stazom, Bilodravskom rutom. Na našem ćemo se putovanju aktivno provoditi, kako na biciklu, tako i pješice, obilaskom bjelovarske katedrale sv. Terezije Avilske te gradskog muzeja s uvijek zanimljivim etnografskim postavom. Osim prirode i kulture, upoznat ćemo i autohtonu kuhinju bilogorskog kraja, degustirati najfinije sireve iz domaće proizvodnje, ali se i zabaviti uz nastup folklornog ansambla. Mnogo vožnje biciklom stazama i stazicama Bilodravske rute, uz mnoštvo običaja, kulturnih monenata i gastronomskih doživljaja savršen su recept za idealno putovanje! Dođite!
Saznaj više


Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.