Jamstvo najbolje cijene!
rezultat Tražilice
Check-in:
Check-out:

OTOK LOŠINJ: hoteli, turistička naselja i privatni apartmani

O

Otok Lošinj sastavni je dio cresko-lošinjske otočne skupine i čini zapadni niz Kvarnerskih otoka unutar Kvarnerskog zaljeva. Otok Lošinj je jedanaesti otok na Jadranu po veličini. Do otoka je moguće automobilom i autobusom (preko Cresa) pa čak i zrakoplovom obzirom da se na otoku nalazi manja zračna luka. Blagodati povoljne lošinjske mikroklime osjete se na svakom koraku stoga nije ni čudo da Lošinj zovu otokom vitalnosti.

Preporučujemo:

Hotel Aurora Losinj

1. Hotel Aurora**** - Hotel Aurora nalazi se u prekrasnoj Sunčanoj uvali okružen plavetnilom mora i zelenilom stoljetne borove šume. Udaljen svega 50m od mora te 50m od sportskih sadržaja i 2km od centra Malog Lošinja (cca. 20 minuta lagane šetnje). Hotel je otvoren gotovo cijele godine. Osim ljeti zanimljiva je i zimska destinacija obzirom na svoju bogatu ponudu wellness sadržaja.

Hotel Vespera Losinj

2. Family Hotel Vespera**** - Hotel Vespera smješten je u Sunčanoj uvali, jedinstvenom skladu zelenila šume, 50m od mora i 2km od centra grada. Prostrane sobe za više osoba, obiteljima prilagođen animacijski program kao i vrhunska usluga prehrane razlozi su zašto obitelji iz godine u godinu odabiru baš Family hotel Vespera za svoj odmor iz snova.

Hotel Bellevue Losinj

3. Hotel Bellevue***** - Ukoliko želite uživati u blagodatima lošinjske mikroklime i pritom boraviti u hotelu gdje su sve usluge na vrhunskoj razini, pet zvijezdica hotela Bellevue Vas pozivaju na luksuzni odmor kojega teško da ćete zaboraviti. Hotel je lociran uz plažu i svojim posjetiocima nudi bogatu ponudu wellness sadržaja.

Turističko i kulturno središte

Turizam na Lošinju

Lošinj panorama
Lošinj centar
Lošinj grad

1892. godine Veli i Mali Lošinj proglašeni su klimatskim liječilištima, što je otoku otvorilo put u novu granu turizma. Na području oko otoka Lošinja živi kolonija dupina koja nam govori o kvaliteti i čistoći mora. Svi lošinjski hoteli i turistička naselja smješteni su tik uz more u prekrasnim uvalama ili pak na zelenim poluotocima. Već spomenuti Family hotel Vespera**** idealan je odabir za obitelji dok je hotel Aurora**** odlično mjesto boravka za one koji žele uživati i u wellness sadržajima. Luksuzni hotel Bellevue***** biti će dom svih koji žele smještaj i usluge premium razine. Na prekrasnom poluotoku nalazi se i Resort Vitality Punta**** koji je podjeljen u hotelski i apartmanski dio. Svi željni boravka u manjem hotelu no ništa manje kvalitete usluge toplo preporučujemo hotel Alhambra*****.

Kultura i povijest Lošinja

Mali Lošinj
Mali lošinj panorama
Lošinj delfini

Cresko-lošinjsko otočje zvalo se u antičko doba zajedničkim imenom Apsyrtides. Ime je vezano uz legendu o mitskom junaku Apsyrtu. Otoci Cres i Lošinj su u svojoj davnoj prošlosti činili cjelinu, ali su zbog potreba trgovine i Jantarskog puta razdvojeni umjetno prokopanim kanalom kod Osora. Crkvice, samostani, renesansne zgrade, bazilike i antički ostatci nalaze se posvuda na otoku. O bogatom kulturnom životu svjedoči i otkriće dragocjene skulpture pronađene 1991. godine u lošinjskom podmorju koja predstavlja grčkog atleta Apoksiomena, djelo čuvenog kipara Lizipa iz 4. stoljeća prije Krista.

Gradovi

Lošinj
Otok Susak
Susak

Mali Lošinj Je najveće naselje i luka na otoku. Smješten je u uvali Augusta, najvećoj zatvorenoj uvali ovoga otočja. U samome mjestu kao i njegovoj okolici nalazi se najveća većina smještajnih kapaciteta otoka.

Veli Lošinj Smješten je u uskoj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja. U uskim uličicama Velog Lošinja, vide se raskošne vile nekadašnjih kapetana. U vrtovima tih vila skupljeno je 80-tak vrsta različitog bilja. Na Velom Lošinju se nalazi manji dio smještajnih kapaciteta odnosno hotelski dio resorta Vitality Punta**** kao i onaj apartmanski.

U ponudi ukupno 112 objekata.
kvarner lošinj
Karta
Pohranili smo kolačiće na Vaše računalo kako bi poboljšali Vaš posjet našim stranicama. Možete promjeniti postavke kolačića.U protivnom podrazumijevamo da se slažete i nastavljate sa pregledom.
OK / Slažem se, ne prikazuj mi više ovu poruku.