Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

ISTRA - hoteli, turistička naselja i privatni apartmani

I

Svojom obalom, plažama te unutrašnjošću Istra čini nezaobilazno turističko odredište u Hrvatskoj. Poluotok je smješten na sjevernom dijelu Jadranskog mora, između Tršćanskog i Kvarnerskog zaljeva. Istrom teku tri rijeke Dragonja, Raša i Mirna a na njezinom se sjevernom dijelu izdiže planina Učka. Istra danas u svakom većem (a i manjem) gradu ili mjestu nudi pregršt smještajnih kapaciteta bilo da je riječ o hotelima, turističkim naseljima, privatnim apartmanima, kampovima ili kućama za odmor. Dodajte k tome i iznimno bogatu gastronomsku ponudu i biti će Vam jasno zašto se sve veći broj gostiju odlučuje upravo za Istru kao i zašto Istra svake godine obara turističke rekorde.

Atrakcije u Istri

Nacionalni park Brijuni

1. Nacionalni park Brijuni - Otočje Brijuni čine 3 veća otoka i 12 manjih otočića smješteni na jugozapadnom dijelu Istre. Brijuni su posebni zbog svoje bujne mediteranske vegetacije, safari parka gdje borave brojne egzotične životinje te arheološkim nalazištima iz rimskog doba.

Nasljeđe Austro-ugarske monarhije

2. Nasljeđe Austro-ugarske monarhije - Razgled austro-ugarske civilne arhitekture i vojnih fortifikacija, izlet brodom, ragled vojno-sakralnih objekata. Najveći broj takvih objekata nalazi se upravo u gradu Puli i okolnim mjestima. Do velikog broja takvih utvrda pristup je moguć i pješke stoga uz oprez možete većinu posjetiti i sami.

Amfiteatar u Puli

3. Amfiteatar u Puli -Pulska Arena zasigurno jedan od najznačajnijih spomenika kulturno-povijesnog nasljeđa u Istri iz doba Rimskog carstva. Amfiteatar u Puli isprva je služio kao svojevrsno kazalište gdje su se održavale borbe gladijatora, dok je danas pozornica za razna kulturna događanja, ponajviše za koncerte.

Agroturizam u Istri

4. Agroturizam u Istri - Agroturizam je oblik ruralnog turizma kroz koji upoznajete narodne običaje, autohtona jela kao i ostalu tradiciju određenog podneblja. Objekti agroturizma često raspolažu i smještajnim kapacitetima poput kamenih kuća.

Vinske ceste i ceste maslinova ulja

5. Vinske ceste i ceste maslinova ulja - Vinarstvo i maslinarstvo dio su tradicije Istre, a vino i maslinovo ulje čine važan i značajan dio Istarske kuhinje, a time i Mediteranske prehrane. Za Istru i ljude ovog kraja vino je izvor zdravlja, ljubavi i kulture. Crvena zemlja i blizina mora daju istarskom vinu posebnu aromu, boju i okus. Maslinovo ulje već se stoljećima proizvodi u Istri.

Festival plesa

6. 13. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvincenat - Jedini ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te najljepše od svega brojne i odane publike.

Zelena i Plava Istra

PLAVA ISTRA: odmor i ljetovanje u obalnoj Istri

ArenaPula
Poreč
Rovinj

Naziv Plava Istra odnosi se na obalni i priobalni dio istočne i zapadne Istre, dijela kojeg krasi ljepota mora, plaža i prelijepih uvala kojih je Istra prepuna, a sve je to doprinijelo razvoju turizma u Istri gdje se i nalazi najveći broj smještajnih kapaciteta. Plava Istra dom je nekih od najpoznatijih gradova poluotoka poput Pule, Rovinja, Rapca, Medulina, Fažane, Poreča, Novigrada i Umaga.


ZELENA ISTRA: odmor i ljetovanje u središnjoj Istri

Istarska konoba
Motovun
Vinarije Istra

Zelena Istra dio je unutrašnjeg dijela poluotoka Istre. Riječ je o pitomom krajoliku blagih brežuljaka na čijim su vrhovima smješteni razni srednjovjekovni gradići prepuni povijesti, dok se u plodnim dolinama već stoljećima uzgajaju pojedine poljoprivredne kulture. Motovun je klasičan primjer pitoresknog istarskog mjesta na brdašcu.

U ponudi ukupno 523 objekata.
istra
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.