Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

ZADAR: hoteli, apartmani i privatni smještaj (Dalmacija, Hrvatska)

Z

Zadar, tri tisućljetni grad na sjevernom dijelu Dalmacije okružen brojnim nacionalnim parkovima i parkovima prirode, od Paklenice i Vranskog jezera u zaleđu, Telaščice i Kornata ispred, te ne tako daleko slapovi Krke, Plitvička jezera i Sjeverni Velebit.

Atrakcije u Zadru

Crkva Sv. Donata Zadar

1. Crkva Sv. Donata Zadar - Crkva Sv. Donata simbol je grada Zadra, i najpoznatija monumentalna građevina u Hrvatskoj iz ranog Srednjeg vijeka (9. stoljeće). To je okrugla predromanička crkva koja se do 15. stoljeća nazivala crkva Sv. Trojstva, a od tada nosi ime Sv. Donat, po biskupu koji ju je dao sagraditi. Prvi put crkva se spominje sredinom 10. stoljeća u spisima bizantskog cara Konstatina Porfirogeneta.

Turističko naselje Zaton Zadar

2. Turističko naselje Zaton Zadar - Zaton Holiday Village niz su kućica u hladu borove šume okruženi mediteranskim zelenilom koje pružaju ugodan boravak Vama i Vašoj obitelji. Ponuda naselja: privatni parking u sjeni šume nedaleko od apartmana; čuvan, ali nije osiguran, dodatak za hranu (buffet), bazen za odrasle i djecu, pješčana i šljunkovita plaža duga 1,5 km, plitko more, idealno za djecu, poseban prilaz moru za invalide, animacija i zabava za sve uzraste, bogata ugostiteljska ponuda...

Hotel Funimation Zadar

3. Hotel Funimation Zadar - Hotel Funimation u Zadru nudi Vam opremu vrhunskog stila, s puno ljubavi za detalje, i komfornu eleganciju. Primjerice u našim općim područjima: lobby s kutkom uz kamin, buffet s otvorenom kuhinjom, glavni restoran s razlićitim prostorijama, falky-restoran za djecu, vital lunge, glavni bar, vital bar, diskoteka, kazalište, velika terasa za sunčanje, internetski priključak, ledeni bar (zimi).

Turističko i kulturno središte

Povijest i kultura Zadra

Zadar panorama
Sveti Donat
Zadar panorama

Osim idealna polazna destinacija za ta i mnoga druga otočna odredišta, Zadar je i sam atraktivno turističko odredište, ali i brojna tri tisućljetna povijesna i kulturna ostavština nalazi se u Zadru, od kojih su najpoznatiji crkva Sv.Donata (mjesto održavanja glazbenih večeri), antičke zidine starog grada kojima je okružen itd. Zadar se može pohvaliti da je imao prvo sveučilište, davne 1396. godine, te su u Zadru štampane prve hrvatske novine i prvi roman (1536).

Turizam u Zadru

Zadar plaža
Zadar sport
Zadar plaže

Svakako, zanimljiv dio turističke ponude Zadra, predstavlja njegova zelena tržnica i ribarnica.

U ponudi ukupno 306 objekata.
zadar
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.