Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

VARAŽDIN: hoteli i privatni smještaj (Kontinentalna Hrvatska)

V

Varaždin je smješten uz obale rijeke Drave u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Varaždin je grad bogate povijesti, te se prvi put pismeno spominje još daleke 1181. godine. Grad Varaždin danas ima gotovo 50.000 stanovnika, te je jedan od najrazvijenijih gradova u Republici Hrvatskoj. Važno je kulturno i društveno središte sjeverozapadne Hrvatske i naširoko je poznat kao grad baroka i glazbe.

Atrakcije u Varaždinu

Varaždinske barokne večeri

1. Varaždinske barokne večeri - Varaždinske barokne večeri zasnovane su na bogatoj tradiciji varaždinske barokne glazbe. Krajem rujna i početkom listopada se u mnoštvu varaždinskih dvoraca i crkava uživa u baroknoj glazbi hrvatskih i svjetskih glazbenika i anslabala.

Špancirfest

2. Špancirfest - Špancirfest je poznati ulični festival koji se održava na ulicama i trgovima grada Varaždina. U deset dana trajanja festivala održi se preko 250 sati programa- koncerti world music, rock, blues, etno glazbe, dječji programi i predstave, kazališne komedije za odrasle, nastupi uličnih performera, zabavljača i glazbenika.

Trakošćan

3. Trakošćan - Dvorac Trakošćan je nastao u 13. stoljeću u obrambenom sustavu sjeverozapadne Hrvatske kao manja osmatračka utvrda za nadzor puta od Ptuja prema bednjanskoj dolini. Nalazi se nedaleko Varaždina i Zagreba.

Trash film festival

4. Trash film festival - Ovaj festival niskobudžetnih akcijskih filmova vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Uz reviju filmova, Trash Film Festival mnogo pažnje posvećuje i popratnim sadržajima, od kič zabava do glam-trash događaja na kojima nastupaju gosti, natjecatelji, organizatori i izvođaći.

Povijest i kultura Varaždina

Varaždin centar
Varaždin
Varaždin

U Varaždinu nikako ne smijete propustiti posjetu tvrđavi zvanoj Stari grad. Nalazi se u gradskoj jezgri i danas je u njoj smješten Gradski muzej Varaždin. Važne atrakcije su također i crkve i samostani, od kojih izdvajamo Župnu crkvu sv. Nikole izgrađenu u 15. stoljeću u gotičkom stilu. U starogradskoj jezgri Varaždina ima 11 zvonika, 6 crkava i 3 samostana.

Bogata povijest Varaždina vidi se na svakom koraku, od bedema na starom Gradu, povijesnih baroknih Crkva i građevina do prekrasnih uređenih vrtova i parkova zbog čega i nosi epitet "mali Beč".

U ponudi ukupno 0 objekata.
varazdin
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.