Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

ZAGREB: hoteli i privatni smještaj (Kontinentalna Hrvatska)

Z

Brojem stanovnika (otprilike 974 000) Zagreb je najveći grad u Hrvatskoj, ali i njen glavni grad. Zagreb je godine 1991. postao glavnim gradom, političkim i upravnim središtem Republike Hrvatske. Osim toga, Zagreb je gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske.

Atrakcije u Zagrebu

Muzej Mimara

1. Muzej Mimara - Muzej Zbirka umjetnina Ante i Wiltrud Topić Mimara, ili kraće Muzej Mimara nalazi se u Zagrebu, i utemeljen je donacijom Ante Topića Mimare i otvoren za javnost 1987. godine.
Fundus Muzeja Mimara čini 3750 umjetnina raznolikih tehnika i materijala, te različitih kultura i civilizacija.

Muzej naivne umjetnosti

2. Muzej naivne umjetnosti - Muzej Hrvatske Umjetnosti, nalazi se u Zagrebu, te se smatra prvim muzejem naivne umjetnosti u svijetu. Hrvatski Muzej Naivne umjetnosti čuva djela hrvatskog naivnog stilskog izraza 20. stoljeća. Smješten je u gornjogradskoj palači raffay iz 18. stoljeća. Muzejski fundus čini 5000 umjetnina: slika, skulptura, crteža i grafika, uglavnom hrvatskih ali i poznatih svjetskih umjetnika.

Muzej za umjetnost i obrt

3. Muzej za umjetnost i obrt - Muzej za Umjetnost i obrt, nalazi se u Zagrebu. Utemeljen je 1880 godine sa ciljem da se umjetničko-obrtna djela zaštite pred nastupom industrijskog proizvoda. Od 1888. godine smješten je u namjenski izgrađenoj zgradi u historicističkom stilu. Muzej za Umjetnost i obrt sa svojih 160,000 eksponata ima značaj nacionalnog muzeja za umjetničku proizvodnju i povijest materijalne kulture u Hrvatskoj.

Povijest i kultura Zagreba

Zagreb
Zagreb centar
Zagreb

Zagreb nudi svojim gostima barokni ugodaj Gornjega grada, raznovrsne trgovine i zanimljive obrtničke proizvode, izvornu domaću kuhinju, bogati noćni živor i niz drugih iznenađenja. Zagreb je također grad parkova i šetališta.

Od znamenitosti ističemo: Glavni zagrebači trg - trg bana Josipa Jelačića, Gornji grad (katedrala, crkva sv. Marka, kula Lotrščak, Strosmayerovo šetalište, Kamenita vrata...), Hrvatsko narodno kazalište, Medvednica (Sljeme, stari grad Medvedgrad), Dom hrvatskih likovnih umjetnika (popularna Džamija) - arhitekt Muzeja bio je kipar Ivan Meštrović, Muzej Mimara i Tomislavov trg.

zagreb
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.