Molimo odaberite datum putovanja za prikaz cijene
Check-in
Check-out

Sadržaji:

Parking

  • + Uz nadoplatu

Opis:

Muzej za Umjetnost i obrt, nalazi se u Zagrebu.

Utemeljen je 1880 godine sa ciljem da se umjetničko-obrtna djela zaštite pred nastupom industrijskog proizvoda. Od 1888. godine smješten je u namjenski izgrađenoj zgradi u historicističkom stilu.

Muzej za Umjetnost i obrt sa svojih 160,000 eksponata ima značaj nacionalnog muzeja za umjetničku proizvodnju i povijest materijalne kulture u Hrvatskoj. Fundus je raspoređen u 19 raznovrsnih zbirki: namještaj, metal, slikarstvo, kiparstvo, satovi, fotografija i fotografski pribor, muzički instrumenti, grafički dizajn, bjelokost, tiskarstvo i knjigoveštvo, oslikana i tiskana koža, devocionalije, pribor za pušenje te igračke.

Značajne su donacije Penić, Zaplaz, Akačić, Ibler, Ulrich, pichler, Krizman, Marić, Matković-Majer i Vinski. Muzej za Umjetnost i obrt posjeduje i vrijednu biblioteku sa više od 50000 naslova. Stalni postav osuvremenjen 1995. komentarima izložaka u vidu legendi, videa i kompjuterskih instalacija.

Nova koncepcija stalnog postava odraz je sustava i opsega muzejskih fundusa. Muzej za Umjetnost i obrt redovito organizira kulturno-povijesne, problemske i tematske izložbe, ekspertize, edukativne igraonice/radionice te restauracije umjetnina.

Lokacija:

Mišljenje gostiju:

Ocjeni objekt

Sva polja su obavezna, osim ako je naznačeno.

(opcionalno polje)